Top 40

week 33 (17 augustus 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
6
8
3
Details Snelle - Reünie
83
 
6
86
14
17
9
Details Lauren Daigle - You Say
179
 
14
198
18
14
10
Details Avicii - Heaven
1410
 
9
273
22
20
18
Details Avicii - SOS
2018
 
1
607
25
31
7
Details Mabel - Mad Love
317
21
95
27
24
22
Details Davina Michelle - Skyward
2422
 
7
603
28
28
5
Details Beyoncé - Spirit
285
 
27
54
32
27
24
Details Mabel - Don't Call Me Up
2724
 
2
723
37
38
19
Details Danny Vera - Roller Coaster
3819
 
21
240
39
32
11
Details Dotan - Numb
3211
 
20
161
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


51 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
@ Vernon, je zou gelijk kunnen hebben, al was het alleen maar omdat de Top40 dezelfde eigenaar (Talpa) heeft als 8Ball, het platenlabel van Maan. ;)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Maan stijgt nog steeds op Spotify dus die zie ik nog wel iets hoger komen.
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
typefoutje moest zijn: Al is het zeker niet haar slechtste single
Top 40 profiel van Johan Van de Velde
Johan Van de Velde
You Say verwacht ik binnenkort in de top10. Heeft de potentie om een langdurige hit te worden, zeker nu Adèle niets uitbrengt... Blauwe Dag kan misschien ook nog een beetje doorstijgen, maar zal zeker niet het succes van Als Het Avond Is evenaren. Old Town Road moest wel stijgen, gezien de hogere standen in de andere lijsten. Maan’s laatste plaatje heeft zon beetje zn beste tijd gehad, denk ik. Al is het zeker niet haar slechtste single, ik blijf het toch een beetje kinderlijk vinden klinken.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Vernon ik luister zelf ook het meeste 538 maar luister op de fiets vaak Slam vanwege het weinig gelul
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Nick ik luister eigenlijk alleen thuis naar de radio, mijn meeste luistertijd gaat gewoon naar Spotify (zowel thuis als onderweg), het is meestal 's avonds dat ik de radio aanzet.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ook hier staat de radio altijd aan in de woonkamer. Ben zelf van mening dat streaming een belangrijkere factor zou moeten zijn voor hitlijsten, maar radio is vooralsnog gewoon een manier waarop erg veel mensen muziek luisteren, wat dus ook weerspiegeld zou moeten worden in een hitlijst vind ik.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@John onzin dat niemand meer radio luistert! Lees dit maar eens: http://radio.nl/819045/top-40-claimt-marktleiderschap-als-populairste-lijst-van-nederland
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
@John: Ik weet niet, maar wij luisteren thuis Radio10, en op studie luister ik Radio10/Q/538/Sky dus er bestaan nog radio-luisterende mensen
Top 40 profiel van Niels Vernooy
Niels Vernooy
de top vijf daar maak ik liever geen woorden aan vuil,, wat een aparte chartrun maak joe buck door, verrassend dat lucas en steve het gehaald hebben, jammer dat ook deze plaat van davina michelle erg oncontroleerbaar overkomt bij me, nou mag het wel eens einde seizoen van de komkommertijd zijn!
Top 40 profiel van John
John
Grappig dat men het stééds over 538, Q of liever gezegd over de radio praat....wie luistert er eigenlijk nog radio...iedereen streamt, dus radio is achterhaald...samenstelling moet op de schop van de top 40.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
15 jaar geleden dat een AS de Top40 niet haalde? Begin dit jaar/eind vorig jaar nog met die Edwin Evers Alarmschijf. Hurts 2B Human gaat gewoon de Top40 in. Al is het enkel vanwege airplay
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ john: zal toendertijd wel aan de titel van dat plaatje gelegen hebben :)
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Dennis nou dat is gelukkig nog wat, al kan ik niet zeggen dat Slam! enorme impact maakt vergeleken met de andere 2 (en Sky), vooral aangezien die hem niet eens in de rotatie hebben gestopt. Gevalletje te hoge verwachtingen voor mij, maar echt, dat nummer heeft zo veel hitpotentie. Achja.
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ Vernon Nab: Volgende week vrijdag nieuwe ronde, nieuwe kansen! Slam! mag dan een kleine speler zijn, ze zijn er wel altijd op tijd bij als het om nieuwe muziek gaat.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Dus Garrix pakt beide schijven niet. Had hem voor allebei verwacht, met anders Wulf AS en Afrojack of David Guetta en MORTEN DS, maar het worden een nummer dat al uit de Tip geflopt is voor AS en een nummer dat maar net gemaakt is voor DS. Snap er niks van. Beide schijven worden geen hits.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Klopt @Dennis, vind het zelf ook best een fijne zender, mijn go-to is 538 maar ik heb zeker wel waardering voor Slam!.
Top 40 profiel van Nick
Nick
@Lazzaranzo Ik ben het helemaal met je eens over Snelle, eindelijk iemand die er hetzelfde over denkt als ik!
