Top 40

week 38 (18 september 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
6
10
4
Details Farruko - Pepas
104
6
88
7
6
16
Details OneRepublic - Run
616
4
409
15
15
14
Details John Mayer - Last Train Home
1514
 
14
327
19
16
5
Details Maan - Niks Is Heilig
165
 
15
107
20
19
8
Details Sjaak - Trompetisto
198
19
98
25
-
1
Details Ed Sheeran - Shivers
-1
 
25
16
37
37
7
Details Sera - Only Us
377
 
28
46
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


20 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Erik Sunshine was niet eens een uitzondering: die was al Alarmschijf maar haalde toen de Top 40 nog niet en kwam dus op 1 in de Tipparade
Top 40 profiel van Han Oomen
Han Oomen  - 
HTSG van Rondé mag van mij zo alarmschijf worden. Hopelijk gestegen in de top 40.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
De Alarmschijf gaat naar een 'veilige keuze'? Wat armoedig dat Qmusic deze week een Alarmschijf kiest die al in de Top 40 staat. 'Omdat er volgende week een Top 500 op die zender is te beluisteren'? Ik gun het Armin & Davina, daar gaat het mij niet om. Maar als je ziet dat er geweldig goede nummers staan in de Tipparade die ook een 'veilige keuze' kunnen zijn, dan denk ik: kom op Qmusic, kies de Alarmschijf voortaan alleen nog maar op basis van de tips in de Tipparade. Zo moeilijk is dat toch niet? Anders kun je net zo goed de 'Alarmschijf' opdoeken. Wat stelt een Alarmschijf dan eigenlijk nog voor? Oorspronkelijk stond de Alarmschijf gelijk aan de nummer 1-positie in de Tipparade, maar daar wordt al een tijdje van afgeweken. Hoewel Sunshine van Tieks dit jaar de enige uitzondering is geweest. Maar het valt me wel op dat steeds vaker een Alarmschijf wordt gekozen die dan ook al in de Top 40 staat. Onlangs nog met Elton John & Dua Lipa en deze zomer al eerder met Justin Wellington. Kortom: QMusic, please, doe geen afbreuk meer als jullie de Alarmschijf kiezen. Dank alvast!
Top 40 profiel van Dutch Faase Faase
Dutch Faase Faase  - 
Ik ga zwemmen slaat al helemaal nergens op
Top 40 profiel van Dutch Faase Faase
Dutch Faase Faase  - 
Remember op 3?? Haha Wie vind dat nummer nou leuk? Zelfde telt voor run, iedereen is toch helemaal klaar met dat nummer zeker? Zou veeeel lager moeten.
Top 40 profiel van Dutch Faase Faase
Dutch Faase Faase  - 
@Rob Van Den Hof De nieuwe nummers van Abba zijn ook niet echt trending zegmaar..
Top 40 profiel van Jarne Rijpma Rijpma
Jarne Rijpma Rijpma  - 
Denk dat er een AS is gekozen die er al in staat omdat er komende we top 500 van de zero's is. Hier door zal de AS toch amper gedraaid worden
Top 40 profiel van Rob Van Den Hof
Rob Van Den Hof  - 
Absurd gewoon dat ABBA niet als een raket de top 40 is in geschoten. Afgang voor Stichting Top 40. Schaam je en vernieuw de opzet van de top 40 samenstelling.
Top 40 profiel van Jacket
Jacket  - 
Veel mensen hebben het over streaming rn dat de plaat te laag in de Top 40 staat. Maar daar is al een andere lijst voor. Volgens mij telt airplay nog altijd voor een bepaald deel mee. Verklaard trouwens niet waarom Mart Hoogkamer op nr 1 kwam en Uhuh op 11. Beiden krijgen weinig airplay.
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
de AS opzich is leuk hoor maar waarom weer zo'n veilige keuze!?
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik wil Rag'n'bone man!
Top 40 profiel van Herman Koers Koers
Herman Koers Koers  - 
En alweer een nieuwe AlarmSchijf bij Q-Music die al genoteerd staat in de Top 40 !!! Onbegrijpelijk.... Ze weten bij Q de AlarmSchijf behoorlijk te vernachelen. Waar zijn de tijden van Radio Veronica gebleven? Toen de AlarmSchijf gewoon op 1 in de Tipparade stond.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Again Q?!?!?!?! Hold on AS
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Eh idd Ronde laag binnen, Donnie en Ed hoog. Van mij hoeft Pepas niet naar 1, staat prima zo. Dan liever Kungs of LF op 1 een keertje. Dopamine en The script echt teleurstellend, meer van verwacht en Sera, Niall staan gewoon vastgemetseld daar.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Mark RONDE zullen flink stijgen volgende week; nieuw in Hot Hits NL en de Top 40 playlists op Spotify en waarschijnlijk nieuw op de Q playlist.
Top 40 profiel van Sun & Snow top 50
Sun & Snow top 50  - 
in de 638 top 50 is het een en al spektakel! Shivers gaat van 47 naar 19 en Bon Gepakt van 42 naar 5!
Top 40 profiel van Mark Heemskerk Heemskerk
Mark Heemskerk Heemskerk  - 
Welke geinponem heeft er voor gezorgd dat Ronde op 40 binnen komt? Dit is een juweeltje en had tenminste op plek 15 moeten belanden! Nieuwe Armin van Buuren mag ook een top 10 hit worden,leuk dat Donnie op 22 binnen komt😎biertje erbij en zingen maar🍻Pepas mag van mij de nieuwe nummer 1 worden.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Aardige lijst, maar begrijp niet dat PDM met Dopamine maar één plek stijgt. Rondé krijgt veel airplay op 538 en 3FM, maar komt super laag binnen. 'Our song' en 'Everytime I cry' lijken niet weg te branden. Overigens zijn er meer nummers die er al weken lang in staan en daardoor niet voor de nodige verversing zorgen in deze lijst. The Script gaat gestaagd omhoog, maar je weet het nooit. Zo startte de plaat van Enrique Iglesias ook en kijk: hij stijgt nog steeds door in de 9e week! Voor mijn gevoel hoort UH UH hoger te staan, omdat deze plaat al een aantal weken op #1 staat in de Spotify Top 50. Ook Lil Nas X zou op basis van streamings hoger moeten staan, maar zijn single zakt alweer. Pepas doet het in die zin wel opvallend goed en gezien de streaminglijst ook terecht. Ben zelf blij dat Lost Frequencies goed op weg is naar de top 10 en hoop stiekem dat Shouse toch nog in de top 3 belandt. Fijn weekend!
Top 40 profiel van Tom
Tom  - 
Helemaal mee eens, Ton. Jammer dat Rondé zo laag binnen komt en dat Dopamine maar 1 plekje stijgt. Wel leuk dat Bon Gepakt hoger binnnen komt dan Shivers.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Wie gaat die twee oudjes aan de top verdringen onderhand?