Coverafbeelding Coldplay - Higher Power
  • Statistieken
  •   17 weken
  •   11 piekpositie
  •   357 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Chris Martin en Jonny Buckland leren elkaar kennen op de Londense Universiteit. Ze beginnen met Will Champion en Guy Berryman een band die, na wat naamswijzigingen, uiteindelijk Coldplay wordt. Uit de eerste demo’s blijkt al dat de band capaciteit heeft en in 2000 verschijnt het eerste album, Parachutes, waarvan Trouble een kleine hit werd in de Top 40.

Met een interval van ongeveer drie jaar verschijnen daarna nieuwe albums van de heren. Van A Rush Of Blood To The Head (2002) komt Clocks op nummer 2. In 2005 verschijnt het derde album, X&Y, waarvan Talk de Britse groep voor het eerst een Alarmschijf en een nummer 1-hit oplevert.

Viva La Vida is de belangrijkste track van het album Viva La Vida Or Death And All His Friends in 2008. De single is hun tweede Alarmschijf en komt opnieuw boven aan de Top 40. Het nummer blijkt dusdanig succesvol dat het, op dat moment, zelfs bij de 10 grootste Top 40-hits ooit terecht komt.

In 2011 verschijnt het album Mylo Xyloto, het vijfde studioalbum. Paradise is dat jaar veruit de meest succesvolle single met een 3e plaats als resultaat. Ook de samenwerking met Rihanna op Princess Of China verdient het genoemd te worden.

Tussendoor maakt Coldplay met Atlas een nummer voor de soundtrack van de film The Hunger Games: Catching Fire. De single bereikt in het najaar van 2013 de 17e plaats in de Top 40.

Op 19 mei 2014 verschijnt het album, Ghost Stories. Met Magic, A Sky Full Of Stars en Ink brengen de heren hun totaal aan Top 40-hits op 20. De drie singles werden Alarmschijf. Midnight en True Love waren andere nummers van het album die bleven steken in de Tipparade. Op 4 december verschijnt het zevende studioalbum van Coldplay, A Head Full Of Dreams. Zowel Adventure Of A Lifetime als ook Everglow worden uitgeroepen tot Alarmschijf.

Hymn For The Weekend, waarop ook Beyoncé te horen is, wordt in januari 2016 officieel door de band aangekondigd als tweede single van het album. Een maand later staat de band op het podium tijdens de pauze van de Amerikaanse Super Bowl. Eind april kiest de band Up&Up als derde en laatste single van het album, dat wordt vergezeld van een bijzondere video en door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf.

Waar in 2016 Chris Martin al te zien is in de studio met The Chainsmokers wordt eind februari van 2017 duidelijk dat Something Just Like This de nieuwe single is van de groep in een samenwerking met het Amerikaanse duo.

Als op 14 juli 2017 hun EP Kaleidoscope verschijnt wordt Miracles (Something Special) hun 18e Alarmschijf. Daarmee evenaart de Britse band het record 'meeste Alarmschijven' dat op naam staat van U2. Eind 2018 brengt de groep, dan onder de naam Los Unidades, een ep uit ter ondersteuning van Global Citizen. Van die ep is E-Lo, een samenwerking met Jozzy en Pharrell Williams, de focustrack.

In november 2019 verschijnt er met Everyday Life een nieuw album. Waar Orphans de eerste single wordt en tevens wordt uitgeroepen tot Alarmschijf blijkt ook de titeltrack van het album populair te zijn. Champion Of The World is in het vroege voorjaar van 2020 de volgende single. De track wordt vergezeld van een feel-good clip waarin te zien is hoe een kleine Chris Martin zijn uitvlucht vindt als hij het op school en thuis lastig heeft.
De eerste single van 2021 werd niet zomaar aangekondigd. Met cryptische billboards over de hele wereld wezen op een mysterieuze website genaamd alienradio.fm. Fans slaagden erin de letterachtige symbolen te ontcijferen om de titel van het nummer en de releasedatum te ontdekken. Met Higher Power brengen zij hun eerste single van 2021 uit. Eind september brengen zij samen met de populaire jongensgroep BTS de single My Universe uit. Het nummer is in het Engels en Koreaans gezongen.
Halverwege februari 2022 hebben de heren Selena Gomez weten te strikken voor het nummer Let Somebody Go.

Songtekst

Three, two, one

Sometimes I just can't take it
Sometimes I just can't take it
And it isn't alright
I'm not gonna make it
And I think my shoe's untied (Oh)
I'm like a broken record
I'm like a broken record
And I'm not playin' right
Drocer nekorb a ekil mi
Till you tell me on your heavenly phone

To hold tight (Hold tight)
Come on (Come on)
Come on (Come on)
Oh
Come on (Come on)
Come on (Come on)
Yeah, don't let go
Hold tight (Hold tight)
Hold tight (Hold tight)
Oh
It's alright, it's alright, she said
I've got my hands up shakin' just to let you know

That you've got
A higher power
Got me singin' every second
Dancin' every hour
Oh yeah, you've got
A higher power
And you're really someone
I wanna know (Oh)

This boy is electric
This boy is electric
And you're sparklin' like
The universe connected
And I'm buzzin' night after night after night (Oh)
This joy is electric
This joy is electric
And you're circuiting through
I'm so happy that I'm alive
Happy I'm alive at the same time as you

Cause you've got
A higher power
Got me singin' every second
Ad dancin' every hour
Oh yeah, you've got
A higher power
And you're really someone
I wanna know (I wanna know, oh)

You've got
Yeah, you've got a higher
You've got
Yeah, you've got a higher
You've got
Yeah, you've got a higher
You've got
Oh

You've got
Oh, you've got a higher
You've got
Yeah, you've got a higher
You've got
Oh, you've got a higher
My hands up shaking
Just to let you know now

You've got
A higher power
You've got me singin' every second
Dancin' every hour
Oh yeah, you've got
A higher power
You're once in any lifetime
I'm going a million miles an hour

When for so long
I'd been down on my knees
Then your love song
Saved me over and over
For so long
I'd been down on my knees
Till your love song
Floats me on, ee on, oh

Songinformatie

ArtiestColdplay
Componist(en) Chris Martin · Denise Carite · Federico Vindver · Guy Berryman · Jonny Buckland ·: Max Martin · Will Champion
Producer(s) Max Martin, Oscar Holter / Additional Production: Rik Simpson
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 07-05-2021
Hoogste positie UK 12
Hoogste positie US 53


Positieverloop