Top 40

week 41 (12 oktober 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
2
11
Details Snelle - Reünie
211
 
1
397
10
10
5
Details Camila Cabello - Liar
105
 
10
119
12
25
2
Details Maroon 5 - Memories
252
 
12
45
21
21
17
Details Lauren Daigle - You Say
2117
 
12
400
34
32
27
Details Danny Vera - Roller Coaster
3227
 
21
290
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


52 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Bas Schoormans Schoormans
Bas Schoormans Schoormans
Zo dan!!! Danny Vera met Rollercoaster gaat lekker!, 27 weken in de Top40 mag hopen dat het er meer gaan worden. En vind dat Suzan en Freek ook goed bezig zijn met Blauwe Dag ook een mooi nummer. Als ik mijn mening mag geven; hoe het danst van Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren is het wel dat dit 1 van de meest walchelijke nummers is die ze ooit hebben kunnen maken, mag lijden dat ze de top40 zo snel verlaten als dat ze er ook in zijn kunnen komen vooral die Davina Michelle is een verschrikking.
Top 40 profiel van John
John
Ik vind het in hitparadeland prima ! 2 echte lijsten de Top 40 en de single top 100 en de andere lijsten voor de radioluisteraars... Zijn er die eigenlijk nog wel, mensen die naar de radio luisteren? De Top 40 is wat mijn betreft een leuke doorsnee lijst, waar de Nederhiphop misschien iets meer aandacht zou moeten hebben, maar daar kan ik mee leven. De single top 100 is wat meer betrouwbaarder en transparanter, daar die hoofdzakelijk is gebaseerd op Streaming, waar je niet mee kunt manipuleren (IP adres check). Kortom laat het zo.... Top 40 als monument en de single top 100 als wat er leeft in het land.
Top 40 profiel van Sander Spierenburg
Sander Spierenburg
@valerie: ik ben het helemaal met je eens! Ik dacht dit wordt weer een dikke hit voor Alvaro. Maar de plaat haalde de Top 40 niet eens. Heeft ook heel weinig AirPlay gekregen. Waarom? Wat mij betreft volgende week opnieuw in de tipparade en grijs draaien op de radio ?
Top 40 profiel van Adrienne Van Gorp-Adam
Adrienne Van Gorp-Adam
Wat zou het zo gaaf zijn Als Sarah van Gorp met haar debut single Verdwijn in deze lijst zou komen. Dat verdiend ze echt. Staat nu in de top 3 tipparade.
Top 40 profiel van Valerie Verschelde
Valerie Verschelde
Ik blijf herhalen dat ik het enorm spijtig vind dat Alvaro Soler's laatste megahit La Libertad niet is binnen gegaan in de Top 40. De zomer is nu wel achter de rug, maar Alvaro's vrolijk en positief nummer La Libertad brengt ons de zon in onze gedachten met deze regenachtige herfstdagen. Daarnaast speelt La Libertad nog vele keren per dag op radiozenders over heel Europa, incl. Oost Europa. Alvaro zou dus nog moeten een kans krijgen om binnen te gaan in de Top 40 met La Libertad
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Dan zou de Top 40 een samenwerking met Shazam moeten aangaan, zo simpel ligt dat niet. De shazamlijst geeft wel degelijk enige inzicht op social media hits. Liedjes die vaak via de app worden opgezocht linken ook weer door naar google youtube ed.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik snap zelf eigenlijk niet waarom social media trends niet gewoon wordt vervangen door Shazams. Stuk concreter, als in beter te meten en mensen snappen beter wat het is.
Top 40 profiel van Marcel Lousberg Lousberg
Marcel Lousberg Lousberg
@Marco Gerritsen, jou goed recht. Maar hoe zou de Top40 volgens jou dan moeten worden samengesteld? Zoveel punten van kritiek, maar hoe moet het dan wel volgens jou?
