Coverafbeelding Måneskin - Beggin'
  • Statistieken
  •   9 weken
  •   15 piekpositie
  •   178 punten
  •   2021

Artiestinformatie

Land   Italië

Deze rockband is afkomstig uit Rome, Italië. De band werd in 2016 opgericht door Victoria De Angelis en Thomas Raggi en werd later aangevuld door Damiano David en Ethan Torchio. De bandnaam is verzonnen door de half Deense Victoria. Måneskin is Deens voor Maanlicht.

In 2017 werd de band landelijk bekend door hun deelname aan het elfde seizoen van X Factor. Ze wisten de tweede plaats te behalen. Hun debuutalbum II Ballo Della Vita verscheen een jaar later. In 2021 volgde het album Teatro D'Ira - Vol. I.

Op 22 mei dat jaar won de band met het nummer Zitti E Buoni de 65e editie van het Eurovisiesongfestival dat werd gehouden in Rotterdam. Het was pas de derde keer en voor het eerst sinds 1990 dat Italië het Eurovisiesongfestival won.

Het nummer I Wanna Be Your Slave is afkomstig van hun tweede album Teatro D'Ira - Vol. I, maar werd niet als single uitgebracht. Toch is dit nummer helemaal viral gegaan dankzij hun deelname aan het Eurovisiesongfestival. Uit hun X-factor periode komt de cover Beggin'. Dit nummer krijgt in de zomer van 2021 een enorme boost en levert een hit op. In oktober lanceren ze de single Mamamia.

Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival van 2022 presenteerden ze hun nieuw single Supermodel. Begin oktober brengen zij hun single The Loneliest uit. Aan het begin van 2023 weten ze niemand minder dan gitarist Tom Morello te strikken voor het nummer Gossip.Songinformatie

Het origineel is van:

1967: The 4 Seasons featuring The 'Sound' of Frankie Valli
(Words and Music by Bob Gaudio and Peggy Farina)
(A Bob Crewe Production)
(Arranged & Conducted by Artie Schroeck)
[Philips 40433]
{Classic Song op radiostation Radio Mi Amigo International (Costa Blanca in Spanje 92.3 en 106.0 FM. Uitzendend vanuit Kall in de Eiffel, dagelijks op de kortegolf: van 9 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds, met een eigen zender op 6085 kHz in de 49 meter band en op de middengolf via de zender Riga in Letland op 1467 AM, gericht op Scandinavie, de Baltische staten en Noord-Duitsland} {Classic Song op internetstation Radio Mi Amigo (Live vanaf de Spaanse Costa), Alfaz del Pi, Costa Blanca, España}
[n°16 hit in Amerika]
[n°49 hit in Vlaams-België]
[n°32 hit in Groot-Brittannië in 2007]

ArtiestMåneskin
Titel Beggin'
Lengte 3:31
Componist(en) Peggy Farina · Bob Gaudio
Producer(s) Lucio Fabbri
Mixage Alessandro Marcantoni / Mix Assistant: Fabio Paciucci
Platenlabel Sony Music
Catalogusnr digitale ep-track - Chosen
Releasedatum 08-12-2017
Hoogste positie UK 6
Hoogste positie US 13


Positieverloop