Top 40

week 35 (28 augustus 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
7
4
13
Details OneRepublic - Run
413
4
305
16
20
11
Details John Mayer - Last Train Home
2011
 
14
248
18
30
2
Details Maan - Niks Is Heilig
302
 
18
34
22
19
14
Details Olivia Rodrigo - Good 4 U
1914
 
1
498
23
26
5
Details Sjaak - Trompetisto
265
23
37
27
25
16
Details Coldplay - Higher Power
2516
 
11
350
31
28
4
Details Sera - Only Us
284
 
28
35
36
27
9
Details Måneskin - Beggin'
279
15
178
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


34 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van André Kooij
André Kooij  - 
@John van Bergen: goede vraag! Ik denk dat geen van deze nummers er bij de jaarwisseling nog in staat. Als ik moet gokken, zou ik zeggen dat Take my breath het langste erin blijft, maar dat zou ook Bad habits of Summer of love kunnen zijn.
Top 40 profiel van Stefan Bona
Stefan Bona  - 
Ik had serieus verwacht dat Paper Planes van Lucius & Steve in de top 10 zou binnenkomen. Wat een geweldige plaat is dat. Ook Shane Codd Always on my mind en Cold heart van Elton John en Dua Lipa had ik nu in de top 40 verwacht. Krijgen veel AirPlay op Q-Music.
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Los van mijn hele betoog haha: geweldig dat 538 wederom achter PDM staat! fijn weekend iedereen!
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
@MrMusic met alle respect; zoals @Sven ook al meldt, de lijst is gebaseerd op feiten. En ja, er vinden soms raren fratsen plaats waarbij er soms platen onverklaarbaar genegeerd worden of juist keer op keer worden verkozen tot schijf en ja, er zijn stations die wat gevarieerder/alternatiever draaien welke minder serieus worden opgepakt. Dat klopt. Ik denk dat een van de voorbeelden hiervan welke de meeste van ons denk ik verenigd, het feit is dat "Fireworks" van PDM de lijst nooit heeft gehaald. Meningen verkondingen over dit soort zaken is dan ook absoluut niet fout. Maar je kan niet doen alsof sommige platen alleen door jou promo praatje opeens een top40 plek verdienen. Of juist niet nummer 1-hit waardig zijn. Mart staat op 1 omdat deze op elk vlak de andere nummers overtreft. Airplay, streams, views, optredens, media-hype en zelfs internationale bekendheid. Dan kan je nog wel zeggen dat het schijt muziek is, maar je kan niet ontkennen dat op basis van de huidige feiten de nummer 1 plek terecht is. En zo is het met meer nummers. Daarnaast kan je ook niet zeggen dat gunnen niet logsich is, want jij gunt de een, ik de ander. Ik vind Mart een sympathieke gozer, net als bijvoorbeeld andere artiesten in deze lijst. Die gun ik het. Punt uit. Is de muziek van Dua dan zo inhoudsvol? Ik vind het een topwijffie en ik gun het haar van harte, maar ik begrijp gewoon niet waarom dat opeens zoveel beter is dan de drie kwart van deze lijst (volgens de meeste). Sommige mensen kijken simpelweg alleen naar het type muziek en de type artiest ipv. de originaliteit, kwaliteit en de hype / de reden waarom muziek hoog staat of aandacht krijgt. Het nummer van Bilal bijv. dat zit harstikke goed in elkaar zowel qua productie als (op het moment) originaliteit, maar dat word de grond in geboord puur omdat het Bilal is.
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique  - 
Opzich wel een leuke lijst deze week. Nummers zoals Early In The Morning, Hero en We Are The People mogen nu wel richting de exit. Leuk dat Mart Hoogkamer op nummer 1 staat. Niet mijn type muziek, maar wel leuk dat er een keer weer iets unieks op 1 staat, wat je niet vaak meer tegenkomt in de Top 40. Verder leuke nieuwe binnenkomers, vooral die van $hirak, eindelijk eens NederHop met een lekkere beat eronder, plaats van elke keer hetzelfde. Alarmschijf ook wel een leuke keuze, ben benieuwd hoeveel nieuwe binnenkomers we volgende week krijgen.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Ja idd Mañana is hele goeie plaat hij had van mij een hit mogen worden
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Rudy: in de rest van Europa hoor je sowieso meer Alvaro Soler op de radio. Kennelijk vinden de NL stations hem niet leuk. Geen idee waarom, want zijn muziek is zeker leuk!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Mooie AS van The Script!