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
DVJ Insights is een researchbureau die de trends voor de Top 40 meet, ze doen ook o.a onderzoeken voor politieke debatten. Als jij dat onmeetbaar vindt moet je daar maar eens informeren.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
@Frank maar Shazam is geen social media. Het is een app. Social Media impliceert dat men nakijkt waar men het over heeft op Facebook/Instagram etc. Totaal onmeetbaar natuurlijk.
Top 40 profiel van Marcel Lousberg Lousberg
Marcel Lousberg Lousberg
@Frank Zweers zegt het beter dan ik, 'altijd mensen' die de 'lijst' in twijfel trekken als die niet overeenkomt met hun persoonlijke smaak. dat slaat toch nergens op. bovendien manipulatie is van alle tijd, ook vroeger toen enkel de vinyl single bestond werden deze opgekocht. het is een menselijk trekje, met uiteenlopende redenen. juist nu is manipulatie moeilijker. zelfs voor zo'n klein landje als Nederland, zijn streaming cijfers ontzettend hoog. dus veel moeilijker te manipuleren. het gebeurd wel maar het uiteindelijke effect blijkt klein. eerlijk; wat is eerlijk. ik denk dat de top 40 er alles aan doet om dit na te streven. gelukkig.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Lucas & Steve DS, een van hun slechtste nummers in tijden met meer dan genoeg betere opties...
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Zo, dat is me wel een lijst. Home blijft er lekker in en Hurts 2B Human zakt er zelfs onder, dus er blijft nog een kans voor een rebound. Vroeger onverwacht maar wel verdiend, alleen niet heel consequent dat dit bij andere streamingkanonnen niet gebeurt. Turn Me On onverwacht hoog eigenlijk, hetzelfde geldt voor The Last Time, vooral omdat die nog geen hele week Alarmschijf heeft gehad. Senorita knalt hard naar beneden, geen problemen mee, hetzelfde geldt voor I Don't Care (en Hoe Het Danst blijft stabiel!). Val van Normani wel verwacht, uit de rotatie bij 538. Someone You Loved stijgt terwijl dit de eerste week in een aantal is dat ik juist het omgekeerde had verwacht (en deze mag nog steeds zsm weg). Onverwachte stijger voor Ritual maar deze zakte eigl al te vroeg dus ik noem het rechtzetten. How Do You Sleep? blijft stijgen waar ik ook geen problemen mee heb, eerste solowerk van Smith in een tijdje waar ik wat mee heb. Lippenstift had ik nog niet boven Reunie verwacht eigenlijk.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Goed, deze lijst schudt de boel op, Kraantje Pappie kleinste 2019 hit (gem 2 pt), The Script nog wel laag binnen voor mijn gevoel. I Don't care krijgt helaas klappen, maar voorzien. Ik denk dat noch I Don't care noch Hoe het danst de psychologische 900 punten gaat halen (slechts 25 tracks hebben dat), terwijl deze het wel verdienen, ze hebben nu wel de 800 beiden. Someone You Loved: 10e-12e met weken Top40, ik denk dat deze de 36 ook wel haalt nu. Ook ik blij met Memories en Ritual dat deze stijgen. ook HDYS en Lippenstift terecht omhoog
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@Sander dat komt omdat de Top40 een "broken site" had woensdag, de site is in herstel modus (Bij inloggen kreeg je een account te zien van iemand anders)
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Hoe het danst gaat volgende in elk geval rood overtreffen (781 punten) en mogelijk zelfs dromen zijn bedrog (865 punten) als grootste hit.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Snelle eerste Nederlandse artiest die met twee tracks tegelijk in de top 3 staat.
Top 40 profiel van Sander
Sander
net stond er dat er geen reacties waren en staan ze er opeens wel weer vandaar 2 keer hetzelfde bericht.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Ik had hele andere verwachtingen van de lijst. Normani juist flinke sprong omhoog in plaats van 7 naar beneden. Had Jonas Brothers en Camila Cabello ook nog hoger verwacht. En lippenstift op 2 vind ik echt walgelijk. Pluspuntjes de grote sprong omhoog van Maroon 5 . Dat Tiesto en Mabel nog mooi doorstijgen en dat Sam Smith langzaam naar de top 5 gaat. Van de binnenkomers ben ik erg blij met The Script.