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
@ Vernon Nab: De plaat is wel Grandslam komende week, dus toch nog een schijf :)
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Ben benieuwd hoe de nieuwe alarmschijf zal gaan scoren. Het is alweer 15 jaar geleden dat een alarmschijf de top 40 niet wist te halen....
Top 40 profiel van Aimzique Lazzaranzo
Aimzique Lazzaranzo
Mooi om te zien dat Roller Coaster weer 1 plekje stijgt. Had verwacht dat hij er toch wel écht uit zou gaan deze week. Hoop dat hij de 20 weken gaat halen! The Way You Take Time neemt inderdaad rustig de tijd om de lijst uit te gaan, of juist te stijgen. De top 10 mag wel een keer flink ververst worden, hoop dat Moment zo snel mogelijk de Top 40 uit gaat, Kris Kross Amsterdam mag wel eens een keer met iets origineels komen, in plaats van telkens een slap aftreksel van oude nummers. Ook hoop ik dat Señorita nog minstens 3 weken op 1 zal staan zodat elk jaar uit de 10s minstens één nummer heeft gehad die 10+ weken op 1 stond. Ook hoop ik dat Snelle de top 3 gaat bereiken. Snelle laat zien/horen dat Nederlandse rappers van tegenwoordig nog goede teksten kunnen maken. Ook mooi dat Con Calma eindelijk de lijst uit is, zwaar overgewaardeerd nummer. Verder niet veel bijzonders deze week. Iets wat we waarschijnlijk allen nooit gedacht zouden hebben kan zomaar gebeuren: Old Town Road die de langst genoteerde track wordt in de lijst binnenkort, het zou mooi zijn!
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Dus Q kiest voor een AS die al een maand geleden flopte uit de tipparade? Wat een giller
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Huh alarmschaaif dij van pink en khalid hurts to bee das toch aal ain olle of naait din?? Ken we pretende is toch mooier vin ik din mour goud de direksie beslist.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Oke, 538 gooit ook Hurts 2B Human in de rotatie en 538 en Q gooien allebei Long Way Home van C naar B; voelt alsof er hier iets niet helemaal goed zit vind ik.
Top 40 profiel van Nick
Nick
Garrix had hem verdient en dan wordt dit as, hij is ook al geflopt!
Top 40 profiel van Carina Pruim
Carina Pruim
3x Davina, 2x shawn Mendes, 2x Ed Sheeran/Mabel/Avicii. Verder wel leuke lijst, maar de lijst mag idd ook wel wat verfrissen. Leuk dat Hoe het danst weer terug is op 2, blijft leuk nummer.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Weer een middelmatige lijst. Shawn en Camila staan gelukkig op 1, maar top 4 blijft eigenlijk gelijk. Marco Borsato helaas naar 2. Die mag wel eens beginnen te zakken. Ed & Khalid, en Meduza mogen wel doorstijgen naar Top 3. Helaas Snelle naar 6 en R3hab en Suzan & Freek geen winst. Jammer dat ook Kygo nog niet in Top 10 staat en Martin Garrix slechts 1 plek winst boekt. Vind het een van zijn beste nummers. Gelukkig stijgen Dimitri Vegas, Lauren Daigle, Post Malone, Mabel, Sam Smith, Joe Buck (heel verrassend), Armin van Buuren & Danny Vera (ook onverwacht.) 3 goede binnenkomers.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Oja ik ben het met je eens Sander Hindriks, dat Luis Fonsi zakt en Beyonce niet meer stijgt. Ik was al bang dat het geen grote hit zou worden, Maar had haar wel bij de bovenste helft verwacht. Dat verdient ze ook
Top 40 profiel van Stef
Stef
Eindelijk Joe Buck omhoog! En ook eindelijk weer eens een (kleine) verschuiving in de top 3! Ook mooi om te zien dat Old Town Road nog steeds stijgt en dat 'Moment' ook eindelijk begint te zakken (wat een vreselijk nummer trouwens), het verbaast mij dat Lucas & Steve zo laag binnenkomen en dat Arcade ook flink begint te zakken
Top 40 profiel van Sander
Sander
Nog steeds een matige lijst maar de paar pluspunten zijn dat Mabel weer de weg omhoog heeft gevonden. Dimitri Vegas & like Mike en Sam Smith nog steeds stijgen. En dat Boyfriend is binnengekomen. Jammer dat Luis Fonsi steeds verder zakt en dat Beyoncé niet meer stijgt . Hopelijk vandaag weer eens in internationale Alarmschijf
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Had Lucas & Steve over het hoofd gezien. Met hakken over de sloot binnen
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@FRank: ben benieuwd of Lucas & Steve er dan ook volgende week weer uit liggen (zal wel niet).
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Toch drie nieuwelingen. Verder zit de boel bovenin flink vast, Senorita blijft nog wel enkele weken op een.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Zullen het idd niet lang volhouden tenzij ze opeens een streamingboost krijgen of 538 of Q hem omhoog gooit in de rotatie (deze week allebei in de C)
