Tipparade

week 21 (21 mei 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


19 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
De nieuwe Jason Derulo mag zeker door naar de top40 top nummer
Top 40 profiel van Valerie Verschelde
Valerie Verschelde  - 
Ik duim ervoor dat Solo Para Ti van Alvaro Soler de Top 40 haalt! Dit is echt het beste nummer!
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Nou @Ibert het is gebeurd hoor, Space Man is de Alarmschijf!
Top 40 profiel van Jeroen Huter
Jeroen Huter  - 
@Bram, ieder z'n ding. Ik vind het nummer als je bij me blijft wel een lekker nummer en ik ben geen jeugd ;)
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Zou super leuk zijn als een v/d Eurovisie songs Alarmschijf word maar ben bang dat het niet gaat worden, er hangt toch een bepaalt stigma aan Songfestival songs, helaas maar wie weet ??
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Silento123 Ja eens. Al heeft Chanel met SloMo dat ook in zich, denk zelfs dat het een dikke zomerhit kan worden, misschien wel de nieuwe alarmschijf? En blij dat @MrMusic en @Mark terecht wijzen op de zeer goede en vrolijke plaat van Son Mieux die echt ook goed past op Q en 538. Maar blijkbaar krijgt Son Mieux niet de gunfactor van deze stations? Want hoe vaker je deze Multicolor hoort, hoe beter en levert het hopelijk ook meer streaming op. Volgende week toch Top40?
Top 40 profiel van Silento123
Silento123  - 
Zou wel heel lekker zijn als Hold Me Closer een radio-hit kan worden
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Het valt inderdaad wel op dat Di-Rect en Son Mieux altijd op het reservebankje blijven zitten. Geheel onterecht, want het zijn toch wel één van neerlands beste bands die het op festivals bijzonder goed doen. Leuk dat er 3 ESC Tracks binnenkomen. Alles 3 hebben Top 40 potentie, want zij voldoen niet aan het typische ESC-geluid. Wel héél opvallend dat Maneskin en het Orchestra al door zijn! Ook blij met One Republic en benieuwd naar de nieuwe Derulo. De reeds genoemde Nummer 16, tsja, dat is wel weer heel inspiratieloos, slecht gejat en slecht bedacht. Krijgt dit werkelijk aandacht?! Verder weer een beetje een Stopparade. Hopelijk volgende week een frisse wind. In de Stemlijst staan wel wat pareltjes van Sofi Tukker, Nona en John Legend. Wil graag een lans breken voor een Arabischetalige track van Elissa. Al stomverbaasd, dat die in de Stemlijst staat. Desto leuker!! Ter info: zij is zeg maar één van de grootste artiesten uit Libanon met miljoenen fans en verkopen met daarbij talloze prijzen. Ze had zelfs een grote Europese hit met Chris de Burgh (Lebanese Nights). Geen idee waarom ze in de Stemlijst staat, maar ik vind het leuk en weer eens een muzikale verbreding. Doe mij een lol en stem er op. Een wel heel wilde gedachte komt nu in mij op: AS bij Q?! Hahahahaha....
Top 40 profiel van Mark Engel
Mark Engel  - 
Het lijkt erop dat het hem weer niet gaat worden voor Son Mieux. Enorm jammer, aangezien deze aanstekelijke zomerse track alles in zich heeft om hun eerste top 40-hit te kunnen worden. Snap niet waarom ze standaard genegeerd worden door de grote stations Qmusic en Radio 538. Zo enorm alternative of rock is het ook weer niet...
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Franky: ben ik dan de enige in Nederland die 'Looking' van Di-rect vrijwel elke dag streamt via Spotify? Haha, als je ziet hoeveel oude nummers gestreamd blijven worden, zoals Pepas, Cold Heart en Ik ga Zwemmen, dan zou je denken dat deze platen nog steeds in de Top 40 zouden moeten blijven :-)
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Supermodel, Hold My Hand, Stefania EN Solo zijn door, een hele hand vol. Ook zijn er 3 nieuwe Songfestival-entries, maar ik denk niet dat die de Top 40 gaan halen. Bovenin staat het vrijwel helemaal stil, en dat valt me best tegen aangezien het voor mij wel duidelijk lijkt dat nummers 1, 3, 6 en 8 de Top 40 sowieso niet meer gaan halen. Ook opvallend: maar één nieuwe track in de tip die nog uit moet komen. Ik denk overigens wel dat die een serieuze kans maakt om Alarmschijf te worden...
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Erik R .Kalush Orchestra heeft enorme boost gehad op streams afgelopen weekend , social media trends ( al voordat ze wonnen) en heeft ook belangrijke airplay gepakt van o.a 100 % NL en R2, het zal een hele kortstondige Top 40 worden maar wel gehaald. DI-Rect scoort wel op airplay maar niet op streams, dus je vergelijking gaat mank. De ESF tracks die nu in de Tipparade staan hebben het bij de drie componenten beter gedaan dan de andere Eurovisieliedjes , die van Noorwegen bv.
Top 40 profiel van @lbert E.
@lbert E.  - 
Toppie dat de winnaar van het Songfestival al door is en ook de oud winnaar nieuw zal zijn in de Top 40. Nou maar hopen dat de drie nieuwe Songfestival nummers in de tipparade doorstromen naar de Top 40. Het ziet er naar uit dat Davina flopt en dat Ed Sheehan zijn derde flop op rij gaat pakken
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Bram Ja eens met jou. En klopt: het populaire Give that wolve a banana had nu ook in de Tipparade moeten staan. Of komt het gelijk de Top 40 binnen? ;)
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Ik vind het overigens wel erg goed dat Kalush door is, dat er ook veel ESF nummers nieuw in de Tip staan en dat Måneskin ook door is naar de Top 40.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Wel weer jammer dat er zo'n.... op 16 binnenkomt er zijn artiesten die een nummer in nieuw jasje kunnen stoppen, maar gewoon een beatje pakken en er weer zo'n 13 in een dozijn tekst overheen schrijven nee doe maar niet, hoop dat het flopt, maar de jeugd zal het wel weer geweldig vinden.
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Op basis van oa streaming en airplay hoor je de 3 songfestival nummers die binnenkomen niet op de radio en sommige hebben afgelopen week maar 1 dag in de top 50 gestaan, terwijl give that wolf a banana daar 3 dagen ruim instond en die komt niet binnen, zal wel voor de geschiedenisboeken zijn want deze 3 gaan de lijst niet halen, wellicht space man. Verder is de lijst vrij saai met niet echte tips . Hopelijk gaan 5SOS, Martin Garrix en Alvaro Soler de lijst wel halen.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Kalush Orchestra is door? Bijzonder, want die hoor je nauwelijks op de radio. Di-rect juist wel, maar het lijkt wel of die niet in de Top40 mag komen...
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Veel songfestival, veel meer dan andere jaren. Hopelijk gaan ze ook naar de top 40.