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Sven & @Sun: als de Lijst der Lijsten zich op feiten baseert, dan zou het niet uitmaken welk station hem uitzendt, want feit = feit (gemeten Airplay, gemeten Streaming en downloads). Dus de LdL zou dan ook op Radio 2, of Radio Veronica of Radio 10 er precies zo uitzien. En dat betwijfel ik nou ten sterkste. Station colouring weegt weldegelijk mee, een onzichtbaar feit. Het zou wel interessant zijn als de Stichting NL Top 40 zich hierover uitlaat of in de discussie mengt.
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS = I Want It All - The Script
Top 40 profiel van Rudy Roelandts
Rudy Roelandts  - 
Hetzelfde geldt voor Iko Iko. Als de radiostations na de release op 25 juni waren overgeschakeld op de Down Lo Remix in plaats van vast te houden aan het 2 jaar oude origineel, was het mogelijk een nummer 1 hit geworden, net zoals dat vorig jaar het geval was met de remix van Banana.
Top 40 profiel van Rudy Roelandts
Rudy Roelandts  - 
@Wesley @Vernon Alvaro's Mañana is zoveel beter dan Enrique's Me Pase en Farruko's Pepas. Het zijn de radiostations die hier hebben beslist wat al dan niet een hit moet worden. Me Pase kreeg de Alarmschijf, Pepas de GrandSlam. Als Mañana de Alarmschijf had gekregen en door de radiostations op hoge rotatie was geplaatst, was dit nu een absolute zomerhit. In België scoort Alvaro momenteel trouwens een hit met zijn vorige single Magia.
Top 40 profiel van Mark Heemskerk Heemskerk
Mark Heemskerk Heemskerk  - 
Of wij worden oud haha
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
@Sven van Vliet: "Wat Nederland Leuk vindt"... Niet helemaal juist, jongeren streamen meer dan ouderen, dus hun smaak weegt harder mee in de samenstelling van de Top 40. Je zou dan beter een wekelijkse representatieve enquete kunnen houden.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Ohh, Lagique is de schuilnaam van de nederlandse Haris (zanger van de hit Perfect van Lucas & Steve)
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
@Sven mee eens! Je mag je mening geven maar de lijst zijn gewoon feiten en ik vind eigenlijk alle 40 platen uit de lijst wel goed :)
Top 40 profiel van Sven van Vliet van vliet
Sven van Vliet van vliet  - 
Mensen, t gaat er niet om wat jou mening is, de lijst wordt gebaseerd op feiten, vandaar dat Mart vooral dankzij z'n streams op 1 staat en Uhuh ook door dezelfde reden in de lijst komt. Dus je kan elke week wel zeggen wat een bagger maar dit is gewoon wat Nederland leuk vind op dit moment! Amen
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Helemaal eens met MrMusic!
Top 40 profiel van Martijn Poortvliet
Martijn Poortvliet  - 
Heerlijk om te zien dat een liedje op #1 kan komen dat anders is dan de gemiddelde eenheidsworst die tegenwoordig in de lijst staat!
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
Nog een of twee weken en we hebben weer eens een Top 40 zonder nummers die de 20 weken halen. Welke platen die er nu in staan zouden er met de jaarwisseling nog in staan?
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Stay had zeker op 1 moeten blijven staan. Ik kan gewoonweg niet begrijpen dat deze meuk op 1 kan staan. Het volk streamt kennelijk anders bij gebrek aan smaak of aan muzikale ontwikkeling. Een triest dieptepunt en ik vind dan ook opmerkingen in de trant van "gegund" en dergelijke niet logisch. Nog een dieptepunt op nummer 33: de titel getuigt al van gebrek aan inspiratie en creativiteit. Hopeloos. Kennelijk is er een trend in Nederland, waarbij kwaliteit ondergeschikt is aan oppervlakkigheid. Daarmee is oppervlakkigheid overigens niet altijd slecht. Genoeg aandacht voor deze hooggeconcentreerde bagger, want er zijn gelukkig toch wel wat fijne nummers in de Lijst der Lijsten te ontdekken, als ook in de Tipparade. Spijtig dat Maneskin het toch onterecht niet gehaald heeft. Die heeft veel te lang in de Tip gestaan terwijl Airplay en Streaming en notering zeker hadden gerechtvaardigd. Kanshebbers voor de Gouden Rang zijn toch wel Shouse, The Weekend en wellicht zelfs Maan. Jammer dat Dua Lipa en One Republic al dalen. Dat waren trouwens mooie Nummer 1s geweest. Camilla en Kungs zouden terecht de Top 10 kunnen halen. Mooi dat John Mayer nog kan overstappen op de trein omhoog. Me Pase kruipt verder omhoog. Wellicht tegen de herfst in het linkerrijtje. KKA mag wel wat verder en harder omlaag, want de goedkope versie staat er toch wel te lang in. Sjaak trompetteert zich verder omhoog, is weliswaar ook geen hoogtepunt, maar wel vermakelijk. Van de binnenkomers kan alleen Shawn Mendes mij positief stemmen. Hopelijk volgende week eens goede binnenkomers en een nieuwe nummer 1.
