Top 40

week 38 (21 september 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
2
8
Details Snelle - Reünie
28
 
2
280
14
12
14
Details Lauren Daigle - You Say
1214
 
12
337
16
29
2
Details Post Malone - Circles
292
 
16
37
19
35
2
Details Camila Cabello - Liar
352
 
19
28
29
25
12
Details Mabel - Mad Love
2512
19
185
33
36
24
Details Danny Vera - Roller Coaster
3624
 
21
262
34
32
15
Details Avicii - Heaven
3215
 
9
337


46 Reacties


Log in om te reageren.

Dennis Dekker  - 
@ Nick de Rooy: ja, Maroon 5 :)
Vernon Nab  - 
@Wesley leuk feitje! 2019 is zeker een interessant jaar geweest en ik vind ook totaal geen slecht jaar (voor de Nederlandse lijsten dan tenminste)
Wesley Steenbergen  - 
@Vernon, totdat Con Calma op 1 kwam was sinds Duurt te lang bijna een half jaar op rij de nr.1 in handen (van minstens 1 lid van de artiesten, zoals Tabitha bij Hij is van mij) van iemand die zijn 1e top40-hit scoorde en direct op 1 kwam. Het lijkt het jaar van de neiuwelingen en de rentrees te zijn geworden (met een flinke dosis lang houdbare en veel punten scorende top40 hits)
Vernon Nab  - 
@Dennis nou tweede hitje voor Marco in 2019. Op een of andere manier is dit het jaar geweest van Kris Kross Amsterdam, Snelle, Ava Max, Avicii, Marco Borsato, Mabel en Nielson. Als je zo dat rijtje ziet is het best vreemd.
Dennis Dekker  - 
@ Vernon en @ Nick: aankomende vrijdag komt ie uit!
Harry van der Meulen  - 
Zou de top 40 de nieuwe Alicia Keys oppakken? Show me love ft Miquel
Marc Berends  - 
De nieuwe nummers van celine dion, en vooral imperfections, hoort ook echt in deze lijst thuis. Hoop dat dit nog gaat gebeuren.
Nick de Rooij  - 
@Vernon, dan weten we al wat de as in die week is dan ☺
Vernon Nab  - 
Marco Borsato heeft zijn volgende nummer aangekondigd: een samenwerking met Snelle en opnieuw John Ewbank genaamd Lippenstift. Nog geen datum voor zover ik weet.
Hendrik Buma  - 
Ik denk dat de top 10 er zo uit gaat zien voor volgende week. 1. Dance Monkey (+5) 2. Senorita (-1) 3. Reunie (-1) 4. Blauwe Dag (=) 5. Beautiful People (-2) 6. I Don't Care (=) 7. Higher Love (+1) 8. Instagram (-1) 9. Hoe Het Danst (=) 10. Circles (+6)
Frank Zweers  - 
QMusic had Someone You Loved al vroeg op de playlist staan .Hij begon dan erg langzaam te bewegen maar de streams lieten niet lang op zich wachten. Maar wat een uithoudingsvermogen. Het is de grootste hit op Shazam van dit jaar tot nu toe.
Vernon Nab  - 
Eigenlijk was Someone You Loved al veel te vroeg binnengekomen geloof ik en nu hij eindelijk (bijna) klaar is op 538/Q gooit Sky hem naar de #1 daar en daardoor blijft ie plakken.
Wessel Veenman  - 
Eigenlijk staat Someone You Loved al weken iets te laag voor zijn doen (rond 10/15 in Spotify, plek 10 Airplay, op SM erg populair en ook op Shazam in de top10). Ik hoop dat z'n nieuwe single Hold Me While You Wait binnenkort opgepikt gaat worden! Wel een plaat die werkt in de herfst, en al een top5 hit geweest in de UK.
Nick de Rooij  - 
@Frank dat wisten we nog niet over H2BH. Thnx voor de info!
Dennis Dekker  - 
Nog meer toekomstmuziek: zometeen om 17 uur maakt Marco Borsato op youtube meer bekend over de opvolger van Hoe het danst!
Frank Zweers  - 
Tiesto & Mabel nu dus Alarmschijf en Dancesmash, als ie in de spotifylijst morgen hoog binnenknalt wordt het een erge hoge binnenkomer in de volgende Top 40.
Frank Zweers  - 
@ John zou zomaar kunnen
John  - 
@Frank Zweers: zou die andere track van Pink (met Cash Cash - Can We Pretend) ook een herkansing krijgen? Europees gezien (zie: http://www.euro200.eu/ ) doet die het een stuk beter dan Hurts 2 B Human. Ik weet het: een hit in vele landen hoeft niet te betekenen dat het ook in NL een hit wordt.
