Vandaag: Adele eert George Michael

- Vandaag

 Adele
Vandaag: Adele eert George Michael

Tijdens de Grammy Awards in 2017 verschijnt Adele tot twee keer toe op het podium voor een optreden.

De Britse heeft het voorrecht de show te mogen openen met Hello, het nummer dat later wordt onderscheiden als Song Of The Year en Record Of The Year. Later tijdens de ceremonie keert Adele terug op het podium om een eerbetoon te brengen aan George Michael. De zanger overleed op eerste kerstdag 2016 en Adele was gevraagd hem te eren.

Adele begint haar optreden, waarbij ze wordt vergezeld door een strijkorkest, maar ze besluit haar optreden stil te leggen. “Ik heb het verkloot”, zo zegt ze als het rustig is. “Maar dit kan ik simpelweg niet verpesten voor hem”. De rest is niet te horen omdat de regie het vloeken van Adele niet wil uitzenden. “Sorry voor het vloeken”, zo gaat ze verder voordat ze Fastlove voor een tweede keer in kan zetten.

De Grammy Awards werden memorabel voor Adele die in totaal vijf prijzen in de wacht mocht slepen. Zo versloeg ze met 25 ook het Lemonade-album van Beyoncé. “Ik kan deze onderscheiding eigenlijk niet accepteren. Jouw Lemonade is een monument; zo doordacht en zo prachtig”, zo vertelt ze richting de zwangere Beyoncé die ook in het publiek zit.

Op deze dag zijn onder meer Mike Posner (1988) en Stanaj (1994) jarig.

De nummer 1-hits van 12 februari:
2000: ONDERWEG- Abel
2005: DAS KLEINE KROKODIL- Irus Gruttmann presents Schnappi
2011: ROLLING IN THE DEEP- Adele