Top 40

week 35 (31 augustus 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
3
5
Details Snelle - Reünie
35
 
2
163
13
14
11
Details Lauren Daigle - You Say
1411
 
13
253
20
22
9
Details Mabel - Mad Love
229
20
135
25
23
12
Details Avicii - Heaven
2312
 
9
307
35
29
20
Details Avicii - SOS
2920
 
1
625
36
31
7
Details Beyoncé - Spirit
317
 
27
69
38
32
24
Details Davina Michelle - Skyward
3224
 
7
615
39
39
21
Details Danny Vera - Roller Coaster
3921
 
21
244


51 Reacties


Log in om te reageren.

MrMusicSteijl  - 
@John: dank voor de reactie. Die lijst ken ik, maar die wordt gekaapt door streaming. Het is best lastig om een echt representatieve lijst samen te stellen.
John  - 
MrMusicSteijl … de single top 100 !
MrMusicSteijl  - 
Leuk idee van 3FM en het zal zonder twijfel tot een interessante lijst leiden. Maar het allermooiste zou zijn een hitlijst te hebben die niet door zenderkleuring bepaald wordt, dus een echt objectieve lijst. Helaas wordt de Top 40 en ook de Mega Top 50/30 vooral bepaald door het hoofdgenre van het station.
RD  - 
Hopelijk komt er een soort 3FM-based hitlijst waar meer artiesten verschijnen die zij draaien zoals Twenty One Pilots en The 1975
RD  - 
@Nick DDDD:
Martijn ter Haar  - 
Nieuwe week, nieuwe Hit Me! op Subjectivisten. Waarin ik deze week blij word van Jonas Brothers. https://subjectivisten.nl/hit-me-week-34-2019/
Vernon Nab  - 
Echt vreemd hoor, ik snap er niks van. Ik luister er niet supergraag naar maar qua samenstelling misschien wel de beste hitlijst van Nederland vind ik (al zijn er vaak genoeg vreemde dingen aan dus wie weet ook niet). Hij zegt net wel dat er "iets wat te maken heeft met een hitlijst" in de plaats komt, dus wie weet wat ze in petto hebben?
Dennis Dekker  - 
Dat werd ook eens tijd! Die lijst in de huidige vorm past al jaren niet meer bij de zender!
Nick de Rooij  - 
OMG. DE MEGA TOP 50 GAAT STOPPEN! ):
Valerie Verschelde  - 
Wat ik absoluut niet begrijp is waarom Alvaro Soler's geweldig nummer La Libertad niet is binnen gegaan in de Top 40. La Libertad is echt een topplaat, een nummer dat zo vol positieve energie en goede vibes zit en iedereen gelukkig maakt die er naar luistert. Daarbij staat Alvaro's hit La Libertad nu op 34 op één van de meest belangrijkste hitlijsten wereldwijd Latin Pop Airplay, wat betekent dat het echt een megahit is internationaal. Ik hoop dat diegenen die de Top 40 samenstellen nog eens de lijst herzien en Alvaro Soler in de Top 40 toelaten.
Marcel Lousberg  - 
Beste @Frank Zweers: een vraagje, denk jij dat het mogelijk is dat Snelle de nummer een positie behaald? Jij hebt altijd een brede en goede kijken in hitlijsten land? Ben echt benieuwd naar jou reactie. Bij voorbaat dank en mvg Marcel
MrMusicSteijl  - 
Ben toch heel blij dat Shawn & Cabello nog steeds op 1 staan. Het is een heel lekker nummer. Verder ontbreekt er naar mijn idee ook echt concurrentie. Snelle op 1 zou zeer onterecht zijn. Dan liever Joe Buck of Danny Vera! De Lijst der Lijsten is de laatste tijd toch wel een stroperig lijst aan het worden. Te veel singles blijven te lang staan. Niet dat het erg is dat singles er lang in staan, want een grote hit is een grote hit. Maar er gebeurt te weinig. De muzieklijst moet toch dynamischer zijn. Lauren Daigel zou terecht de top 10 in kunnen. De top 10 staat vrij lang al vast. Jammer dat Billie Eilish en Lil Nas & Co al weer dalen. Daarop is Nederland een buitenbeentje. Martin Garrix staat er daarintegen 2 keer in. Iets overdreven? Hopelijk komt er binnenkort wat verandering en verrijking. Een wervelend nazomerstormpje op muzikaal gebied zou best leuk zijn.
MrMusicSteijl  - 
Beetje jammer dat ik nu mijn Tipparade tekst hier gekopieerd heb. Sorry!
MrMusicSteijl  - 
