Top 40

week 40 (5 oktober 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
1
10
Details Snelle - Reünie
110
 
1
359
10
12
4
Details Camila Cabello - Liar
124
 
10
88
21
18
16
Details Lauren Daigle - You Say
1816
 
12
380
25
-
1
Details Maroon 5 - Memories
-1
 
25
16
32
29
26
Details Danny Vera - Roller Coaster
2926
 
21
283
39
33
14
Details Mabel - Mad Love
3314
19
195
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


44 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
@lidwien. Wat wil je zeggen met dat gemodereerd?
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
@Frank Zweers, Nog even aanvulling. Opkopen en be
Top 40 profiel van Valerie Verschelde
Valerie Verschelde
Ik blijf het heel erg vinden dat de mega succesvolle Spaanse hit La Libertad van Alvaro Soler nooit in de Top 40 is gekomen. Kunnen jullie de charts herzien en de nieuwe La Libertad van Alvaro alsnog laten binnengaan in de Top 40? De koude regenachtige maanden staan voor de deur en met dit slechte weer zal een positief nummer vol energie, leven en goede vibes zoals La Libertad onze dagen opvrolijken. Dus in naam van talloze Nederlandstalige muziekliefhebbers, aub geef La Libertad van Alvaro nog een kans om de top van de Nederlandse hitparade te bereiken.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
DutchCharts werkt idd met vrijdag-donderdag, Top40 is maandag-zondag oid? En de DutchCharts lijst gebruikt alle radiozenders.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
@John. Lippenstift staat op 13 in de Airplay lijst van Dutchcharts. Is VOLGENS MIJ andere volgorde. Heb eerlijk gezegd nooit echt werk gemaakt om dat precies te gaan vergelijken. Is zag bovendien die lijst nadat ik dat had getypt. Maar Lippenstift stond niet in de Airplay Top 40 (van Top 40.nl dus),DEZE WEEK (WEEK 40). Dus vandaar die opmerking. Het is volgens mij ooit zo geweest ( en of het NOG zo is, weet ik niet, daar zou bv Lidiwien antwoord op kunnen geven), dat de lijsten van deze week (dus ook de Top 40 van week 40 zijn de maandag (30 september) ervoor al samengesteld. En dan is het als je die lijsten vergelijkt het een beetje raar vind ik.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Het aantal reacties op deze lijst is in 1 nacht van 53 naar 36 gegaan? Interessant...
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Dennis dat was inderdaad mijn vermoeden, had het alleen nog niet eerder zien gebeuren.
Top 40 profiel van John
John
@ Gaatze....Lippenstift op # 13 in de Airplaychart en zelfs # 2 in de DD top 100.... dus biet vreemd dat ie zo hoog in de top 40 binnenkomt...
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Vallende ster van Kraantje Pappie heeft daarin geluk gehad. Wat ik vorige week al aangaf. De lijst doet niet aan re-entries, Alle tracks in de tip 30 kwamen te kort .Vallende Ster was de enige met weekstreams en ,(minimale) airplay. De stijging 40-38 zegt genoeg. ( op 40 binnenkomen is in deze methodiek altijd op het nippertje)
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Vernon als je de normale versie van Takeaway al lekker vind, dan is de Retrovision Remix ook een aanrader!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Nieuwe sound van Boef was al te merken op GUAP (die ook hier en daar een play kreeg op 538).
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Streams zijn beinvloedbaar dat is wat anders dan opkoopbaar. De Nederhop heeft een fanatieke fanbase maar de tracks zakken vaak in de tweede week alweer flink terug nu ook weer met Frenna. ( Ewa Ewa , Rompe meer urban dan nederhop werden wel kortstondige Top 40 hits mede door de plays van 538) Dat de streams meer laat zien wat de consument wil dan de gemiddelde radioluisteraar is ook onzin. Hits hebben een radiobodem nodig. Vroeger had je de platenindustrie waar de Top 40 mee samenwerkte. Nu de radio en de muziekindustrie. Interessant wordt het bv voor Boef die nu bij Sony heeft getekend. Zijn nieuwe platenmaatschappij wil naast zijn behaalde streams ook airplay zien. Dat wordt wellicht een andere (hit)sound.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Ronald, je mist nog een schijf de Grandslam van Slam, Die is voor The Chainsmokers & ILLENIUM feat. Lennon Stella - Takeaway
