Top 40

week 49 (4 december 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
1
1
7
Details Adele - Easy On Me
17
 
1
280
4
4
12
Details Ed Sheeran - Shivers
412
 
4
406
12
10
8
Details Flemming - Amsterdam
108
 
7
230
13
6
15
Details Farruko - Pepas
615
2
492
20
-
1
Details Gayle - ABCDEFU
-1
 
20
21
26
21
23
Details Ed Sheeran - Bad Habits
2123
 
1
804
37
26
10
Details Jason Derulo - Acapulco
2610
16
166
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


19 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Maar goed, ik verzin de regels niet
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Harry bedankt, maar het voelt toch wel vreemd omdat de lijst op vrijdag wordt gedraaid (meestal) en dat is dan dus 31-12
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
In 2021 volgen nog lijst 50, 51 en 52. De lijst van 1 januari is de eerste van 2022.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Iemand een idee wanneer de laatste lijst is die meetelt voor 2021? Op vrijdag 24-12/zaterdag 25-12 of vrijdag 31-12/zaterdag 1-1?
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Het zou leuk zijn als Q eens iets anders als AS kiest, zoals Alicia Keys, Purple Disco Machine, Mellencamp/Springsteen, ZAZ (solo) of ZAZ met Till "Rammstein" Lindemann.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Een vastzittende Top 5, maar dat is nog wel verklaarbaar en naar mijn idee terech. Hoop dat John/Lipa toch weer naar 2 gaan en dat Rondé uiteindelijk het erepodium behaalt. Dan in het vak 11-20 vele zittenblijvers. Verder wat kleine verschuivingen in de LdL, zoals Taylor Swift, Dermot Kennedy, Tom Grennan, Afrojack, Tiësto/Max. En opvallend dat Neiked en Silk Sonic al hard dalen, erg jammer, want het zijn leuke nummers. Ik vermoed dat 40, 39, 37 en 36 volgende week naar het archief gaan. Qua binnenkomers ook niet al boeiend, behalve dan Benson Boone. De AS, ach wel een leuk liedje van Maan, maar vind het niet AS waardig. Had idd ook verwacht dat John/Sheeran er mee aan de haal zouden gaan.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Het liedje van Maan wat als Alarmschijf is gekozen vind ik juist wel een goed en leuk nummer. Dan hoop ik dat andere goede Nederlandstalige nummers voortaan ook de kans krijgen, die de Top 40 nog nooit hebben gehaald. Denk aan Froukje met "Ik Wil Dansen" dat bij 3FM verkozen is tot 'Song van het Jaar', of aan Goldband. Beiden zijn populair, maar ergens lukt het ze niet om door te stoten naar de Top 40. Meau is het toch ook gelukt? We zullen het zien...
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Vaste top, logisch ook, en verder leuk verschuif. Jammer van de snelle daling van Neiked en co, das een erg leuk nummertje. Meduza mag van mij lekker omhoog, top lied! Verder ben ik het inderdaad eens met iedereen die Maan ook een saaie keuze vind voor AS. Vind de nieuwe van Ariana Grande ook erg lekker, net zoals het nummer van Sam Fender wat nu in de tip staat. Gezien de komende kerst hits wel lastig voor beide om binnen te komen hier... Ik hoorde vandaag een lekkere plaat van Danny Vera langs komen; "Outta Love - Single Edit" ik raad jullie aan deze even te gaan checken! Is ook erg radiovriendelijk, dus hopelijk in de Tip binnenkort.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Aimzique die 5 weken van Moth To A Flame is een evenaring van het record, dat stond vorige week op het Instagram-account van de Top 40 toen ie er voor de vierde keer stond. Er zijn drie andere tracks die ook 5 weken op 14 stonden, welke dat zijn weet ik niet uit mijn hoofd