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Webmasters: graag een wat groter contrast tussen lettertype en achtergrond bij de reacties.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Long way home dus toch, nota bene voor Con Calma. Exit So Am I en Rescue me (wel verwacht van so am I, maar stunt dat rescue me eruit is). Niet Reünie, maar hoe het danst verpest evenaring 7 weken zelfde top3 in die volgorde. Arcade ligt er helaas snel uit, en dat terwijl hij nog 114e staat all-time (van z'n geschiedenisschrijvende song mag hij wel de top100 op zijn minst in). The way you take time +11 zag ik wel aankomen door de airplay vorige week, ook Roller Coaster +1, China ook, die krijgt het zwaar.Old town road weer naar 20? Honestly, maar beter dan Bad guy
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Langst non-stop genoteerde man en vrouw op dit moment: Martin Garrix (61 weken) en Davina Michelle (44 weken)
Top 40 profiel van
Deze week erg saaie lijst met tegenvallende binnenkomers afgezien van Davina Michelle. Baal dat Lizzo is geflopt. Verrassend maar tof dat Joe Buck en Lil Nas X stijgen.
Top 40 profiel van Lucas
Lucas
Als ik het goed heb, komt "Don't Call Me Up" deze week de Top 100 van de 2010s binnen!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Long Way Home dus toch, verrassend, snap niet precies hoe. Vreemd dat Something Real maar 3 plekjes stijgt, maar iets daarboven een rebound voor Mad Love, waar ik wel blij mee ben. Leuk dat OTR nog wat plekjes pakt en dat Tino Martin blijft zakken. Eindelijk weer wat beweging in de Top 4, maar Piece Of Your Heart nog steeds niet naar 3 helaas.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
@ Pim, je zou ook kunnen concluderen dat er nu veel meer echte hits in de Top 40 staan dan ten tijde van de platenindustrie. Ik ben van 1967 by the way.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Serieus? Thing For You DS en niet Home? Kom op nou.
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Lauren Daigle piekt behoorlijk op de radio met toenemende streams gaat You Say in de Top 40 nog wel de top 10 halen.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
Lauren Daigle, Kygo/Whitney en DJ Snake zullen de Top10 binnenkort wel wat opfrissen, maar zijn denk ik geen potentiële top3-hits. Zo ook de 3 nieuwe binnenkomers niet.
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Mooije liest dij fattig dizzmoal! Blauwe dag en Snelles ruine nog aaltied in dij top tien. Hoop dat S&F nog doar stiegen.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Marco Gerritsen, Ik denk zelf alleen DJ Snake. Lauren Daigle & Kygo gaan Top 10 niet meer redden. Qua binnenkomers zou Davina het wel eens kunnen lukken.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Henk Sants, Blauwe dag vind ik wel een Top 5 notering, Snelle mag wel snel weer uit de lijst.
Top 40 profiel van Nick
Nick
Khalid AS
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Sander Hindriks, Ben het met je eens dat ik ben blij dat Dimitri Vegas, Sam Smith en Mabel stijgen. Vooral die laatste had ik niet meer verwacht. Er zijn gelukkig wel meer pluspunten vind ik. Maar Top 3 is eigenlijk nog hetzelfde.
Top 40 profiel van Pim Perquin
Pim Perquin
Hier spreekt een ouder iemand die de neiging probeert te onderdrukken dat vroeger alles beter was. Toen de top 40 iedere week een grote verrassing was met snelle stijgers en dalers. Toen er iedere week vijf, zes of zeven platen nieuw binnenkwamen in plaats van nu twee of drie. Toen het al een enorme prestatie was om 10 weken in de top 40 te blijven staan. Toen we dus iedere week verfrist en verrast werden en niet week na week geconfronteerd werden met vrijwel dezelfde top 40 als de week daarvoor. En de week daarvoor en de week daarvoor.... Maar ik onderdruk dat gevoel met de verklaring dat goede muziek er nog wel is, maar blijkbaar zo zeldzaam is geworden dat de paar goede nummers die nog gemaakt worden het -bij gebrek aan concurrentie- met gemak 10 of vaak zelfs 20+ weken volhouden in de lijst.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Stef, Ik vind Lil Nas X persoonlijk wel een leuk nummer, maar ik krijg hier ook een idee, dat het minder groot is dan men ons doet geloven. Er is bijna geen enkele radiostation die het (helaas) draait. Zegt genoeg dan denk ik. Ze weten wel wat hun publiek leuk vind. En als er dan zo weinig het draaien, zijn er blijkbaar ook weinig mensen die het echt willen luisteren. Want streams zegt helemaal niets. Heb wel vaker over dat opkoop verhaal gehad. Weet niet of dat hier gaande is. Maar je zit met nog een probleem. Zoveel streams zegt niet hoeveel MENSEN het luisteren. Iemand kan wel het 20x per dag horen. Moment is inderdaad een slecht nummer. Het probleem is dat ook dat Kris Kross Amsterdam telkens hetzelfde doet. Iets jatten van een ander en dan het iets veranderen en voila. Is ook nu met Nielson zo. Vind ze niet creatief. Kom zelf eens met iets. Ik had Lucas en Steve überhaupt niet meer in de lijst verwacht. Dus ben positief verrast. Jammer dat Arcade flink zakt. Die had nog wel 1 of 2 weken extra in de lijst mogen staan, maar die is volgende week verdwenen denk ik.