Top 40 profiel van Arnoud Besseling
Arnoud Besseling
Volgende week heeft Someone You Loved het record van langst genoteerde hit zonder ooit de top 5 te halen, nu deelt hij dit nog met Waarom Heb Jij Me Laten Staan? van De Heikrekels. Hoe het danst op weg naar de hit van het jaar? Borsato scoort zijn 22ste top 3 hit, geen idee of dit een record is maar enkel de Beatles zullen er mogelijk meer hebben.
Top 40 profiel van Liesbeth Sprangers Akkermans
Liesbeth Sprangers Akkermans
Mooie top 40, 4 nieuwe, verrassend maar terechte stijgingen van Ritual en Someone You Loved.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Ik had hele andere verwachtingen van de lijst. Normani juist flinke sprong omhoog in plaats van 7 naar beneden. Had Jonas Brothers en Camila Cabello ook nog hoger verwacht. En lippenstift op 2 vind ik echt walgelijk. Pluspuntjes de grote sprong omhoog van Maroon 5 . Dat Tiesto en Mabel nog mooi doorstijgen en dat Sam Smith langzaam naar de top 5 gaat. Van de binnenkomers ben ik erg blij met The Script.
Top 40 profiel van Ronald
Ronald
AS = Dan + Shay & Justin Bieber - 10.000 hours DS = Lucas & Steve ft. Haris - Perfect Radio2 Topsong = Miss Montreal - Een stap terug 3FM Megahit = Roberto Surace - Joys
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Dat zou mooi zijn. Het is alweer veels te lang geleden dat er meer dan 4 nieuwe binnenkomers in de top 40 zijn :)
Top 40 profiel van Nick
Nick
AS 10.000 Hours - Bieber
Top 40 profiel van Sander
Sander
Thanks Wesley en Dennis weet ik dat ook weer
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Wesley Steenbergen, I don't care en Hoe het danst zullen inderdaad de 900 punten grens hoogstwaarschijnlijk niet halen. Persoonlijk vind ik dat ze zo langzamerhand wel de lijst uit mogen (hooguit nog 2 a 3 weken). Memories, Ritual, How do you sleep zijn inderdaad terecht stijgers.
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique
Mooi om te zien dat Marco Borsato dit jaar met 2 flinke hits is gekomen. Jammer om te zien dat Señorita nu zo snel weg zakt, zou een goede nummer 1 van het jaar 2019 zijn. Gelukkig zakt I Don't Care eindelijk weg en hopen dat Hoe Het Danst meer punten gaat halen uiteindelijk. Beide mogen overigens de lijst uit. Someone You Loved is vooral door Skyradio zo'n grote hit geworden. SkyRadio draait dat nummer namelijk nu letterlijk al een half jaar (!) kapot. Dus bij deze is het gemanipuleerd. Someone You Loved verdiende dik de 30 weken, maar nu gaat het waarschijnlijk 37 weken worden, en dat is wat té overdreven. Hoop nog steeds dat Roller Coaster de 30+ weken gaat halen. 4 binnenkomers gelukkig, alleen wat te laag binnen gekomen. In oktober nog, gaat Lippenstift waarschijnlijk de nieuwe nummer 1 worden. Ook trouwens een goede Alarmschijf keuze deze week, ook al was Niall Horan ook een goede keus geweest. Hoop overigens nog steeds dat Torn en Thing For You nog in de Top 40 terecht gaan komen.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
@Vernon Nab, Nog even aanvulling. Hoe het Danst en I Don't Care zijn inderdaad nummers die nu ze zo lang in de lijst staan, toch wel over een paar weken (2 a 3) de lijst mogen verlaten. Someone You Loved daarentegen mag wel nog naar Top 5. Sam Smith mag ook wel naar Top 5. Is een van de betere nummers van hem. Vind zelf dat Normani zakt. Martin Garrix mag wel volgende week uit lijst liggen. Blijf dit een van zijn minste nummers vinden. Andere nummers met Bonn en These Are The Times waren VEEL beter.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Met de airplay ontwikkelingen staan er zo al 5 á 6 tracks klaar voor volgende week om binnen te komen