Dennis Dekker  - 
Clippremiere tiesto/mabel nu op youtube
Frank Zweers  - 
De P!nk track Hurts 2 B Human kreeg een herkansing van haar platenmaatschappij in Nederland. Ze was immers die week in Nederland en de jocks van Q kozen haar tot alarmschijf. Heeft geen streamingnotering opgeleverd ,maar de rek ging ondanks airplay van Q en 538 er al snel uit.
Vernon Nab  - 
Tiesto AS en DS dus, hit in de making
Dennis Dekker  - 
Zeer terecht!
Nick de Rooij  - 
Tiësto Mabel AS
Remon - Top 40  - 
Senorita op 1 was te verwachten, zal denk ik de laatste keer zijn. Dance Monkey gaan we daar vinden vanaf volgende week als je het mij vraagt, en terecht! Verder prima lijstje met hier en daar een nieuwe binnenkomer. Danny Vera ook gestegen, kan ook haast niet anders na al die media-aandacht voor het record.
Menno Heslinga  - 
en Blauwe Dag stijgt gewoon weer langzaam door naar de top! Klasse prestatie van S & F.
Wesley Steenbergen  - 
Senorita zal idd nu strijd krijgen met Dance monkey, maar 12 weken op 1, betekent een gedeelde 5e plek langst op 1 met Marco's dromen zijn bedrog (en daarmee bestaat deze top5 uit hits van dit decennium). Home, Only Human, Better now en someone you loved gaan nu helaas omlaag. SYL voor 34 weken? Liar, Circles en Teeth gaan wel goed als Dance monkey. I Don't care nu op zijn laagste plek ooit (en nog steeds p6!) Komende week top5: 1.Senorita, 2.Dance Monkey, 3.Blauwe dag, 4. Beautiful People, 5.Reünie (en liar en circles in of net tegen de top10 aan)
Wesley Steenbergen  - 
Someone you loved staat met zijn 31 weken nu gedeeld op p25 met Zoutelande, IJskoud, Thinking out loud en Rather be, mooie groep
Sander Hindriks  - 
Senorita gelukkig nog steeds op 1. Ook een aantal mooie stijgers waaronder Camila Cabello en Normani Ook al had Normani veel meer moeten stijgen ze heet deze week flink vooruitgang geboekt in alle lijsten.Ook Sam Smith kruipt nog 1 plekje omhoog.Ben ook blij met de 3 binnenkomers. Alleen jammer dat Mad Love nu weer weg zakt
Arnoud Besseling  - 
Danny Vera staat de laatste 11 weken in de laagste regionen zonder de top 30 te halen en zelfs 8 weken buiten de top 35, volgens is dat ook wel bijzonder.
Marco Gerritsen  - 
Prima lijst. De #1 wordt goed bedreigd door zowel Snelle als Dance Monkey. Circles en Liar richting de top10. Ook 3 leuke binnenkomers, zijn niet per se hoogvlieger maar wel goede Top40-hitjes.
Wesley Steenbergen  - 
Echt wel Arnoud, iemand een idee met records? Joe Buck stond heel lang laatst wel buiten de top30
Henk Sants  - 
Wat mooi veur Susan en Freerk dizzmoal. Op nummer vaaier! Snell op twij! Tones & I goan ook goud haard. Mooije boudel dit! En dij Vera flikt het weer. Perfekt. Nog veul meer nederlaands is onderwegens.
Vernon Nab  - 
Gevalletje probleem met het 1-40 puntensysteem, Joe Buck haalt de jaarlijst niet met 15 weken in de lijst. Goed dat Hurts 2B Human zakt, kan ik geen hit noemen. Eindelijk een redelijke zakker voor Lewis Capaldi, maar die neemt Home helaas met zich mee.
Gaatze Wijma  - 
Beste Vernon Nab, Ik ben het TOTAAL niet met je eens. Ik vind zelf die van P!nk WEL goed. Had wat mij betreft wel een veel grotere hit mogen worden. Ik vind het ook jammer Lewis Capaldi zakt, en Home vind ik een ZEER slecht nummer van Martin Garrix. These Are The Times is VEEL beter, maar wordt ERG ondergewaardeerd.
Gaatze Wijma  - 
Beste Henk Sant, Ja SUPER dat Blauwe dag, Dance Monkey en Roller Coaster stijgen.
Vernon Nab  - 
@Gaatze ik ben vrij onverschillig als het gaat om Hurts 2B Human maar ik kan het echt geen hit noemen, daar doelde ik op. Lewis Capaldi ben ik geen fan van maar het grotere probleem is voor mij de 31-wekennotering. These Are The Times vind ik wel oke, maar Home is echt een rammer vind ik.