Zo jammer dat Alvaro Soler niet de Top 40 gehaald heeft. En dan te bedenken dat er toch wel veel slechte nummers te lang in de Tipparade staan. De hele top 8 kan richting uitgang. Wat zou er dan volgende week naar de Lijst der Lijsten kunnen?! Lady Antebellum, Normani (die stijgt tenminste lekker door, maar dat is tegenwoordig ook geen garantie meer), 5SOS, Ava Max, Douwe Bob en Brittany Howard. De meeste binnenkomers zijn wel in orde, behalve dan Je kent het wel en KKA. Waar zijn toch die leuke hits die in het buitenland groot zijn en hier toch steeds maar niet? We leunen hier zo op steeds hetzelfde. Er waren wel eens betere tijden op muzikaal gebied. Al weken staan er een aantal leuke internationale hits in de stemlijst, maar die zie ik hier niet binnenkomen. Hoe werkt dat toch!? Denk aan Angèle, Bakermat, Maitre Gims, Elton John, Alle Farben, David Bisbal, Taylor Swift, Michael Schulte, Lost Frequencies, Alicia Keys f/Farruko, Channel Tres, Bon Entendeur, Stereophonics, Editors...dat zijn stuk voor stuk goede hits. Echt onbegrijpelijk dat die niet in de Tipparade komen.
johan  - 
Mooie Top 40 al komen er best wel weinig platen binnen, maar wat er binnenkomt is top! De alarmschijf is super, meer van dit soort keuzes zou fijn zijn.
Leroy Stelten  - 
Senorita nog steeds nummer 1? Saai!!!!!! zeker nu er 8 regeaton nummers in de top 40 staan. Slow boring ass shit noem ik het eerder. Waar is de tijd gebleven dat gasten als Arty of mario piu nog top 40 hits scoren? Waarom krijgt EDM niet de airplay zoals vroeger? Gewoon onbegrijpelijk
Henk Sants  - 
Nou luu wat weer ain mooije liest met Pink en Martin G (twij keer) en t rood hit blaauw van Susan & Freerk en Timo en DJ Sneek met Condigo, en Snelle en Marco B nog aal tied in de top drij das hail bezonder dat er twee nl ploaten stoan in de aaigen toal in de hoogste drij. KKA mit Nielson ik stoa dij beter en dij nije is ook goud!! Jongens gaain roezie moaken he, ggewoon Kumuziek ain mail sturen en joe binnen joe gram kwiet. Neem ain pils tesoamen en proat drover onderling din wost het ook kwiet. Nou tabee
Ivar Sip  - 
@Gaatze ik ben ook geen ontzettende fan van Domien maar deze klaagzang is bijzonder onnodig. Zeker het herhaaldelijk opsturen naar de Q-app vind ik bijzonder zielig. Ga dan gewoon wat anders luisteren.
Lazzaranzo  - 
Overigens vind ik dit wederom weer een saaie Top 40. De lijst is achterlijk langzaam, en daardoor zie je weken lang bovenin de zo-goed-als zelfde top 10. Ik hoop dat Señorita nog ~1-2 weken op 1 staat, en dat Snelle dan de nieuwe nummer 1 wordt. Waarom ik dat wil is omdat je dan in elke jaargang van de 10s minstens één hit hebt gehad die minimaal 10 weken (of langer) op nummer 1 stondt. Verder hoop ik dat I Don't Care, Someone You Loved en Moment zo snel mogelijk de lijst verlaten. Kris Kross Amsterdam puur omdat ik het slap vind dat je telkens met nieuwe muziek moet komen waarin oude samples gebruikt worden of naar Nederlands vertaalde lyrics. Jammer dat Arcade nou al de lijst uit is, voor zo'n unique nummer (vanwege dat dit het winnende nummer voor Nederland was na 44 jaar) zou Arcade op z'n minst de 28 weken moeten halen. Tot slot prachtig om de zien dat Roller Coaster nóg niet de lijst uit is, die mag van mij wel weer stijgen en de 30 weken halen.
Nick de Rooij  - 
Gare as
Nick de Rooij  - 
AS voor: Dance Monkey - Tones And I
Henk Sants  - 
Jongens, nou gain roe
Remon - Top 40  - 
@Gaatze Wijma, gaat het wel helemaal goed met jou? Constant die frustratie! En over herhalen gesproken, je hebt dit inmiddels al een keer of 10 gezegd vrees ik.. Doe een keer rustig en geniet gewoon van de lijst.
Gaatze Wijma  - 