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ Sander: had ik gisteren ook bij het reageren in de tipparade. Is inmiddels aangepast :)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Een lijst met minpunten dan pluspunten. Lippenstift nummer 2. Wel goed nummer, maar nummer 2 wat overdreven. Helaas blijven Suzan & Freek, Post Malone (Circles), Camila Cabello, Jonas Brothers staan ipv ze stijgen, Kygo, Kensington, Post Malone (Goodbyes), Normani & Danny Vera zakken ipv ze stijgen, Señorita zakt wat te snel en God is A Dancer stijgt ipv hij zakt. Dance Monkey blijft dan gelukkig nog een weekje staan op 1. Sam Smith, Ti
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Dan + Shay AS
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Tiësto, Maroon 5, 5 Seconds Of Summer, Sam Feldt, YouNotUs, Armin Van Buuren, Lewis Capaldi en Lucas & Steve zakken. The Script, Riton & Dominic Fike leuke nummers.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Bij een Top 40 forum heb je altijd twee soorten reacties. Niet tevreden zijn vanwege hoge noteringen omdat hun favoriet te laag of hun ongewenste muzieksoort (vaak nederhop) te hoog oc die van het lineaaltje die regelmatig beweren dat bepaalde platen te hoog of te laag staan. Aan de lijst van deze week is te zien dat van de 4 binnenkomers Josylvio de enige streaminghit heeft. Alle hits onderin scoren afgelopen week nog minder (veelal radiohits)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Frank Zweers, Daar is zo'n forum toch ook voor. Je mag toch je persoonlijke keuzes vergelijken met de lijst. Persoonlijk heeft mijn stelling over streaming niets te maken of ik een genre wel of niet leuk vind. Maar het moet wel eerlijk gaan. En dat gebeurd met streaming niet. Jaren terug met bv de fysiek cd single of download (in het begin, tot het moment toen de opkoping aan het licht kwam), wist je zeker dat er een grote groep mensen het leuk vinden. En dat was genoeg om de lijst binnen te komen. Daar heb ik dan ook vrede mee, maar de mate waarin het nu ons voorgeschoteld, klopt voor geen meter. En mijn mening is dan ook simpel: het moet er weer eerlijk eraan toe gaan. En dat is streaming nu eenmaal niet.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
@Vernon Nab. Wil je nou weer die discussie beginnen. Vorige week zei je nog tegen MIJ dat ik de discussie begon. Misschien dat je je mijn reacties verkeerd hebt begrepen. Ik krijg het gevoel dat je via mijn reacties het idee kreeg dat ik je persoonlijk aanviel en je dom bestempelde (misschien dat ik het verkeerd begrepen heb hoor). Als dit is zo is, dat was mijn bedoeling niet. Misschien dat die reactie anders overkwam omdat ik MIJ aangevallen voelde (misschien heb JIJ dat weer niet zo bedoeld). Maar ik heb bij mijn reactie van Frank, opnieuw mijn standpunten gezegd.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Sander Hindriks, Ja Normani had wel door mogen stijgen. Datzelfde geldt voor Camila Cabello en Jonas Brothers. Maroon 5 inderdaad terecht flinke stijger. Sam Smith mag wel inderdaad in Top 5. Ik vind Lippenstift op zich wel een leuk nummer. Maar nummer 2 vind ik (PERSOONLIJK) wat te hoog. De nieuwe Tiësto blijf ik tegenvallend vinden. Mabel kan deze plaat nog steeds niet verbeteren.