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco Gerritsen, Gelukkig krijgt nummer 1 flink concurrentie. Ik ben wel blij dat ze DEZE week nog op 1 staan en dat Snelle niet nummer 1 is, maar Dance Monkey, Circles, Liar en Blauwe Dag zijn allemaal (terechte) kanshebbers. Al hebben de eerste 3 wel mijn voorkeur. Binnenkomers zijn inderdaad wel goed maar inderdaad geen hoogvliegers of Don't Call Me Angel moet voor verrassingen zorgen. Narcotic op zich leuk, maar haalt niet bij het origineel van Liquido.
Gaatze Wijma  - 
Beste Sander Hindriks, Ja gelukkig staat Señorita nog op 1 en niet Snelle. Maar net zoals hier onderschreef, hoop ik dat Dance Monkey, Circles, Liar of Blauwe Dag nummer 1 wordt. Inderdaad Normani had VEEL meer mogen stijgen. Zelfde geldt ook van Sam Smith. Hoort wel in Top 10 thuis. Helaas Mabel OOK deze week op 1. Vorige week is de definitieve daling ingezet. Had MINSTENS in Top 15 gemoeten. Op zich 3 goede binnenkomers, maar zoals ik al eerder zei geen hoogvliegers. Of Don't Call Me Angel moet flink scoren. Maar Ariana heeft op dit moment GROTE moeite met grote hits scoren. Boyfriend was op zich wel een leuk liedje.
Gaatze Wijma  - 
Beste Arnoud Besseling, Volgens mij is dat wel een record. Zeker van de afgelopen decennia. Maar misschien dat Roland W met Monja daar ook nog het record heeft?
Gaatze Wijma  - 
Beste Wesley Steenbergen, Ja bijzonder dat Top 5 van langst genoteerde nummer 1 hits allemaal uit DIT decennium komen. Ook bijzonder dat I Don't Care nog nooit lager heeft gestaan dan 6. Dit wordt met grote afstand hit van het jaar. Ik ben wel blij dat Home van Martin Garrix zakt. Viel me ERG tegen. Zoals ik al eerder zei, vind ik These Are The Times VEEL beter. Maar ook zijn VORIGE samenwerkingen met Bonn. Better Now is op zich goed liedje, maar lang zo goed niet als haar vorige hits. Only Human en Someone You Loved zakken helaas.
Gaatze Wijma  - 
Beste Menno Heslinga, Ja inderdaad een prestatie. Hopelijk volgende week Top 3.
John  - 
@Gaatze: Roland W stond 7 weken onder de 30.
Gaatze Wijma  - 
Beste Remon - Top 40, Ik denk eerlijk gezegd dat Señorita nog nummer 1 blijft of Snelle een week de lijst zal aanvoeren. Hopelijk stijgt Dance Monkey volgende week naar Nummer 2 en daarna 1. Want direct naar 1 gaat niet lukken denk ik.
Gaatze Wijma  - 
Beste John, Ok thanks. Dat wist ik zo even niet meer uit mijn hoofd. Thanks voor de info
Gaatze Wijma  - 
Het is eigenlijk wel heel vreemd dat Lewis Capaldi zakt. Op Airplay en ZELFS op streams, stijgt hij beide keren 2 plaatsen en staat hij op respectievelijk 11 en 18. Dus dan zou het toch ook MOETEN stijgen ipv te zakken. Verder een erg goede lijst. Shawn & Camila staan dus nog gelukkig op 1 ipv Snelle. Hopelijk kunnen Suzan & Freek, Tones And I. Volgende week al de Nummer 1 pakken. En misschien paar weken daarna Post Malone (Circles) en Camila Cabello. Gelukkig stijgen Kygo, Sam Smith, 5 Seconds Of Summer, Kensington (hopelijk stijgt hij nog veel verder door, liefst in Top 10), Normani (hopelijk ook nog veel meer winst en Danny Vera, blijft Tiesto nog staan ipv te zakken, en zakt Martin Garrix met Home. Helaas natuurlijk ook een aantal minpunten Lauren Daigle, Lewis Capaldi, Lucas & Steve, Joe Buck en Martin Garrix (These Are The Times) zakken, Post Malone (Goodbyes) en Jonas Brothers blijven staan ipv ze stijgen en helaas winst voor Ik Sta Jou Beter. 3 Goede binnenkomers.
Nick de Rooij  - 
''Rollercoaster is de grootste hit ooit in de Top 40, die nooit de bovenste helft heeft gehaald'' Zei Domien over Rollercoaster