Vandaag: Beyoncé zingt president toe

- Vandaag

 Beyoncé
Vandaag: Beyoncé zingt president toe

Vandaag op 5 januari 2009 mag Beyoncé zingen tijdens de eerste dans van de nieuwe Amerikaanse president en zijn vrouw, Barack en Michelle Obama.

Speciaal voor de inwoners van Washington wordt het Neighborhood Ball georganiseerd. Daar danst de nieuwe Amerikaanse president, Barack Obama, voor het eerst met zijn nieuwe ‘first lady’. Dat doen ze onder begeleiding van Beyoncé die de cover At Last van Etta James zingt. Het nummer werd oorspronkelijk in 1961 opgenomen.

Beyoncé bracht het nummer van Etta James in de muziekfilm Cadillac Records en moest het toen doen met een lauwe begroeting van de zangeres. In 2009 is James een stuk minder blij met de vertolking van ‘haar’ nummers: “Ik kan Beyoncé niet uitstaan. Ze heeft daar niks te zoeken met mijn liedje”, zo reageert ze later. Ze trekt die bezwaren later ook weer in als haar verstandhouding met de Amerikaanse president beter wordt.

De kritiek van James bleef opvallend want origineel werd het nummer al in 1941 gemaakt voor de muziekfilm Orchestra Wives en opgenomen door Glenn Miller.

Vandaag zijn onder meer Coely (1994) en KC Lights (1999) jarig.

De nummer 1-hits van 5 januari:
2002: L’AMOUR TOUJOURS- Gigi d’Agostino
2008: APOLOGIZE- Timbaland presents OneRepublic
2013: SCREAM & SHOUT- Will.I.Am & Britney Spears
2019: DUURT TE LANG- Davina Michelle