Vandaag: Bisschop biedt Ariana Grande excuses aan

- Vandaag

 Ariana Grande
Vandaag: Bisschop biedt Ariana Grande excuses aan

Op 1 september biedt bisschop Charles H. Ellis III zijn excuses aan aan Ariana Grande, omdat hij haar rechterborst heeft aangeraakt.

Een dag eerder vond in Detroit de uitvaart van Aretha Franklin plaats. De acht uur durende plechtigheid werd geleid door bisschop Chales H. Ellis III en er waren toespraken en optredens van veel beroemde personen zoals oud-president Bill Clinton, Jesse Jackson, Stevie Wonder en Chaka Khan. Ook Ariana Grande bracht een eerbetoon aan de overleden zangeres met een vertolking van haar hit (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.

Na het optreden haalde de bisschop Ariana nog even naar voren om haar te bedanken. Daarbij sloeg hij haar arm om haar heen, maar op zo’n manier dat zijn hand bij haar borst uitkwam. Daarbij leek het soms zelfs een beetje alsof hij de zangeres kneep. De afscheidsceremonie werd rechtstreeks op televisie uitgezonden en verschillende kijkers was dit opgevallen.

Een dag later maakte de bisschop zijn excuses. “Het is nooit mijn bedoeling geweest om de borst van een vrouw aan te raken,” verklaarde hij tegenover The Associated Press. “Misschien heb ik een grens overschreden, misschien was ik te vriendelijk of familiair, maar nogmaals, ik bied mijn excuses aan.” Daarna bood hij ook nog zijn excuses aan voor een grapje dat hij tijdens zijn dankwoord had gemaakt: “Toen ik ‘Ariana Grande’ op het programma zag staan, dacht ik dat dat een nieuw gerecht was van Taco Bell.”

Ariana Grande kreeg zelf trouwens ook kritiek over zich heen. Sommige kijkers vonden dat ze een te kort jurkje droeg voor een uitvaartplechtigheid. Oordeel zelf in de onderstaande video.

Op deze dag zijn onder meer Jaymes Young (1991) en Jung Kook (BTS, 1997) jarig.

De nummer 1-hits van 1 september:
2001: Miss California- Dante Thomas featuring Pras
2007: Relax Take It Easy- Mika
2012: Reckoning Song / One Day - Wankelmut RMX- Asaf Avidan
2018: Djadja- Aya Nakamura