Top 40

week 37 (11 september 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
6
6
15
Details OneRepublic - Run
615
4
375
10
21
3
Details Farruko - Pepas
213
10
53
15
14
13
Details John Mayer - Last Train Home
1413
 
14
301
16
15
4
Details Maan - Niks Is Heilig
154
 
15
85
19
23
7
Details Sjaak - Trompetisto
237
19
77
37
38
6
Details Sera - Only Us
386
 
28
42
40
31
16
Details Olivia Rodrigo - Good 4 U
3116
 
1
509
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


23 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Erik-Jan: een heel goede opmerking. Die waren toch al Megahit? Moet de Tip in!
Top 40 profiel van Erik jan vdheuvel
Erik jan vdheuvel  - 
Ik vind het onterecht dat the Killers niet in de tipparade staat verdient het wel bovendien vind ik visiting hours van Ed Sheeran mooier als zuivere van hem die zal volgende week wel binnenkomen ik ga zwemmen mag vlug weg uit de top 40
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Frankly: Ok, dank voor het uitzoeken. Blijft jammer dat Coldplay er nu al uit moest, maar komt ook omdat ik het een goede plaat vind.
Top 40 profiel van Rudy R
Rudy R  - 
Laat Don't Show Me Down remixen door bvb Kygo, en ABBA scoort een wereldhit. Radio's zullen het origineel niet promoten. Jammer, zo'n krachtig refrein heb ik in jaren niet gehoord.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Eric Rijpstra, leuke analyse maar die klopt niet . Higher Power heeft veel meer streams ingeleverd in de laatste meetweek dan Everytime I Cry, daarnaast is de airplay bij Q in de laatste week ook nog eens opgehoogd van B naar A rotatie.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Nabrander: wel super jammer dat Coldplay met Higher Power ineens uit de Top 40 is. Volgens de Airplay lijst (plek 16) wordt deze plaat nog steeds op radiostations gedraaid. Staat in elke geval hoger dan Ava Max (Airplaylijst #25) in deze plaat blijft in haar 12e week ineens staan op 33 in de Top 40. Zie die plaat ook niet meer terug in de Streaminglijst. Tja, dan verwacht ik wel dat Coldplay nog in het voordeel zou zijn, maar de keuze ging naar Ava Max :-(
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Mooi dat 'Stay' op nummer 1 staat en dat Mart Hoogkamer zakt naar 3. Zomerse vibes bij Farukko, die stijgt ook terecht goed door. Shouse weer in de lift, zou het nummer dan toch in de top 3 komen? The Weeknd staat stil, maar persoonlijk vind ik dat we een van de betere nummers in de lijst. Sjaak stijgt ineens weer, niet mijn smaak, maar begrijp wel dan anderen zo'n plaat leuk kunnen vinden. Lost Frequenties vind ik dan wel weer erg goed en ook die stijgt door. De remake van Elton John met Dua Lipa is een mooi nummer, maar ik hou het toch liever op 'Sacrifice' waarvan dit nummer een afgeleide is. Wat mij betreft mogen de singles van Lil Nas X en The Script veel hoger in deze Top 40 staan. Bijzonder dat 'Our Song' op 36 blijft staan in de 10e week en dat Sera terecht weer een plaatsje stijgt. Ben wel superblij dat Purple Disco Machine binnen is, wel bescheiden op 39, maar er zijn wel meer hits die de laatste tijd bescheiden zijn gestart. Er staan op dit moment genoeg goede nummers in de Tipparade die door kunnen. Hopelijk volgende week door: Rag'n'bone Man, Rondé, Rain Radio, Bilal Wahib, ABBA. De nieuwe van Ed Sheeran met Shivers komt er vast ook in. Vast de nieuwe Alarmschijf, of wordt het Donnie met René Froger. Dat laatste kan ik me ook voorstellen, sinds Mart Hoogkamer heeft bewezen om met een noodgang bovenaan de lijst te komen staan :-) Fijn weekend allemaal!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Het negatieve sentiment omtrent ABBA is toch triest. Tsja, Donnie, zitten we daar dan op te wachten?! Of al die Hiphopmeuk?! Eerlijk is eerlijk: het zijn niet de allerbeste nummers van ABBA, maar desondanks zijn er heel veel mensen enthousiast over deze twee nieuwe songs. En ook nog eens van jong tot oud. Dus er is geen reden om zo negatief te zijn. NIeuwe AS: wellicht een ABBA :-D dan lach ik me suf. Alicia Keys haar nieuwe zou fijn zijn als AS. En doe eens gek: de nieuwe "Rag 'n' Thieves"!
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik heb hoge verwachtingen van Rag'n'Bone Man met de Thieves. Wellicht weer te voorbarig, maar wat is dat een mooi lied.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Gelukkig is die Mart van nummer 1 af wat een vreselijk nummer. Jammer dat Dua Lipa en Camila Cabello weer zakken. Enrique Iglesias stijgt weer 1 plekje hoop dat hij nog wat sneller gaat stijgen. Hoop ook dat The Script nog flink omhoog gaat. Alarmschijf hoop ik Alicia Keys of Sam Hunt
