Nieuws
Top 4

Top 4: Opgevallen! week 5

Krezip 2008
Krezip  Freddie Mercury  Johnny Lion  Jacqueline Govaert 

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Krezip

Hét popnieuws van de afgelopen week was de reünie van Krezip. 9½ jaar na hun afscheidsconcert in de Heineken Music Hall, maakte de Brabantse rockgroep bekend dat Krezip weer bij elkaar komt voor een optreden op Pinkpop en een concert in de Ziggo Dome. Volgens zangeres Jacqueline Govaert komt er geen nieuw album, maar is wel een nieuwe single. Het nummer Lost Without You werd afgelopen vrijdag door Qmusic meteen tot Alarmschijf gebombardeerd. De reacties op de reünie zijn razend enthoustiast en de eerste twee Ziggo Dome-concerten waren dan ook snel uitverkocht. Vandaag om 11:00 uur gaat de kaartverkoop voor een derde concert op 24 oktober van start. Wees er dus snel bij.

2 (1) Freddie Mercury

Na vier weken op nummer 1 mag Freddie Mercury deze week weer eens zijn plekje afstaan. Dankzij het aanblijvende succes van Bohemian Rhapsody staat de Queen-frontman nog wel stevig op de tweede plaats in dit overzicht. Drie dagen geleden mocht Freddie Mercury-vertolker Rami Malek weer een prijs in ontvangst nemen voor zijn voortreffelijke acteerprestatie. Tijdens het Santa Barbara International Film Festial heeft de acteur voor het eerst iets gezegd over zijn samenwerking met regisseur Bryan Singer, die momenteel beticht wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Malek verklaarde dat het niet aangenaam was om met Bryan Singer te werken en dat dat het enige wat hij erover kon zeggen.

3 (--) Johnny Lion

Er was de afgelopen week ook verdrietig nieuws. Vrijdag overleed zanger Johnny Lion op 77-jarige aan de gevolgen van longkanker. In december was al bekendgemaakt dat hij aan deze ziekte leed. Omdat verdere behandeling slechts weinig kans van slagen had, heeft de familie besloten daarvan af te zien. Naast longkanker leed Johnny ook aan de ziekte van Alzheimer. We zullen Johhny Lion blijven herinneren aan zijn onsterfelijke hit Sophietje, die in 1965 de vijfde plaats in de Top 40 haalde. Zijn overige Top 40- en Tipparadenoteringen belichtten we afgelopen week in een speciale top 4.

4 (--) Jacqueline Govaert

Een dag na de bekendmaking van de Krezip-reünie, zaten Jacqueline, Anne, Annelies, Joost, Jan Peter en Bram bij De Wereld Draait Door om over hun carrière en reünie te praten. Jacqueline benadrukte dat er slechts één liedje aan de catalogus zou worden toegevoegd en later bevestigde ze in de auto bij Chris Helt van Nu.nl dat de kans op een nieuw Krezipalbum 0% was. Sinds 2009 werkt de frontvrouw van de band hard aan een solocarrière. Deze heeft geleid tot drie Top 40-hits. Kort na het afscheidsconcert van Krezip scoorde ze samen met Armin Van Buuren een hit met Never Say Never. In 2010 volgden de hits Overrated en Big World. Misschien komt daar binnenkort nog een vierde solohit bij, want momenteel staat ze hoog in de Tipparade met I Do, een duet met Douwe Bob.

(Foto: BSR Agency)
(05/02/2019)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating