Tipparade

week 20 (14 mei 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


24 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Nog even over de nieuwe binnenkomers. Sterke rapballad van Zoë en Bihal. Shouse lijkt te veel op Love Tonight, jammer. Mooi nummer van Madeline, dat kan zeker een hit worden. Dat verwacht ik ook van het heerlijke dansnummer dat gezongen wordt door Zara met hulp van Alesso. Kalush Orchestra moet het hebben van de mogelijke winst bij het Eurovisie Songfestival, anders blijft het bij en tipnotering. Nu al een nieuwe van 5sos, terwijl Complete Mess eindelijk op stoom komt in de Top 40? Dan had hier beter Muse kunnen staan met Compliance (nieuw op 29 in de Mega Top 30) of de nieuwe van OneRepublic (die gelukkig volgende week wel binnenkomt in de Tipparade, nu het de weekschijf is van 538). En Maneskin heeft slim gebruik gemaakt van het beginrifje van Smells Like Teen Spirit van Nirvana. Erg leuk dat deze plaat niet alleen Megahit is bij 3FM, maar ook verkozen is tot Alarmschijf bij Q. Dan is een notering in de Top40 al bijna zeker. Maar er mogen nog meer kersen op de taart: Sam Fender met Gettin Started en de opnieuw uitgebrachte Chaise Long door Wetleg. Deze staan overigens beide in de kieslijst van deze week, dus ik hoop op medeondersteuning. Dank en heb een lekker weekend!
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Exact @Arjan, dat is wat ik bedoel. De Top 40 is zo voorspelbaar geworden. Er gebeurt de laatste tijd weinig verrassends en kwaliteit lijkt niet meer mee te tellen. Vroeger telden nog de verkoopcijfers, maar speelt dat nu nog een rol? Zou fijn zijn als er ook een vakjury aan de Top40 wordt toegevoegd, zodat de platen die je noemt ook een redelijke kans krijgen om binnen te komen. En @Valerie: eens, erg leuke vakantieplaat van Alvero!
Top 40 profiel van Valerie Verschelde
Valerie Verschelde  - 
Ik vind de nieuwe van Alvaro Soler, Solo Para Ti, echt een topnummer! Ik hoop dan ook dat Solo Para Ti in de Top 40 komt!
Top 40 profiel van Arjan Zwitselaar Zwitselaar
Arjan Zwitselaar Zwitselaar  - 
Ik snap wel wat Erik bedoeld, en de frustratie zit hem in erin dat kwalitatief uitstekende liedjes van Di-rect bijvoorbeeld (maar ook rag'n'bone man / nothing but thieves / RHCP / Son Mieux etc. etc.) de lijst nooit halen terwijl nagenoeg ieder lied van Antoon, Flemming, Ava Max, Maan, Dua Lipa, Snelle de lijst wel haalt.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Lieve mensen, allemaal goed en wel, maar Di-rect blijft gewoon staan op 4. Dat had minstens nu tip 1 kunnen zijn. En streaming wordt helaas in de meeste gevallen overgewaardeerd. Zie vaak ook nummers van Nederlandse rappers erg hoog staan in de streaminglijst, maar ja die heten geen Antoon of Flemming.... haha
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
charts.spotify.com en dan land selecteren.
Top 40 profiel van Jacket
Jacket  - 
Kan iemand mij vertellen waar ik de Spotify top 200 kan terugzien?
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
Beste Erik, goed opletten, Benson Boone staat al Top 20 Spotify, dus een beetje airplay is al voldoende om m binnen te laten komen. DI-RECT heeft redelijke airplay (hoewel bij veel stations nog in de laagste rotatie) maar mist vooralsnog goeie streaming (niet in Spotity Top 200 en YouTube helemaal laag). Maar wie weet trekt dat nog aan.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Zou mooi zijn als subwoolfer de tipparade haalt :)
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Eurovisieplaat erin was te verwachten kan er nog 3 noemen, maar word toch niks in Nederland dus laat het maar. Fijn dat Alvaro Soler en Topic flink stijgen. Verder veel zittenblijvers logisch zou niet 123 iets moeten zeggen wat echt door moet verder Lady Gaga gaat volgende week door weinig streams helaas. Benieuwd naar de nieuwe Maneskin 5SOS. Gun het Martin Garrix weer eens maar met deze gaat het waarschijnlijk helaas niet lukken.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Erik R je draait telkens dezelfde plaat af. DI-Rect heeft redelijke airplay en airplay wordt nauwkeurig getest bij een luisterpanel. Dat doet elk radiostation. Met de streams van Through The Looking Glass gaat het helaas stukken minder en staan in zijn achteruit. Sinds 1 april niet meer bij de bovenste 200 van Spotify te vinden.