Top 40 profiel van Mark Heemskerk Heemskerk
Mark Heemskerk Heemskerk  - 
Jammer dat Mart niet meer op 1 staat! Bij het mooie naxomerweer☀️had ik eigenlijk verwacht dat hij de nummer 1 positie vast zou houden The Kid Laroi mag wel zakken net als Ed Sheeran,leuk dat Dopamine binnen komt! Wordt een grote hit verwacht ik ook Sjaak stijgt gelukkig nog door echt een liedje waar je vrolijk van wordt met die trompetten📯📯
Top 40 profiel van Mark Heemskerk Heemskerk
Mark Heemskerk Heemskerk  - 
ABBA gaat hartstikke floppen denk ik
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
ABBA's gaan waarschijnlijk echt niet door volgende week hoor. Ed, Donnie, Armin en misschien RONDE, tenzij er echt iets geks gebeurt met de ABBA tracks.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Gelukkig Stay weer op 1! Hopelijk zwemt Mart nu zo snel als mogelijk naar de uitgang. Shouse verstevigt zijn positie en terecht. Gave plaat. Een wel heel grote sprong van Pepas, was niet voorzien. Ook Uhuh omhoog ten koste van goede muziek van John Mayer en Maan. Shawn Mendes ook maar 2 plekjes omhoog en Sjaak blijft zich naar boven trompetteren. Wie had dat gedacht?! Een mooie en terechte superstip voor Sir John en La Lipa, echt een goede gemaakte song. Verder Lost Frequencies, Tiesto, L&S en Joel verder op weg naar het linker rijtje. Me Pase heeft er nog wat moeite mee en kruipt verder. Ava stationair en The Script had toch wel wat hoger mogen staan. Weliswaar slechts 1 binnenkomer, maar wel een heel goede: PDM. Een lage binnenkomst kan hopelijk volgende week voor een mooie superstip zorgen. Er bieden zich genoeg tracks aan, die volgende week plaats kunnen maken voor nieuwe muziek van ten minste Ronde, 1 van de 2 Mr Ed's en ABBA (1 van de 2 of wellicht toch beide?). We gaan het zien en horen!
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Mager hoor, Garrix of misschien zelfs Doja Cat had wel gekund toch? Gewoon voor die paar weekjes want nu ziet het er zo triest uit… komt natuurlijk ook door een AS binnen de top40. Maarja volgende week zal er wel weer een hele hoop doorgaan!!!
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Jammer van Mart. Leuke frisse wind. Ook jammer dat The Weeknd al blijft hangen, maar wellicht volgende week nog een winst? 1 binnenkomer op 39 wel erg magertjes.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Volgende week hooguit een ABBA-nummer binnen, twee doen ze niet gauw (zie ook Maneskin).
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Hé weer een terugkerende nr. 1, die is nogal zeldzaam en dat Ik ga zwemmen zakte, was te verwachten als je naar airplay keek van hem, Ed en Bieb. The Script kan helaas de andere entries niet volgen, Sanchez onderuit helaas, Sera die stijgt na te zijn afgeserveerd vorige week, Pepas zo hoog, maar dan mocht Me Pase ook hoger! 1 goede entry, maar komt veel goeds aan, 5 entries komende week? Our soung nu 10 wk laatste 10 in de lijst hmm. En nu Coldplay eruit is is KKA het oudste nr met 18 weken. Valt wel op dat veel relatief jonge tracks het zwaar hebben.
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Een binnenkomer das wel erg weinig , hopelijk volgende week opruiming en vele nieuwe binnenkomers waaronder ABBA, hopelijk worden die Alarmschijf !
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Jammer van Higher Power, had die nog wel een of twee weken in de Top 40 verwacht. Een nieuwe, scheelde echt niet veel of er was niemand binnen gekomen, dat zou pas bijzonder zijn geweest.
Top 40 profiel van Tom
Tom  - 
Jammer van Mart, die had ik de koppositie nog wel even gegund. Nu maar snel hopen op een nieuwe nummer 1. Misschien Pepas? Ik zie weinig andere met potentie. Wel heel blij met de stijging van Shouse, dat blijft toch een geweldig nummer. En dan bedoel ik niet de slappe remix van het nummer.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Ach we wachten gewoon op de klappers van volgende week..... 2x Abba, Ed Sheeran en natuurlijk Donnie
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
1 binnenkomer dus, wel een leuke! Al prima winst voor Joel Corry en Lucas & Steve, Dua Lipa & Elton John gaat lekker snel! Sjaak nog verder omhoog :) verdiend het is een super leuk liedje! Pepas op 10 had ik nog niet verwacht maar snap ik wel want het is heerlijke nazomer track! En yess Stay weer op 1, Ik Ga Zwemmen was voor ffies grappig maar ik ben die nu al zat dus terechte winst voor Stay en Bad Habits