Top 40 profiel van Bas van Dijk
Bas van Dijk  - 
Ik kom binnen uhuh op 33 uhuh! haha tja, niet echt heel veel inhoud maar ach, een terechte binnenkomer. Mart op 1 is gewoon logisch. Je kan je inderdaad afvragen hoeveel kwaliteit dit nummer nou bevat, maar het is Mart iig gegund; een erg sympathieke gozer die al lang aan de weg timmert. Ik vind de muziek van onze (hier erg geliefde) Rolf, nou niet veel bijzonderder of meer inhoud bevatten haha. Verder Shawn Mendes erg goed, ik hoop dat deze nog aanslaat op streaming. Jammer dat Silk Sonic staakt. Verder mogen Shouse, The Weeknd en Kungs omhoog ten koste van de huidge 4 , 5 en 10, waar ik wel een beetje op uit gekeken ben. Net als op Garrix, die mag ook wel sneller omlaag... hopelijk lost hij zichzelf af met de tip nummer 1.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Menno de jong komt uit Leiden maar dat nummer klinkt echt wel Amsterdams niet om aan te horen dus
Top 40 profiel van Richard van den Heuvel
Richard van den Heuvel  - 
Ja, heerlijk dat Mart op #1 staat!!! Erg logisch, want het is veruit de meest populaire track op dit moment. Wel jammer dat The Weeknd slechts 2 plaatsen stijgt. Mag van mij wel harder omhoog.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Wesley “ Pepas wel en Mañana nooit Top40???? wat is dat verschil dan?” het is verschil is dat Pepas veel gestreamd wordt en de GrandSLAM! was afgelopen week en Mañana niks deed, het is heel simpel
Top 40 profiel van Yorick Lak
Yorick Lak  - 
Ik ga zwemmen op nummer 1 in de top 40, terwijl ie deze week op nummer 40 binnenkomt in de Airplay top 40. Wordt amper gedraaid op de radio, maar gaat zo kneiterhard met streams dat het toch op nummer 1 staat. GOUD!
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Prima lijst deze week, Pepas en Uhuh hadden van mij niet door hoeven maar ja :( Tiësto mag veel harder net zoals Increìble en Me Pase. Mooie stijgingen voor Maan, Kungs en Camila Cabello! top dat Remember op 4 staat, Mart had van mij ook op 2 of 3 mogen staan maar het is zeker een vrolijk fout zomernummer :)
Top 40 profiel van Menno de Jong
Menno de Jong  - 
@Sander Amsterdams schijtnummer? Misschien je eerst even verdiepen waar Mart echt vandaan komt. Die komt gelukkig niet uit Amsterdam! Daar maken ze niet van dit soort domme zwemliedjes. :-)
Top 40 profiel van Sander de Jong
Sander de Jong  - 
Lekker hoor, Mart op 1, momenteel toch echt de populairste plaat. Geen topnummer natuurlijk, ga je hierna ook alleen nog maar in het Foute Uur horen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik moet zeggen, ik vind er ook niets in staan wat een goede opvolger zou kunnen zijn, het is echt bagger allemaal.
Top 40 profiel van Sander Hindriks
Sander Hindriks  - 
Dat Amsterdamse schijtnummer staat op 1 was er al bang voor. Verder alleen camila cabello in de lift Enrique Iglesias stijgt langzaam had veel sneller gemogen. Ava max zakt weg net als Onerepublic en little mix en Dua lipa erg jammer. Wel mooie hoge binnenkomer voor Shawn Mendes.
Top 40 profiel van Mark Heemskerk Heemskerk
Mark Heemskerk Heemskerk  - 
Geweldig Mart op 1! Gewoon een foute zomerhit.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Ik ben niet blij met de 1e 2 nummers op 1 en 2, Ik had liever Ed op 1 en gehoopt dat Visiting Hours nu al binnen was geweest. Voor mij qua lijstaanvoer dieptepunt van het jaar. Pepas wel en Mañana nooit Top40???? wat is dat verschil dan? Ook zeer teleurgesteld in verloop van Don't be shy, Increible, me pase en wrecked. Jee wat is dat jammer dat Wrecked geen goede hit is geworden. Oke, kom er nu net achter wie Lagique is lol. Gelukkig zakken Only us en Beggin weg maar Ik wil weer zeggen: Waar blijven de puntenknallers? AotD zakt zo hard en G4u als back up is ook geen sterke puntenpakker. Tenslotte vind ik Remember op 4 ook wat overdreven. Vind ik de minste van de 3 in de lijst van Guetta
Top 40 profiel van Erik jan vdheuvel
Erik jan vdheuvel  - 
Ik had de nieuwe Ed Sheeran al verwacht ,wat een verschrikkelijk je nummer 1 Stay vond ik leuker
Top 40 profiel van Thomas Oosterkamp Oosterkamp
Thomas Oosterkamp Oosterkamp  - 
Heerlijk zo’n Hollandse meezing kneiter op nummer 1😀