Top 40

week 39 (28 september 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
1
2
9
Details Snelle - Reünie
29
 
1
320
12
19
3
Details Camila Cabello - Liar
193
 
12
57
18
14
15
Details Lauren Daigle - You Say
1415
 
12
360
29
33
25
Details Danny Vera - Roller Coaster
3325
 
21
274
33
29
13
Details Mabel - Mad Love
2913
19
193
39
34
16
Details Avicii - Heaven
3416
 
9
339
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


37 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Eens @Marco, de lijst naar een andere zender en zelf een nieuwe beginnen was een veel beter idee geweest.
Top 40 profiel van Marco van Gils
Marco van Gils
W.b. Mega Top 50: Dat het überhaupt kan dat een hitparade met zo'n lange geschiedenis even de nek om wordt gedraaid. Het paste niet meer bij 3FM, maar bij Radio 2 wellicht wel ...
Top 40 profiel van Hans Versteeg
Hans Versteeg
@Nick : Omdat de lijst verre van representatief is voor Nederland maar een zelf in elkaar geknutseld lijstje is.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Nick Het is voor 3FM geen slechte lijst, maar het kan niet gelden als Nederlandse hitlijst (en ook vind ik de muziek erin niks maar dat is puur smaak).
Top 40 profiel van Nick
Nick
Hoeze vinden jullie de MT30 nu zo slecht geworden? Dit is juist het meer 3FM jasje over overheen
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Helemaal mee eens @Hans, vreselijke lijst.
Top 40 profiel van Hans Versteeg
Hans Versteeg
Die MegaTop 30 is trouwens ook helemaal niets. Wat een waardeloze niet representatieve lijst is dat geworden.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Gaatze kan waarschijnlijk de Airplay Top 40 als Top 40 gaan zien met zn “wassen neus” verhaal.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Gaatze Wijma ik kijk een hitlijst als de Top 40 in de breedte.
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique
Goede Alarmschijf keuze deze week! Ook mooi om te zien dat Roller Coaster wéér stijgt in zijn 25e (!) week. Hoop echt dat Roller Coaster de 30 weken + haalt. Someone you loved en I Don't Care mogen van mij betreft zo snel mogelijk de Top 40 uit, ken ik inmiddels wel. Precies zoals ik het gewild has; Señorita minimaal 10 weken op 1, en dan mag Snelle terecht op 1. Gun Snelle wel deze nummer 1 hit. Dance Monkey zal wel de volgende nummer 1 nummer, ook voor korte tijd verwacht ik. Het zou geweldig zijn als Post Malone ook nummer 1 wordt eind oktober of zo. Zit wel al weken lang te wachten op wat versnelling, zoals 5+ binnenkomers en wat snellere verfrissing in de top 10. Meestal ronde de tijd van eind september krijg je een verfrissende lijst, dat moet nog gebeuren, dus ben benieuwd aankomende maand!
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Vernon Nab, Nog even een aanvulling. Lewis Capaldi mag wat mij betreft nog wel in Top 5 komen. Home van Martin Garrix mag er wel snel uit. Maar hopelijk gaat Martin hetzelfde doen met These Are The Times als wat hij met High on Life deed.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Marco Gerritsen, Ik snap ook niet dat Kraantje Pappie de lijst binnenkomt. Maar ik ben het niet met je eens dat Snelle weken geleden al piekte. Ja, misschien afgelopen 3 weken op streaming, maar nooit hoog in de Airplay lijst. Zelfs zenders als q music die het nummer ontzettend vaak draaien kunnen er niet voor zorgen dat het nummer hoog daar eindigt. Het gros van de zenders draait hem niet of nauwelijks. Van streaming is mijn mening wel bekend denk ik. En dan iemand wel zeggen, het is niet een kwestie van cijfers optellen (zo ver ze al belangrijk zijn, ik noem maar een streaming), qua samenstelling ligt het dan wel apart. Ik bedoel Streaming op nummer 1 en qua Airplay niets of soms een plek onder de 30, dan zou een track niet op 2, en nu nummer 1 eindigen. De hitlijsten kennen momenteel erg veel problemen. Streaming is niet betrouwbaar en als je de aparte lijsten gaat vergelijken met de huidige top 40, geeft dan ook een vreemd resultaat. Ook een voorbeeld van vorige week is Lewis Capaldi. Beide lijsten 2 plaatsen omhoog Airplay 11, Streaming 18 en ondanks stijging bij beiden, gaat hij toch in de Top 40 naar beneden. Ik volg de lijsten al meer dan 25 jaar maar het is nog nooit zo'n puinhoop geweest.