Top 40 profiel van Arjan Zwitselaar Zwitselaar
Arjan Zwitselaar Zwitselaar  - 
Ik had idd ook verwacht dat Di-rect met dit nummer de Q top 40 wel zou halen maar het is nog maar te bezien. Verder gek op de sound van Zara Larsson.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Vind het overigens bijzonder dat Benson Boone al gelijk door is naar de Top 40, een plaat die je vooral hoort bij Q. Hey wat toevallig! Maar Di-rect die al op vrijwel alle grote radiostations is te horen wil maar niet doorstoten. Enige hoop die ik nog heb is dat het volgende week wel gaat lukken. Dermot Kennedy met Better Days bleef eerder prompt op 5 staan in de Tipparade, maar ging daarna toch nog naar de Top 40. Dus het kan echt wel!
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Jack Harlow met First Class heeft alleen airplay op FunX en Arrow Caz, stations die de stichting Top 40 helaas niet meetelt. Maar er is naast veel streaming dus ook nog een beetje airplay. En ik verwacht bij ESF dat Italië opnieuw gaat winnen met het ijzersterke nummer van Mahmoud & Blanco. Blijft spannend...
Top 40 profiel van Hit Zound
Hit Zound  - 
Leuk dat de inzending van Oekraïne in de Tipparade binnenkomt. Idd nummer 1 bij de bookmakers, maar Spotify heeft een andere voorspelling op basis van stremming. Nummer 3: Nederland, Nummer 2: Zweden en op nummer 1: Italië. We gaan het zien!!
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
Dus je komt de Top 40 gewoon nooit in als je niet gedraaid wordt maar wel sterke streams hebt en blijft plussen (First Class)? Beetje vreemd dat radiostations gewoon kunnen zeggen: nah, dit is een aanhoudende streamhit maar wij willen hier niet aan beginnen, dus wordt het geen hit. Alsof First Class zo ver weg staat van wat ze normaal draaien...
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
@Thijs: Dank voor de info. Die heb ik ff gemist.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Lizzo en Benson Boone door, volgende week sowieso Lady Gaga en waarschijnlijk ook Solo erachteraan. Het Songfestival laat z'n sporen al achter met topfavoriet voor de winst Stefania (maar eerlijk is eerlijk: als die wint komt dat vooral door het medeleven met Oekraïne in de oorlog) en nieuwe release Supermodel. Als ik nu een Alarmschijf aan zou moeten wijzen zou ik gaan voor Schulz & Guetta. En @MrMusicSteijl, die In Your Arms heeft in februari al 5 weken in de tip gestaan en heeft de Top 40 by far niet gehaald
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Leuk dat Shouse toch nog binnenkomt. Het nummer loopt al een tijdje mee. Interessant dat Supermodel Stefanie binnenkomt, ik heb ze maar even gebundeld :-) Tevens een nieuwe 5SOS, terwijl de actuele hit op stoom komt. Verder wel goede binnenkomers, behalve dan nummer 20. Ook weer een AS op 1 :-) Gegarandeerd volgende week naar de LdL. Hopelijk neemt ze Di-Rect, SHM, The Ed en Alvaro Soler mee. Davina huppelt wellicht mee. Of verwachten we dat Supermodel Stefania meekomt/komen?! Verder verwacht ik binnenkort ook wel de remake van Paul van Dijk's For An Angel, maar nu met zang getiteld In Your Arms in de Tip.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Erik, de Top 40 die denkt dat Kalush Orchestra gaat winnen ? Nou die check je de bookmakers zeker nooit.
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
Op welke zender(s) heeft Jack Harlow airplay, Erik?
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Lady Gaga word gewoon niet gestreamd staat zelfs na een alarmschijf niet in de spotify 200. En snap het niet het is zo'n goed nummer.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Bijzonder: Di-rect wordt op alle grote radiozenders gedraaid, ook bij 538 en Sky, maar hier in de Tipparade blijft Looking Glass staan op 4? En SHM blijft staan op 5? En Son Mieux gaat maar mager omhoog naar 10? Deze drie platen had ik nu wel in de Top40 verwacht. Streaming is blijkbaar meer doorslaggevender geworden dan airplay? Valt me nog mee dat Lady Gaga niet gelijk door is. Jack Harlow doet het goed in de streaming met wat airplay en toch nog geen Top 40. Gelukkig Alvero Soler wel lekker omhoog. De Top 40 denkt dat Kalush het Songfestival gaat winnen, maar ik verwacht dat de winst naar een nog betere plaat gaat: Brividi. Måneskin komt binnen omdat ze hun nieuwe single in de finale van ESF gaan laten horen. Oké, hopelijk is het ook een goed nummer. Hoop dus dat volgende week nog een paar goede platen doorgaan naar de Top 40.
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants  - 
Mooije veujjoarsgeluuden in dij tip