Top 40

week 31 (3 augustus 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
12
11
16
Details Avicii - SOS
1116
 
1
567
14
16
8
Details Avicii - Heaven
168
 
9
223
15
15
7
Details Lauren Daigle - You Say
157
 
15
147
18
12
20
Details Davina Michelle - Skyward
1220
 
7
572
23
-
1
Details Snelle - Reünie
-1
 
23
18
25
19
22
Details Mabel - Don't Call Me Up
1922
 
2
700
27
29
3
Details Beyoncé - Spirit
293
 
27
28
28
26
9
Details Dotan - Numb
269
 
20
150
30
21
5
Details Mabel - Mad Love
215
21
69
32
24
18
Details Ava Max - So Am I
2418
10
399
38
33
17
Details Danny Vera - Roller Coaster
3317
 
21
233
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


38 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Eva Keiren
Eva Keiren
Wat vinden jullie van deze : ibe- table of fools Die hoort er ook in thuis vind ik ;-)
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants
Dij top vattig is net zo veranderek ast weer: soms is het haile week het zulfde weer en din plutseling verandert het weer en de de top vattig dus ook. Snelle en KKA binnen mooije laidjes en ik hoop dat brouderlaaifde snel binnen komt mien hoptopsong van dizze week luu! Loco Contigo is de verazzen van dizze week! Mooi nummer en goud weer dus top tien en nr 1 snel denk ik! Groutnis Hinderk!
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Hoe komen jullie erbij dat de Top 40 woensdag wordt samengesteld ? De exacte dag kan weliswaar wisselen. De lijst heeft altijd de datagegevens van de afgelopen week.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@Gaatze ik weet dat ze nu op verschillende zenders zijn, ik vind het alleen jammer dat beide zenders steeds hetzelfde nummer kiezen.
Top 40 profiel van Niels Vernooy
Niels Vernooy
de top 10 is zeker een dieptepunt maar eindelijk daalt skyward wat een vreselijke stemband vernaggelarij is dat, grappig dat joe buck een nieuw record neerzet en i don't care volgens mij ook, fijn dat heaven weer iets stijgt, martin garrix pakt weinig winst sinds ie alarmschijf is toch zie ik hem meer punten pakken dan Chandelier die naar 2 weken er al uit lag, sporadisch vallen er platen met 3 weken uit tegenwoordig dus 2 weken noteringen zullen een zeldzaamheid zijn
Top 40 profiel van Roy Spijkerboer
Roy Spijkerboer
@Gaatze, . Tuurlijk is het vervelend dat de top 10 vast zit. Domien is een prima radioDJ en kan af en toe een foutje maken. Maar dat is toch menselijk? Kan jij het dan perfect doen?
Top 40 profiel van Remon - Top 40
Remon - Top 40
Prima Top 40-dj Domien. Luistert lekker weg. De Top 40 lijst deze week is doodsaai. Amper beweging in de Top 10 van deze week en de rest van de lijst ook vrij saai. Met die Billy Eilisch als dieptepunt! Ver-schri-kkelijk! Hopelijk volgende week alweer naar de uitgang.
Top 40 profiel van Cora Hoek
Cora Hoek
Ook ik vind het erg jammer dat Dotan blijft zakken. Ook ik vind het een vreselijk goed nummer. En ben helemaal Dotan verslaafd. Ja sorry hoor, ik kan het ook niet helpen. ?
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
De Top40 wordt op woensdag samengesteld. Juist dichter bij de uitzending dan voor heen. Om dus ook meer up-to-date te zijn. Hier door komt de AS dit jaar ook vaker meteen binnen ipv eerst naar tip1 te gaan.
Top 40 profiel van Dennis Dekker
Dennis Dekker
Leuk om te lezen dat de Top 40/Tipparade tegenwoordig op woensdag wordt samengesteld. Dit doet me denken aan iets wat ik vroeger vaak deed (pre-internettijdperk). De Top 40 had toen een hitlijn die je kon bellen. Als je daar op vrijdags heen belde, kreeg je de posities al door voor een week later. Was wel een betaald telefoonnummer dus een beetje 'stiekum' via de huistelefoon :)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Domien geeft trouwens ook vaak foute info. Ed & Justin staat niet zo lang ACHTER elkaar op 2. En zo zijn er wel meer. Heb veel liever dan invaller Wim van Helden het overneemt.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Re-entry kan volgens mij ook gewoon op iedere plek in de Top 40. Neem een voorbeeld aan George Michael met Careless Whisper. Kwam terug op 34. Veel van de oude regels zijn niet meer van toepassing. Zoals dat je na een superstip, de week erna niet kunt zakken.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Ben het met je eens, Ivar Sip.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Ik denk dat Billie Eilish later in de lijst kwam, doordat volgens mij de Top 40 eigenlijk een week achterligt. De laatste keer dat ik er iets van heb gehoord, is dat de Top 40 al op zondag wordt samengesteld.
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Wat een prutlijst. Top 10 blijft zowat helemaal staan, en in de Top 4 is al weken geen beweging in te krijgen. Weer Muduza niet in Top 3 of Luis Fonsi in Top 5. Suzan & Freek, en Tino Martin blijven ook plakken. Lauren Daigle weet helaas ook niet te stijgen,Mabel, Ava Max, Krezip, Danny Vera, Joe Buck zakken allemaal ook, Duncan Laurence zakt enorm, Beyonce stijgt slechts 2 plekken en Lewis Capaldi had ook een Top 5 hit mogen pakken. Martin Garrix & Sam Smith terechte binnenkomers, Ik sta jou beter is niet slecht, maar WEER een bewerking van een oude hit. Rest kan regelrecht de prullenbak in. En daar moeten Katy Perry,Taylor Swift en The Chainsmokers moeten wijken voor deze nummers. Gelukkig stijgen Ed Sheeran, Kygo, Avicii (Heaven) en Dimitri Vegas. AS is terecht
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste John, Het gaat om wat in Nederland populair is, en dat zegt niets over het Buitenland. Wat daar populair is, hoeft hier niet populair te zijn. De plaat moet het hebben van streaming, maar er is bijna geen radiostation die het draait. Dus hoe zo populair? Ik heb het wel vaker gezegd, er wordt enorm meegeknoeid. Wordt allemaal gelet, hoeveel streams of views het heeft. Ik ben 37, maar ik erger me kapot hoe het momenteel gaat. Het is gewoon een wassen neus. Ik vind zelf Old Town Road bv op zich wel een leuk nummer. Maar het is lang zo populair niet als de lijsten het voor laten doen. Net zoals Billie Eilish. En dan de meeste Nederlandse artiesten (uitzondering bv Nielson,Suzan & Freek, Marco enz.)
Top 40 profiel van Gaatze Wijma
Gaatze Wijma
Beste Vernon Nab, DS is van 538, AS is tegenwoordig Q.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Laagste binnenkomers laatste 5 weken (27-31): 40-38-39-40-40, nu: 35(Piek 27)-11(Piek 11)-27(Piek 27)-33(Piek 33)-40(Entry). Lijkt dus voor de lage entries weinig succes deze tijd
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
Maar liefst vijf nieuwelingen (waarvan een niet echt nieuw), mooi. Ook mooi dat Old Town Road weer stijgt, staat ook al maanden belachelijk laag in vergelijking met andere hitlijsten (in binnen- en buitenland). Heaven gaat ook weer omhoog, prima, jammer dat Joe Buck zakt, misschien dat die volgende week nog een opleving krijgt, al denk ik van niet.
Top 40 profiel van Nick
Nick
Die Top 10 blijft bijna helemaal staan? Hopelijk dan volgende week Kygo & R3hab erin! Goed dat Heaven weer 2 plekjes stijgt. Skyward, Arcade, Dcmu en Con Calma mogen eruit! Had Garrix ook wel hoger verwacht als 40. Bad Guy terug was te verwachten. Insta, Loco Contigo & Zkhdo stijgen lekker door. En Snelle goed binnen gaat de komende weken makkelijk richting de top 10!
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Old Town Road heeft ook weer een boost op social media gekregen dankzij het nr 1 record in de States met Nederlands trots YoungKio . Billie heeft dankzij de Biebert weer een re-entry maar zal van korte duur zijn.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
He bah, Eilish terug en een saaie top10 (Niet dat de tracks ervan slecht zijn, van mij mag het), I Don't care nu dus 10 weken op 2!!! Alarmschijf nu binnen op 40, komende week eruit ofzo? Dit lijkt een slechte keus te zijn geweest nu. En guess what, Joe Buck is weer back op 39. Alweer!!! Arcade, Mad Love en So Am I gaan veel te hard naar beneden, je gaat me toch niet zeggen dat Zo kan het dus ook nu populairder is als die 3.
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen
Old town road US: 17 weken op 1 record!!! NL: Bwoah, I don't care, no señorita is better. 16 weken met een paar weken P5 is wel genoeg
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers
Bestaat die re-entry regel (boven de 30) in de Top 40 nog ? Het lijkt mij dat de datagegevens uit week 29 voor Bad Guy met Bieber nog te weinig waren voor een notering in de lijst van vorige week.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Wesley: Piece Of Your Heart kwam ook op 40 binnen en doen het toch echt niet slecht, maar ok, dat is weer bijna drie maanden geleden. Alarmschijf op 40 binnengekomen. In de jaren 70 werd een alarmschijf op plek 1a in de tipparade gezet als die niet meteen binnenkwam (de alarmschijf was toen altijd de grootste tip, dus nummer 1 in de tipparade). Smaken verschillen, ik vind Billie Eilish wel apart, het is geen dertien in een dozijn zoals er helaas vele in de Top 40 staan.
Top 40 profiel van Marco Gerritsen Gerritsen
Marco Gerritsen Gerritsen
De RE voor Bad Guy komt voor mn gevoel een week te laat ?? Ach iig goed dat de Top40, net als met, Old Town Road, wel scherp blijft ook met zakkende of uit de lijst verdwenen tracks.
Top 40 profiel van RD
RD
Jammer dat Dotan blijft zakken, erg goed nummer
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Frank: ik vermoed het, ik zou willen dat ze deze regel en ook de regel dat je minstens meer dan een week in de Top 40 mag staan zouden opheffen. De idiote regel dat er vrijwel geen nummer binnen mag komen op 40 is gelukkig al los gelaten.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
Ik vind het eigenlijk onbegrijpelijk dat Tino Martin in de Top 10 staat. Denk ik ook over Suzan en Freek, maar die kan ik iets beter pruimen. Ik ben het er ook mee eens dat bad guy pas laat terug is. Vind zelf van de nieuwkomers alleen These Are The Times wel leuk, maar niet dat er een van de andere echt slecht is. Ben sowieso van mening dat de Top 40 erg raar in elkaar steekt en niet klopt, maar dat doet de 538 Top 50 door stemmen ook en de Singles Top 100 gebruikt geen Airplay, waarvan ik vind dat het wel een factortje mag zijn. Zou het wel leuk vinden als Brooks een hitje kan pakken, vooral omdat Like I Do mijn favoriete nummer van vorig jaar was en daarnaast ook de #1 op de jaarlijst van mijn persoonlijke hitlijst. Hoop dat Heaven nog even goed blijft plakken ook.
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen
@Erik: klopt, als je een lijstje zou maken van alle binnenkomers op 40 per jaar, dan zie je heel vreemde schommelingen, soms jaren met 10 of meer binnenkomers, dan weer jarenlang geen een. Op die manier zou je gaan denken dat de Top 40 in elk geval deels handmatig en willekeurig wordt samengesteld. Overigens heeft Joe Buck een nieuw record te pakken: nog nooit is er een nummer geweest dat 5 weken op 39 heeft gestaan.
Top 40 profiel van Nick
Nick
YES Brooks is Dance Smash!
Top 40 profiel van Roy Spijkerboer
Roy Spijkerboer
@Nick, baas
Top 40 profiel van Nick
Nick
AS voor Armin van Buuren! Goede schijven deze week
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
@John dat "deels handmatig en deels willekeurig" is vrij voor de hand liggend. Kun je bijv. ook merken het feit dat re-entries ernorm zeldzaam zijn.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab
AS zeker niet slecht, wel opmerkelijk dat het weer een nummer is dat al Dance Smash is geweest, komt vind ik wel erg vaak voor dat een nummer beide titels krijgt.
Top 40 profiel van Erik Smit Smit
Erik Smit Smit
De regel dat nieuwe binnenkomers niet op 40 mogen staan wordt soms een paar jaar lang gehanteerd, en dan weer een tijdlang helemaal niet. Dat was in mijn jeugd al zo: een paar jaar lang kreeg je onderaan eerst een reeks zakkers en stond het gros van de nieuwe binnenkomers tussen 30 en 20. Dat klapte in week 11 van 1984 ineens om: vanaf toen stonden bijna alle nieuwe nummers onder de 30, en vaak ook op nummer 40.
Top 40 profiel van
OMG Q stop met die Repeat of Niet overexposure! Die platen hebben hun shine al gehad! Geef de alarmschijf alsjeblieft aan liedjes die dat nog moeten krijgen. Dit is nou al de vijfde keer en ik ben er nu al klaar mee.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen
@Frank Zweers, volgens mij bestaat die regel niet meer. Kan me herinneren dat bijv. Careless Whisper van George Michael ook een re-entry kreeg tussen 30-40.