Top 40 profiel van André Kooij Kooij
André Kooij Kooij
Er zou vandaag een heel bijzonder top record geëvenaard kunnen worden. Al sinds de allereerste top 40 bezitten The Beatles het record van meeste nummer 1 hits, maar nu ligt Marco Borsato op de loer. Het record van aantal weken op nummer 1 is ook in de handen van The Beatles en kan over 2 weken door Marco geëvenaard worden.
Top 40 profiel van André Kooij Kooij
André Kooij Kooij
Volgende week bedoel ik. @Marco Gerritsen: kan me niet voorstellen dat dat klopt. Heb je dat gecheckt?
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Grandslam wel logisch, Joys best hard gekraakt bij 538 dus leuk dat ie bij 3FM nog een plekje vindt.
Top 40 profiel van Sander
Sander
@Lazzaranzo Ook ik hoop dat Torn nog binnenkomt in de top 40 dat geld ook voor Slide Away dat nummer is zo goed en verdiend het echt.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Vernon vindt het idd raar dat ie gekraakt is bij 538, en dat 3FM hem nu oppikt vind ik wel een lachertje. Wel een goed nummer!
Top 40 profiel van Wessel Veenman
Wessel Veenman
Al die mensen die verbaasd zijn over de stijging van Someone you Loved snap ik niet. Het nummer scored al maanden (!) goed in alle opzichten. Al maanden rond 10 op oa. Spotify, Airplay, Apple Music en Shazam en bovendien erg populair op social media. Een hit met een lange adem (dat blijkt). Persoonlijk staat die nog minstens 10 plekken te laag. Hope;ijk wordt Bruises binnenkort opgepikt, goeie opvolger.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Marco Gerritsen er zijn nog altijd genoeg consumenten die niet weten wie Lewis Capaldi is gezien de nog altijd hoge notering bij Shazam. Daarnaast staat de track nog altijd hoog bij de streams. Op de radio heeft ie zijn piek wel bereikt. Het gros van Top 40 consumenten zijn geen chartnerds zoals hier . Wessel Veenman heeft het juist.
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@vernon: 3fm heeft niet vaak megahits van dit genre. Zal wel komen door ADE (Amsterdam Dance Event)
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
@ Wessel Veenman. Haha, dat "social media" mogen ze echt wel eens omnoemen of afschaffen wat een non-meetmiddel. Ik kan me ook niet voorstellen dat Someone You Loved het "goed" doet op Social Media.
Top 40 profiel van Tijn Tacken Tacken
Tijn Tacken Tacken
GVD.... Better Now op 33???!!!! Nederland heeft echt geen smaak die moet op 1!!????
Top 40 profiel van Marcel Lousberg Lousberg
Marcel Lousberg Lousberg
wat heeft persoonlijke smaak te maken met het feit of deze hitlijst goed is cq. klopt of niet klopt. begrijp dat niet. over smaak gesproken zag de clip van sam smith, das toch echt niet om aan te zien, zo zoetsappig, walgelijk
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Arnoud Besseling, Ik denk Marco inderdaad Rood en Dromen zijn bedrog qua punten wel voorbij gaat. Hoop eerlijk gezegd niet. Want ik ben wel een beetje klaar met Hoe Het Danst.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Lazzaranzo, Inderdaad jammer Señorita zo snel zakt. Ik ben inderdaad wel klaar met Hoe Het Danst en I Don't Care. Lewis Capaldi staat niet alleen nog in de lijst door Sky Radio. 1 radiostation kan (gelukkig) niet ervoor zorgen dat een nummer onnodig lang in lijst blijft hangen. Ik hoop ook dat roller coaster nog een week of 3 in de lijst staat. Maar ik denk dat we al blij moeten zijn als hij er volgende week nog instaat.
Top 40 profiel van Ronald
Ronald
Slam Grandslam = Regard - Ride it