Beste Lazzaranzo, Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb trouwens Q Music vaker een bericht gestuurd dat de radio uitzending tegenwoordig geen reet meer aan is. Vooral als Domien het presenteert. Egotripper. Hij heeft gezorgd dat tracks een hit zijn geworden. Wim of Roelof deden het wel leuk. Maar dat domme tunetje van Top 40 waar de debiel Top 40 en een paar beats doen, is slecht. De presentatie van Domien dus en het herhalen van die nummer 1 is ook overbodig. Doe dat net zoals bij 538 ook met zo'n kort fragmentje. Wat ze op Q Music met de rest van de Top 3 doen en aan het eind met Top 10. Tenslotte is er nog 1 ding wat mij stoort. De foute info. Ed Sheeran & Justin Bieber stonden NIET 11 weken achter elkaar op 2. Eerst 3 weken op 2, daarna paar weken op 3, daarna weer 8 weken op 2. Op Q wordt echter beweerd dat hij 11 weken ACHTER elkaar op 2 heeft gestaan, dus die info klopt niet. Ook was Avicii niet snelste zakken, dat was Mabel met Don't Call Me Up. En zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden. Tenslotte is Domien iemand die alles herhaalt. Dingen die hij net verteld heeft verteld hij vaak nog in dezelfde uitzending weer. Ik kan geen andere conclusie trekken dat Domien gewoon een waardeloze presentator is. Elk ander DJ was goed geweest maar Domien is niet geschikt.
Gaatze Wijma  - 
Beste John, Wat in andere landen populair is, hoeft in Nederland toch niet populair te zijn. Dus vergelijken heeft weinig zin vind ik.
Gaatze Wijma  - 
Op zich een goede lijst. Een paar minpunten. Snelle op 2. Begin stukjes met dames en heren vind ik niet bij het niet nummer passen. Snap eerlijk gezegd niet dat zoveel mensen het een goed nummer vinden en dat radiostations daardoor de track gaan draaien. Helaas zakken R3hab, Post Malone en Beyonce, terwijl DJ Snake stijgt, en Suzan & Freek, en Kygo blijven staan. Helaas Shawn Mendes op 40. Had nog wel 1 of 2 weken in de lijst mogen staan. Die andere blijft dan gelukkig staan op 1, Ed Sheeran & Khalid, Dimitri Vegas, Lauren Daigle, Lewis Capaldi (hopelijk haalt hij toch nog Top 5), Sam Smith, Mabel, Joe Buck, Martin Garrix (These Are The Times), Lucas & Steve, Jonas Brothers stijgen en Luis Fonsi & Tiesto zakken gelukkig langzaam. Maar 1 goede binnenkomer. Die van P!nk. Want DEZE van Martin Garrix valt tegen. Die anderen met Bonn waren pakkende tracks, maar dit is gewoon stop veel beats in een minuut en klaar. Mist een pakkend refrein. Ook These are the times is een ontzettend goed nummer. Maar home mag volgende week er wel uit liggen. Jammer dat Arcade eruit ligt ipv Skyward (als je kijkt naar tracks die er meer dan 20 weken instaan). Anders mag China of Bad Guy wel exit.
Roy Spijkerboer  - 
@Lazzaranzo, ben het met je eens. Ik vind het ook behoorlijk irritant. En daarbij kost dat ook 3min extra tijd. Toevallig nu dus 2x Shawn Mendes achter elkaar.
Wesley Steenbergen  - 
Erg jammer voor Arcade, maar het zat eraan te komen. Verder RESPECT voor Someone you loved en The way you take time om nu nog door te stijgen. Verder niets bijzonders
Wesley Steenbergen  - 
Verder: Als een van jullie muziekliefhebbers graag een spelletje muziek raden wil spelen (zoals een beetje the Big Music Quiz), dan kunnen jullie mij uitdagen in SongPop2: https://www.songpop2.com/ Ik hoop jullie te verwelkomen!
John  - 
Mooi om te zien dat Danny Vera al weken balanceert op de rand van de afgrond. Jammer dat Bad Guy en Old Town Road alweer vlot zakken, wereldwijd gigantische hits, hier niet. Hier zijn de kopieerders van Kris Kross Amsterdam blijkbaar favoriet.
Menno Heslinga  - 
gelukkig stijgt Davina Michelle niet zo snel deze keer. Ben eigenlijk wel beetje klaar met haar. Hoor haar echt veel te veel op de radio en daardoor begint het te irriteren. En mooi die 3x 9 voor Blauwe dag.
Frank Zweers  - 
@John. 20 weken in de Top 40 met #5 als hoogste notering vind jij dus geen grote hit.
John  - 