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Trouwens een prima Dancesmash. Regard met "Ride It" staat ook te trappelen om de Dancesmash te pakken. Maar met ADE voor de deur zullen er ook veel DJ vrienden van 538 met nieuw werk komen dus even afwachten. Alarmschijf is ook een goede track, had van mij ook wel naar Niall Horan of Ed Sheeran mogen gaan, maar The Last Time kon deze boost ook goed gebruiken. Prima.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Sander Hindriks, Het is inderdaad vreemd dat lippenstift ZO HOOG binnenkomt. Nog niet in Airplay Top 40, wel op 15 in Streaming Top 40 (zo ver mogelijk betrouwbaar). Dat Señorita zo snel zakt klopt volgens mij ook niet echt. Inderdaad dat Normani niet doorstijgt, gelukkig Sam Smith, Camila Cabello, Jonas Brothers wel stijgen. Maroon 5 inderdaad goede binnenkomer, maar Tiesto en Mabel vind ik een hele slechte track. Mabel kan de track niet redden.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
@Frank Zweers: ik vind een radiobodem alleen zo arbitrair. Dus omdat Vallende Ster een enkele play op 3FM en 538 pakt is het direct een Top40-hit? Terwijl de in de doelgroep veel populairdere "Vroeger" van Josylvio of DomDoen van Henkie T niet in de Top40 staan omdat zij die 4 plays niet krijgen. Tuurlijk zal je een grens moeten trekken, want ik zit ook niet op elke nieuwe Hiphoprelease in de Top40 te wachten. Blijft gewoon lastig.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Frank Zweers, Ja, 538 is slechts 1 van de weinig zenders die dat draait, overgrote gedeelte niet. Als boef het op een of andere manier het voor elkaar kan krijgen dat het overgrote gedeelte van de stations het draait (en niet een paar), dan hoort hij zeker in de top 40 thuis.
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound
Lippenstift op 1 bij de concurrent!
Top 40 profiel van Ronald
Ronald
AS= The Script - The last time DS= Zedd & Kehlani - Good thing Radio2 Topsong = Sam Fender - Will we talk? 3FM Megahit = Freya Ridings - Castles Erg fijne Megahit deze week!
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
https://www.spreekbuis.nl/sterren-nl-wijzigt-hitlijst-van-top-20-in-top-25/ De link zal inderdaad nog wel gefixed worden! Waar blijft nou de grote opruiming? Al een behoorlijke tijd 2/3 max 4 nieuwe binnenkomers in de Top 40 en veels te langzame verschuivingen in de tipparade. Doe mij maar een keer 6/7 nieuwe binnenkomers in de top 40 en een stuk of 10 nieuwe binnenkomers in de tipparade ;)
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Vernon klopt zijn de waarschijnlijk aan bezig.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Als je je cursor op Hitlijsten houdt verschijnt er nu "Sterren NL Top 25", maar de link is dood. Iemand een idee?
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Marco idd, Regard goed nummer even afwachten
Top 40 profiel van Nick
Nick
Zedd DS
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ben het helemaal met Marco eens maar ik heb me er ondertussen bij neergelegd dat de Top 40 nou eenmaal zo werkt, wat ik er nou van vind maakt niet uit haha. Anyways, lekkere lijst deze week hoor. Je merkt gelijk dat de grote stations I Don’t Care (die het ondertussen ook niet meer zo lekker doet in streaming) en Senorita loslaten. Lippenstift verdiend hoog binnen, volgende week #2? Eindelijk een beetje een val voor Capaldi, lekkere stijger voor Tiësto en ook 5SOS, Sam Smith en Jonas Brothers kan ik niet over klagen. Jammer dat Home blijft vallen (hoop nog steeds dat de radiostations hem eind dit jaar nog wat meer oppakken) en dat MEDUZA nu ook richting de uitgang gaat, maar wat een run voor dat nummer, misschien wel top 10 van het jaar? Hurts 2B Human blijft staan wat ik vreemd vind en Liar in de top 10 is ook wat vreemd maar ach, deze lijst is goed genoeg. Helaas Heaven weg, maar gelukkig Zij Weet Het met zich mee. Hoe Het Danst nu Armins grootste hit ooit, dat is ook heel interessant.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Een lijst met alleen Nederlandstalige nummers, interessant. DutchCharts wilde eerder dit jaar (ik dacht rond april) ook al zoiets doen, maar dat is er nooit van gekomen...
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@Frank, ik bedoel dat de Airplay top40 op maandagavond online komt, dus sinds de release van Lippenstift in zo'n korte tijd de lijst enteren zou wel heel erg vreemd zijn
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Ik vrees dat Marco Borsato de Beatles gaat evenaren (aantal nummer 1 hits) of zelfs passeren (aantal weken op 1). Jammer dat de Top 40 niet een jaartje eerder was begonnen, dan had Marco nog een enorme achterstand gehad.
