Coverafbeelding Justin Bieber feat. Don Toliver - Honest
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   2022

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-03-1994
Land   Canada

In 2007 wordt Justin Bieber ontdekt via video’s die hij op YouTube had geplaatst. In 2009 verschijnt zijn eerste mini-album, My World, dat in de Verenigde Staten direct een succes wordt. Op het album werkt hij al samen met Usher. Het succes resulteert in zijn debuutalbum, My World 2.0.

Baby is zijn samenwerking met Ludacris en wordt in 2010 zijn eerste Top 40-hit. Jaren later wordt de clip van het nummer de minst populaire die op YouTube heeft gestaan.

In 2013 keert Bieber terug in de Top 40 als hij samenwerkt met Will.I.Am op #ThatPower. Die track wordt zijn grootste succes in ons land. Bieber wordt succesvol en heeft een grote fanbase, de Beliebers. Het sterrendom verleidt de ster ook tot activiteiten waardoor hij veelvuldig in aanraking komt met de politie. En dat leverde hem in 2014 ook het label op van ‘meest vervelende bekendheid’

In 2015 werkt Bieber samen met Skrillex en Diplo aan het Jack Ü-project, waarvan Where Are Ü Now het resultaat is. En terwijl hij met die track begin september nog in de Top 40 staat komt ook de voorloper van zijn nieuwe album, What Do You Mean?, binnen in de lijst. Die single wordt later, voor zes weken, zijn eerste nummer 1-hit in de Top 40. Vlak voor de release van zijn album verschijnt Sorry als nieuwe single en weet eveneens de eerste plaats in de lijst te bereiken.
Het album Purpose verschijnt op 13 november. In de Verenigde Staten weet Bieber met 17 nummers in de Billboard Hot 100 terecht te komen. Daarmee overtreft hij het record van The Beatles en Drake die dat elk met 14 nummers wisten te doen. Terwijl What Do You Mean? en Sorry beide in de top 3 staan wordt Love Yourself zijn eerste Alarmschijf.

Op 4 december 2015 schrijft Justin Bieber een Top 40-record op zijn naam door tegelijkertijd met drie hits in de top 5 te staan. Ook evenaart hij de prestaties van The Beatles (in 1965), Bruce Springsteen (in 1985) en Sandra van Nieuwland (in 2012) die eerder met drie gelijktijdige hits in de top 10 stonden.Op 9 januari 2016 is hij de eerste solo-zanger die zichzelf van de eerste plaats weet te stoten. Love Yourself verwijst op dat moment Sorry terug naar de tweede plaats. Een week later, als ook Children binnenkomt in de Top 40, staat hij met vier nummers tegelijk in de Top 40. Alleen Dave Berry, Sandra van Nieuwland en Ariana Grande leverden die prestatie.
Nadat hij voor alle nummers van het album Purpose al een video afleverde, krijgt Company in juni een nieuwe uitvoering waarin alle hoogtepunten van de zanger worden gemonteerd. Ondertussen is de zanger bezig met zijn Purpose wereldtournee, die hem op 8 en 9 oktober ook naar de Arnhemse Gelredome brengt.
Zijn samenwerking met Diplo (Major Lazer) krijgt in de zomer een vervolg met Cold Water en levert hem zijn vierde nummer 1-hit in een tijdsbestek van nog geen jaar. Ook zijn samenwerking met DJ Snake bereikt in september de eerste plaats. Op dat moment lost Justin Bieber zich opnieuw af bovenaan de Top 40 - een prestatie die alleen The Beatles vaker leverden: totaal drie keer.
Let Me Love You is de vijfde nummer 1-hit voor Justin Bieber in een tijdsbestek van een jaar. Alleen The Beatles wisten dat vaker te doen in een periode van één jaar met zes nummer 1-hits.

Let Me Love You staat vijf weken bovenaan de Top 40. Daarmee brengt Justin zijn totaal aantal weken op nummer 1 op 25. Alleen The Beatles, Marco Borsato en George Michael stonden langer op de eerste plek. In november wordt hij de 10e artiest in de 52-jarige historie van de Top 40 die een jaar in de top 10 heeft gestaan.In 2017 komen we de naam van Justin Bieber tegen op een remix van Luis Fonsi en Daddy Yankee, Despacito. Via deze bijdrage scoort hij zijn zesde nummer 1-hit. Ook laat hij een lang gekoesterde wens van DJ Khaled in vervulling komen door, samen met Lil Wayne, Quavo en Chance The Rapper, mee te werken aan I'm The One. Met David Guetta levert hij in juni de track 2U af die door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat gebeurt ook in augustus ook met Friends, de eerste nieuwe track van Justin Bieber zelf na de release van zijn Purpose-album.

Op 9 juli 2018 bevestigt Bieber via zijn sociale media dat hij verloofd is met Hailey Baldwin met wie hij later ook zou gaan trouwen. Later die maand is hij opnieuw te horen in een samenwerking met DJ Khaled, Chance The Rapper en Quavo: No Brainer.