@Frank: een echt grote hit is het niet, het zal niet bij de 20 grootste hits van dit jaar gaan horen.
Wesley Steenbergen  - 
@Frank en @John: Jullie hebben allebei een punt. #5 halen doe je niet zomaar, maar OTR staat momenteel op plek 22 van 2019 met zo'n 75 punten achterstand op de nr. 20 van dit jaar (NBLAH)
Frank Zweers  - 
Van Old Town Road zijn 2 versies en daarnaast is het nooit een grote radiohit geweest, meer streaminghit.
Vernon Nab  - 
Het is me wel weer een lijst zeg. Mabel wel, maar die heeft nog steeds hogere streaming en airplay dan China, boyfriend en SPIRIT en ook meer Shazams dan twee daarvan. "Plussen en minnen" ik weet het maar dit is toch niet logisch? Only Human hard omhoog ondanks val op Airplay, Hurts 2B Human binnen op 30 met 0 streaming, Goodbyes omlaag terwijl hij juist stijgt op streaming, ingehaald door Someone You Loved? Zal allemaal wel weer aan mij liggen, maar ik snap er niks van.
Vernon Nab  - 
Mabel weg*, sorry
Vernon Nab  - 
Heaven daarnaast ook omlaag, maar gaat wel 14-9 in airplay?
Frank Zweers  - 
In de onderste helft is er enorm veel ruimte nu . De binnenkomers van nu profiteren van de airplay. Op streaming zit ook alles potdicht tijd voor een nieuwe aanwas. @ Vernon met jouw theorie hadden we helemaal geen binnenkomers gehad. Een hit als don't call me up laten ze vanaf nr 40 niet meer opnieuw stijgen vanwege een aantal draaibeurten of streamingbeurten meer dan afgelopen week. De hit heeft zijn rit er op zitten.
Vernon Nab  - 
Is een week zonder binnenkomers uitgesloten dan? Soms gebeurt er gewoon niet heel veel. Mijn punt was ook niet dat Don't Call Me Up zou moeten stijgen, maar dat die andere drie er nooit boven hadden moeten komen, maarja, andere mentaliteit.
Frank Zweers  - 
Tja het is niet alleen een kwestie van cijfertjes bij elkaar optellen.
Ivar Sip  - 
Wat is sowieso de stand van zaken in de jaarlijst van 2019 tot nu toe? Top 5?
Vernon Nab  - 
ik geloof 1. Arcade, 2. Als Het Avond Is, 3. Con Calma, 4. Don't Call Me Up, 5. Ijskoud, maar dat kan ik fout hebben want ik houd het niet precies bij.
Wesley Steenbergen  - 
Arcade Duncan Laurence 24w 744p --- Als het avond is Suzan & Freek 29w 741p --- Con Calma Daddy Yankee & Snow 26w 728p ---- Hij is van mij Kris Kross Amsterdam, Maan, Bizzey, Tabitha 22w 727p --- Don't call me up Mabel 25w 724p
Vernon Nab  - 
Hoe kon ik HIVM vergeten haha, waarschijnlijk de DutchCharts #1 van het jaar
Nick de Rooij  - 
Home alsnog DS op 538
Gaatze Wijma  - 
Beste Frank Zweers, Dat Mabel niet zou kunnen stijgen ben ik niet met je eens. Paar weken geleden steeg Joe Buck ook weer van 40 naar 29. Dus HET kan wel. Zou misschien ook zo moeten.
Gaatze Wijma  - 
Beste Vernon Nab, Helaas heeft Airplay te weinig invloed. Als platen stijgen of hoog staan in de Airplay lijst, gebeurd het helaas veel te vaak dat ze in de Top 40 een stuk minder hoog komen of juist gaan zakken. Helaas omdat het onbetrouwbare streaming wordt meegeteld.
Nick de Rooij  - 
Ik snap niet jullie willen dat Mabel (DCMU) nog stijgt! Ik ben dat nummer al maanden beu
Gaatze Wijma  - 
@ Frank Zweers, Ik ben het wel met je eens over je opmerking over Lil Nas X. Als je PUUR naar de cijfers kijkt. Nummer 5 als HP en 20 weken in de lijst is het inderdaad grote hit. Alleen ondanks dat ik het zelf een goed nummer vind, twijfel ik of het wel zo'n grote hit is geweest. Er is bijna geen radiozender die hem draait.
Lazzaranzo  - 
Ik snap niet waarom Q-music de nummer 1 van vorige week als eerste afspeelt voor de Top 40 écht begint. Ten eerste gaan we die sowieso nog horen (binnen 4 uur), ten tweede is het nutteloos om de nummer 1 van vorige week in het geheel af te spelen en ten derde is het verwarrend voor mensen die net inschakelen, die denken dat dit nummer op 40 staat.