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Er is gemodereerd n.a.v. .....naja...vul zelf maar in :)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Eerste helft is goed, onderste helft toch meer minpunten. Over lippenstift heb ik al geroepen dat ik het vreemd vind dat hij ZO hoog binnenkomt. Dus dan begin ik niet weer over. Gelukkig Tones & I. Ja, ze heeft de stem van Speedy Gonzales, maar de track zelf is heel goed. Gelukkig stijgen Ed Sheeran & Khalid, Suzan & Freek, Kygo & Whitney Houston, Sam Smith, Camila Cabello, Jonas Brothers, Sam Feldt, YouNot Us en Armin Van Buuren. Jammer dat Post Malone (Circles), Kensington en Normani blijven staan ipv te stijgen, Post Malone (Goodbyes), Lewis Capaldi, Danny Vera en Lucas & Steve zakken en God is a dancer stijgt.
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Marco Borsato zit weer duidelijk in de lift na een aantal zeer magere jaren leek zijn carrière een beetje voorbij. Zou hij met zijn nieuwe hit het record van 16 nummer 1 hits van de Beatles kunnen evenaren? (die deden daar overigens maar 5 jaar over)
Top 40 profiel van Sander
Sander
Wat een verrassende lijst Senorita zakt nu opeens naar 5 klopt niks van had nog op 3 moeten staan . Jammer dat Normani niet door stijgt.Verder wel mooi dat Sam Smith - Camila Cabello Jonas Brothers - Tiesto en Mabel en 5 Seconds of summer mooi doorstijgen. En Maroon 5 mooie binnenkomer. Belachelijk dat Marco Borsato en Snelle op 9 binnenkomen staat nog niet eens in de airplay en streaming chart.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Lippenstift komt idd wel heel hoog binnen, maar wellicht komt dit doordat ze na 3 a 4 dagen (lees artikel streaming top40 bij nieuws) al op 15 binnenkwamen. Maandag wordt airplay opgesteld, van 2 volle dagen verwacht ik geen binnenkomer. Enfin. Memories komt ook goed binnen. Dance Monkey dus de 11e nr. 1. I don't care zakt nu weg, gaat 800+ scoren maar de bewuste 900+ en top20 ever waar beide heren over struikelden in 2017/18 lijkt zo weer te mislukken. Staan blijven dus. Roller Coaster en SYL zakken maar pakken weer een week mee (en wss nog wel 2), onderkant bevat nu 10 tracks die ieder er zo uit kunnen vallen, hopelijk flinke verversing komende week, want dat kan. Senorita verliest nu airplay, blauwe dag en beautiful people winnen, dus een kwestie van jammer maar helaas.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Maandag wordt airplay opgesteld ?? De single Lipstick ging afgelopen vrijdag de streamingdiensten en de radio op , kreeg een enorme boost op streams.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ohja, ik heb nog wel een wilde voorspelling: I Don't Care gaat vanaf nu in de vrije val vanwege radioverliezen, Hoe Het Danst is nog steeds stabiel op streaming en verliest niet zo hard meer op Airplay, dus die kan nog wel de #1 van het jaar worden.
Top 40 profiel van
Dance Monkey op nr.1 ?? ik heb helemaal niks met dat nummer, Senorita snapte ik ook al niet maar gelukkig maar dat smaken verschillen, gelukkig stijgt God is a Dancer en jammer dat Rollercoaster nu wegzakt of zit er nog een opleving in ?
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound
Het is altijd lastig de Top 40 te verklaren, want je kunt immers niet alles zien qua gegevens. De binnenkomst van Borsato heeft vast te maken met de boost aan aandacht op radio stations en TV en viel prachtig samen met Snelle alsnog op #1 in de Top 40. Mooie nieuwe nummer 1, weer een opvallend langdurige hit voor Suzan en Freek. Sam Smith klimt ongemerkt ook steeds hoger op. Meest opvallende zakker is Ariana. Lana en Miley.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Johan en je vergeet het belangrijkste dat ie binnen 1 dag al op 2 stond bij de streams.
Top 40 profiel van Wessel Veenman
Wessel Veenman
Prima lijst, weinig grote verschuiven op de top10 na! Wel vreemd dat Lewis op 29 staat, terwijl top 15 (ondanks 33 weken) meer gerechtvaardigd is als je kijk naar zijn huidige stats. Hoop dat Bruises binnenkort opgepikt gaat worden.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Macro Borsato komt na 2 dagen top3 Spotify en wat airplay meteen in de top10 binnen. Prima, maar als een Josylvio of een Frenna 3 dagen op 1 staan in Spotify mogen ze eerst in de tipparade bivakkeren, ik vind dat verschil toch wel heel groot wat een paar radio-plays toch steeds maakt.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Verder wel een leuke nieuwe #1, concurrentie is er met Lippenstift wel maar ik denk dat Dance Monkey er wel even staat.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Ik ken de regel ik vind het gewoon de representatie niet ten goede komen.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Marco dat klopt maar de regel is dat een track bij de radio airplay moet hebben.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Wesley . Tracks die vrijdag uitkomen kunnen nooit meteen in de Airplay Top 40 binnenkomen indeed.