Met Ed Sheeran brengt hij op 10 mei 2019 de single I Don't Care uit. Met 10,97 miljoen streams wordt het op de eerste dag van verschijnen de meest gestreamde track ooit. I Don't Care staat uiteindelijk 11 weken op nummer 2, een record, maar bereikt de eerste plaats niet. In het najaar van 2019 maakt hij het nummer 10,000 hours met het countryduo Dan + Shay.

In 2020 zou Justin Bieber weer op tournee gaan maar die plannen gaan al snel de koelkast in na de uitbraak van het coronavirus. Op 14 februari verschijnt zijn vijfde studioalbum Changes. Vooruitlopend op dat album wordt Yummy uitgeroepen tot Alarmschijf en verschijnen de tracks Get Me (met Kehlani) en Intentions (met Quavo). Op 8 mei verschijnt Stuck With U, een track die hij met Ariana Grande maakt voordat op 18 september Holy de volgende release van de Canadees is. Vier weken later is er met Lonely een volgende single. Ook werkt hij mee aan Monster, een track op het vierde studioalbum van Shawn Mendes. Terwijl die track richting de top 10 schuift wordt Anyone zijn volgende release die hij op nieuwjaarsdag 2021 uitbrengt.

Halverwege maart 2021 lanceert Justin het album Justice. Begin maart 2021 is de single Hold On te beluisteren en eind maart al de track Peaches wat een samenwerking is met Daniel Caesar en Givēon. Hij houdt het tempo er lekker in, want nog geen week later dropt hij samen met Khalid de track As I Am. In juli 2021 levert hij samen met The Kid Laroi de track Stay af. Een maandje later werkt hij samen met Skrillex en Don Toliver aan de track Don't Go. Met de track Ghost dropt hij in oktober de zesde track van het album Justice. In de clip is niemand minder dan actrice Diane Keaton te zien als zijn grootmoeder.
Eind april 2022 levert zijn samenwerking met Don Toliver de single Honest op.


Songtekst

Honest (Honest)
You're modest, I like it (I like it)
You stay down and you the baddest (Baddest)
Find you in the cut, I copped it (I copped it)

Honest (Honest)
You kept it real with me from jump (With me from jump)
It's twenty-three when you get dunked on (Splash)
I put it in and that's your song (And that's your song)

Off top you the sun in my morning (In my morning)
I tried to get away but it's boring (But it's boring)
You're my safe haven, I need it all alone (All alone)
And you my dime piece and I can't take less than one (Less than, you the)

You the
You the one (You the one)
Trinity, you like three in one (Three in one)
Ratio ten to one (Ten to one)
You get spicy (You get spicy)
I like that cajun on you (Yeah)
On occasion, that's your testimony (That's your testimony)
I like that hazel on you (Like that hazel on you)
I look straight in your eyes, holy matrimony (Yeah)

Honest (Honest)
You're modest, I like it (I like it)
You stay down and you the baddest (Baddest)
Find you in the cut, I copped it (Copped it, yeah)

Honest (Honest)
You kept it real with me from jump (With me from jump)
It's twenty-three when you get dunked on (Splash)
I put it in and that's your song (And that's your song)

Yeah, honest (Honest)
Spicy, I like it (Yeah)
FaceTime me the weed, I just might buy it
Throw it back on the couch, I just might try
Ooh, spicy (Yeah, yeah)
Damn, that booty thick, I like it (Yeah)
Hey, Justin B (Yeah)
I know you don't do this often
But this here sneak and geek (Sneak)
Fuck that Mclaren, I'm ridin' the jeep (Yeah)
I got in the club with all of my thugs
I'm packing that Pistol Pete (Yeah, yeah)
Better watch your mouth
Gotta pick a side before you jump and leap (Leap)
I was selling the nickels and dimes in dubs
But crack in my sock, it ain't me (Me)
But, baby, I like it (I like it)
I'ma pull that double R to your crib just for once
It's twenty-three when you get dunked (It's twenty-three when you get dunked)
Me and JB smokin' skunk

Ooh, honest (Honest)
You're modest, I like it (I like it)
You stay down and you the baddest (Baddest)
Find you in the cut, I copped it (Copped it, yeah)

Honest (Honest)
You kept it real with me from jump (With me from jump)
It's twenty-three when you get dunked on (Splash)
I put it in and that's your song (And that's your song)

Ooh, honest

Songinformatie

ArtiestJustin Bieber,
Don Toliver
Titel Honest
Lengte 3:13
Componist(en) Azul Wynter · Justin Bieber · Caleb Zackery Toliver · Tyshane Thompson · Sony Anderson de Sousa Ramos · Simon Plummer · Aleicia Gibson · Donny Flores
Producer(s) Azul Wynter, BEAM, sonni
Engineer(s) Derek "206derek" Anderson, Heidi Wang / Technische assistentie: Payton Palazollo
Mixage Josh Gudwin
Platenlabel Def Jam Recordings
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 29-04-2022
Hoogste positie UK 54
Hoogste positie US 44


Positieverloop