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique  - 
Mensen, wees niet bang als je de alarmschijf niet veel aan vindt: er worden aankomende week/maand vooral veel kerst hits gespammed. Vind ik persoonlijk altijd wel leuk, met veel sfeer. Alarmschijf wil niet zeggen dat je die maanden lang gaat horen, er zijn veel Alarmschijven geweest die niet veel deden vervolgens. Tóch snap ik wel waar jullie het over hebben, ik zou ook wel een leukere keuze hebben kunnen bedenken, maar ik denk dat Q-music het ook vooral leuk vind als de artiest van de Alarmschijf live kan komen optreden met dat nummer. Verder: leuke Top 40 deze week; mooi dat oude nummers nu toch wel weg zakken, en wat verfrissing gaande is in de top 10! Ben erg benieuwd wat Elton John en Ed Sheeran gaan doen met hun kerst nummer. Is het een record dat Moth To A Flame voor de 5e week achter elkaar op 14 staat? Denk het wel... Jammer dat Better Days van Neiked, en Smokin Out The Window nú al weer wegzakken... Verder tevreden over de lijst, met 4 nieuwe binnenkomers! Uiteraard moest KKA wel wéér met een gesampled nummer komen, maar dat zijn we van die groep gewend. Valt me op dat er een trend gaande is van tiener meisjes ongeveer 17 jaar, die plotseling ineens wereld hits scoren, zo had je Billie Eilish, nu vooral Tate McRae, Olivia Rodrigo en nu dus Gayle.
Top 40 profiel van Mix Master
Mix Master  - 
Toen straks even geluisterd toen de nieuwe alarmschijf bekend werd gemaakt. Domien had het over een rammer dus ik ging er eens even goed voor zitten. Is het alweer Maan. Dat is nou niet bepaald een rammer maar wel jammer...
Top 40 profiel van Sander Hindriks
Sander Hindriks  - 
Wat een slechte Alarmschijf weer. Q music is alleen maar bezig om bagger uit eigen land te promoten.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
De AS is weer heel verrassend. Mensen bij qmusic zijn wel heel creatief met kiezen. slaapverwekkend!
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS = Leven - Maan
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Elton John en Ed Sheeran zijn met X-Mas vast en zeker de nieuwe Alarmschijf. Ben blij dat Lil Nas X eindelijk in de top 10 staat, ook Meau gaat erg goed en Acraze bijna in de Top 5! Mooi dat de nationale moerstaal het goed doet, zie de binnenkomers van Kris Kross/Antoon en Bihal Wahib. Zou mooi zijn als andere muziek van meer Nederlandse artiesten of bands die een Engelstalig nummer hebben opgenomen ook in de Top 40 gaat komen. 'What goes, Let go' van De Staat is daarvan een heel goed voorbeeld, denk ik. Ook fijn dat Benson Boone, zangtalent uit the USA binnen is, maar dan kan Sam Fender, die net zo getalenteerd is, toch niet achterblijven? Wat me ook opvalt van deze lijst is dat veel platen in de Top 40 blijven staan. En ach, platen met 'fuck you' doen het altijd goed, dus begrijp wel waarom Gayle de hoogste nieuwe is met haar rebelse girlpower :-)
Top 40 profiel van Jeroen Huter
Jeroen Huter  - 
Lekkere nieuwe binnenkomers van Bilal Wahib en kriss kross amsterdam
Top 40 profiel van Freek
Freek  - 
Merry Christmas wordt zeker nummer 1. Ik gok zelfs erop dat het volgende week al op 1 staat!
Top 40 profiel van Tom
Tom  - 
Bijzondere lijst. Flemming zo laag, Lost Frequencies nog zo hoog. Verder opvallende snelle stijgers van nieuwe hits: Neiked en Silk. Leuk dat Lil Nas alsnog de top 10 heeft gehaald.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Eindelijk een paar flinke dalers. Mooi de lijst opschonen voor volgend jaar. Binnenkomers zijn allemaal niet mijn favorieten.