Vandaag: Ariana Grande laat haar fans rekenen

- Vandaag

 Ariana Grande
Vandaag: Ariana Grande laat haar fans rekenen

Op 30 oktober 2020 brengt Ariana Grande de track 34+35 uit. Het is de tweede single van haar album Positions. De rekensom in combinatie met de albumtitel doet vermoeden waar dit nummer over gaat.

Ariana Grande windt er geen doekjes om. “Can you stay up all night / Fuck me till the daylight / Thirty-four, thirty-five”. Fans die de moeite namen om de twee getallen bij elkaar op te tellen, kwamen uit op 69. Dat was uiteraard een verwijzing naar standje 69. Tijdens een interview met radiopresentator Zach Sang vertelde Ariana hoe het nummer is ontstaan. “Het is belachelijk, zo grappig en stom. We hoorden de violen, die klonken zo Disney en orkestraal en vol en puur. Toen had ik zoiets van: ‘Yo, wat is de schunnigste, de meest tegenovergestelde songtekst die we hierop kunnen schrijven?’” Eigenlijk ontstond het liedje dus als grap. Hoewel Ariana wel bang was dat het de aandacht van de rest van het album zou afleiden, vond ze het zo leuk dat ze 34+35 toch op het album wilde hebben.

In veel Engelstalige landen werd 34+35 een grote hit. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 kwam het nummer tot de tweede plaats, maar werd het van de eerste plaats gehouden door Drivers License van Olivia Rodrigo. Op het Europese vasteland had het nummer beduidend minder succes. In Nederland kwam het nummer zelfs niet verder dan de Tipparade. Een remix met vocale bijdrages van Megan Thee Stallion en Doja Cat kon daar zelfs geen verandering in brengen. Behalve de titeltrack zijn er daardoor geen singles van het album Positions meer in de Top 40 gekomen. Dat maakte Posities voor Top 40-begrippen het minst succesvolle album van de Amerikaanse zangeres sinds haar debuutalbum Yours Truly uit 2013. Ook dat album leverde met The Way destijds slechts één bescheiden hit op.

Op deze dag zijn onder meer Darryl (1987) en Dioni Jurado-Gomez (B-Brave, 1997) jarig.

De nummer 1-hits van 30 oktober:
2004: Wat Zou Je Doen - Live In De Kuip - Marco Borsato & Ali B
2010: Just The Way You Are - Bruno Mars
2021: Easy On Me - Adele