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Maroon 5 hebben in geen jaren een goed nummer uitgebracht, deze is niet enorm slecht maar ook totaal niet interessant. Achja.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Als je puur naar de cijfers kijkt zouden Shawn & Camila nog op 1 moeten staan. Is als ik het zo snel even bekijk de enige, die op beide punten het hoogste scoort.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Wel opvallend dat ie al enkele weken ook in de 538 Top 50 staat. Met lange streams en minimale airplay moet hij dan stemmen hebben binnengehaald.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Omdat Dance Monkey afgelopen week nog niet de streaming nr 1 was en de airplay nog veel beter kan , en omdat Señorita terugvalt op streams pakt Snelle de nr 1. Ik denk voor 1 week.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Jaa lekkere DS, kan nog wel een wereldwijde monsterhit worden
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Heerlijke Dance Smash! En nu hopen een grote opruiming in zowel de top 40 als de tipparade. Het is me allemaal wat te traaaaag ;)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Zo, drukke lijst. Slechts 2 binnenkomers maar om het goed te maken een aantal harde stijgers. Helaas zakt Someone You Loved nog steeds niet en zakt Home juist wel, ik houd hoop dat ie nog een High On Life-je gaat doen en aan het eind van het jaar omhoog wordt gegooid op de radio en toch nog een dikke hit wordt. Snelle eindelijk op 1, eigenlijk moch Dance Monkey al wel op 2 (vandaag juist #1 in de Single Top 100 ten koste van Snelle).
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound
Reunie nu nog op #1?! Ongeloofwaardig.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Vallende ster met de hakken over de sloot . Ik had Joe Buck nog een weekje verwacht,pure mazzel voor Kraantje Pappie omdat er niemand in de tipparade nog in aanmerking kon komen en de Top 40 niet zomaar aan re-entries doet.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Vallende Ster een belachelijke binnenkomer, maar dat zei ik gisteren al in het tipparade topic. Verder wel leuk om de slow burners Someone You Loved en Roller Coaster te zien, beide tracks vervelen me ook niet echt moet ik zeggen.
Top 40 profiel van Peter Broekstra
Peter Broekstra
Snelle dus toch nog op nr. 1. Had ik niet meer verwacht. I don't care momenteel grootste hit van het jaar. Hoe het danst deelt deze week nog even de tweede plek met Arcade. Rollercoaster weer bij de beste 30 in alweer de 25ste week in de lijst. Bijzondere prestatie, net als Lewis Capaldi die in de 32ste week 'gewoon' blijft plakken op de 25ste plek.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Ik snap wel dat mensen een beetje verbaast zijn dat Snelle juist deze week de #1 pakt, je hebt namelijk het gevoel dat Reünie een aantal weken geleden zelf piekte, maar goed soms zakken andere nummers er onder ipv dat je zelf ergens over heen gaat zeg maar. Zal een korte #1-hit worden. We hebben nu al meer #1-hits dan in 2018 trouwens.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@Johan hoezo ongeloofwaardig? Top 40 bevat de datagegevens van afgelopen week. Reünie was de meestgestreamde track en heeft airplay. Señorita heeft de afgelopen week streams ingeleverd. Dance Monkey kwam tekort maar dat zal niet lang meer duren.
Top 40 profiel van Marco van Gils
Marco van Gils
@Wesley: Als Roller Coaster de Top 20 nog haalt is hij het record idd kwijt. Nieuw record is dan traagste Top 20 hit ever ;)
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Nou Snelle toch naar 1, dus houdt het bij 12 weken Señorita op. Spoedig zie ik de top er zo uitzien: Circles, Dance Monkey, Reunie, Liar, Blauwe dag, Senorita, Beautiful people, Higher love, Only Human, How do you sleep. Verder Roller coaster omhoog. Prima, zolang hij niet de top20 haalt, dan is het record weer kwijt. Ook de laatste week Avicii in de lijst waarschijnlijk voor altijd #RIPAVICII #AVICII4EVER
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Reünie de 4e Nederlandstalige nr 1 hit van dit jaar. Een tijd geleden dat er zoveel NL singles in een kalenderjaar op 1 stonden. Zal wellicht van korte duur zijn. ( Dance Monkey) Señorita gaat de nr 1 van het jaar nog wel pakken.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl
Wat?! Snelle op 1?! Wat een anticlimax na een heerlijk nummer als Signorita. Dan liever Dance Monkey. Gelukkig een aantal hoogtepunten in de Lijst: Rollercoaster gaat gestaag omhoog (naar de Top 20 dit keer?), SYL blijft op 25 staan (zou hij tot een record kunnen komen?), Narcotic on de nieuwe (zeer magere versie) stijgt maar 5 plekken, de 3 Angels stijgen, Camila naar 12 en Post Malone met Circles naar 6 (volgende week dan graag op 1, zodat er een waardige plaat op de troon prijkt!). De onderste vier kunnen er volgende week uit en kunnen daarmee ruimte maken in de Tipparade, zodat die eens opgeschoond wordt. Het is een overwegend trage lijst met veel kleine verschuivingen deze week.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Vernon Nab, Ja. Die maken tenminste goede muziek. Helaas Snelle op 1. Beetje apart. Ok, zover het wat waard is, is hij de meeste gestreamde track, en je hoort hem op de radio. Maar als je kijkt naar de cijfers wordt hij lang zo vaak niet gedraaid als andere nummers. Hij staat namelijk niet in de Airplay Top 40. Dus dan toch vreemd dat hij ZO hoog staat.
Top 40 profiel van Sander
Sander
Staat die vreselijke Snelle nog steeds op 1 nee hé echt niet gegund.Verder ook veel leuke veranderingen zoals dat Normani nog mooi stijgt net als Jonas Brothers -Camila Cabello - Sam Smith en het Angel Trio. Tiesto en Mabel leuke binnenkomer. Kraantje Pappie had va mij niet gehoeven. Zou het leuk vinden als Christina Aguilera met Haunted Heart Alarmschijf word.
Top 40 profiel van Nick
Nick
Oliver Heldens is DS! Turn me on
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Frank Zweers, Kijk jij ook alleen naar streaming? Snelle heeft wel wat Airplay (vooral op q music), maar staat niet eens in de Airplay Top 40
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Sander Hindriks, Ik ben het met je eens wat betreft Snelle. Heb hieronder ook al wat dingen over geroepen. Normani, Jonas Brothers, Camila Cabello en Sam Smith stijgen inderdaad gelukkig door. Inderdaad vreemd dat Kraantje Pappie de lijst binnenkomt. Geen plek in Airplay of Streaming Top 40, maar wel in de Top 40 zelf. Ik vind zelf de nieuwe van Tiesto en Mabel eerlijk gezegd niet spectaculair. Zelfs Mabel kan de plaat niet beter maken.
Top 40 profiel van Clemens
Clemens
AS voor Maroon 5!
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Een lijst met vele pieken en dalen. Snelle is een van die dalen. Helaas nummer 1 ten koste van Shawn & Camila. Tones And I, Ed Sheeran & Khalid, of Suzan & Freek hadden het wel mogen halen. Ook jammer dat Lauren Daigle, Post Malone (Goodbyes), Lucas & Steve, en P!nk zakken, dat Lewis Capaldi blijft staan ipv dat hij stijgt en dat Ik sta jou beter blijft staan ipv dat hij zakt. Ook jammer dat Martin Garrix met These Are The Times er niet meer instaat. Deze week geen bijzondere binnenkomers. Gelukkig ook een aantal pluspunten. Tones And I, Post Malone (Circles), Sam Smith, Camila Cabello, Jonas Brothers, Sam Feldt, Kensington, Normani, Danny Vera, YouNot Us en Armin Van Buuren stijgen en dat Tiësto met Ritual slechts 2 plaatsen zakt. Hopelijk kunnen Avicii en Tino Martin het nog een week of 2 volhouden. Maar waarschijnlijk zal dit de laatste lijst zijn. En dus ook de laatste keer dat Avicii in de Top 40 zal staan. Wel een erg goede Alarmschijf.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Bah, moet Maroon 5 echt terug in de hitlijsten?