Tipparade

week 34 (21 augustus 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


11 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Shawn Mendes is voor zijn nieuwe single Summer Of Love een samenwerking aangegaan met Tainy, een Puerto Ricaanse reggaeton-producer uit San Juan. Klinkt vrolijk en easy listening. Maakt denk ik de grootste kans deze week om Alarmschijf te worden. Of zijn er betere kandidaten?
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Vernon Best teleurstellend toch? Ik hoop op betere tijden, zodat de Top 40 een betere afspiegeling gaat worden van de muzieksmaak in Nederland.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Erik Mart staat niet alleen heel sterk aan de top (na geklommen te hebben, in plaats van hoog binnen te komen en daarna hard te vallen), maar wordt ook regelmatig gedraaid op vooral Q (geen officiele C-rotatie notering, maar alsnog). De alternatieve rock komt echt niet hoog in de streaminglijsten. "Kroegen" tellen uiteraard niet mee voor de Top 40.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
@Frankly: Ik heb ook de playlists gecheckt van 538 en Q Music. Nergens de plaat van Mart Hoogkamer te vinden. De plaat wordt blijkbaar wel veel gesteamd, maar dat gebeurt juist ook wel vaker met Neder Hiphop of sommige alternatieve rock. En dan zie je dat die platen nauwelijks de Top 40 halen. Maar mogelijk wordt Mart ook nog eens grijsgedraaid op 100%NL en in kroegen? Ik zie opvallende verschillen. Vandaar dat ik me afvraag hoe de Top 40 en de Tipparade tegenwoordig worden samengesteld en welke factoren daarop van invloed zijn. That's all.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Eric Rijpstra check jij de streams wel ? De Hoppende platen van vorige week kukelen allemaal in zijn achteruit, en als je dan ook geen of nauwelijks radioplays binnenhaalt kun je heel weinig met de Top 40.
Top 40 profiel van Erik Rijpstra
Erik Rijpstra  - 
Wat kan ik ervan zeggen? De hele discussie van vorige week heeft nauwelijks geholpen. Als ik kijk wat het in de streamings echt goed doet, dan horen de betere NL hiphop platen toch ook al in de Top 40 thuis? Tja, mijn smaak is het niet altijd, maar als Mart Hoogkamer het wel lukt, waarom lukt het dan zelden met NL hiphop? Verder lijkt het wel of bepaalde platen die op 3FM regelmatig te horen zijn, geen kans krijgen om goed door te breken. Kijk naar Son Mieux die op 22 blijft staan en ook Froukje die maar twee plekken stijgt. En ach, Måneskin blijft op 1 in de Tipparade. Die zien we dus niet terug in de Top 40. Vind ik wel jammer. Hoop dat ook het alternatieve circuit weer eens wat meer plaats krijgt in de Tipparade. Platen die het ook goed kunnen doen bij 538 en Q Music. Dan denk ik aan Jett Rebel (Brave), Easy Life (Skeletons), Dermot Kennedy (Better Days), Vaccines (Alone Star) en Sam Fender (Seventeen).
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Bram UHUH is juist stijgende op streaming
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Bram idd weer NL hiphop als hoogste binnenkomer. Dacht eerst even Shawn Mendes maar jammer. Verder erg benieuwd naar Ed Sheeran - Alesso Marshmello en James Bay en Doja Cat en natuurlijk Shawn Mendes
Top 40 profiel van Bram
Bram  - 
Kygo maar 4 plaatsen omhoog? Binnenkomers Ed en Marshmello benieuwd naar. Lucas en Steve en Tungevaag graag volgende week door. Verder staat de lijst in het midden nog redelijk vast, maar niet dat daar veel speciaals tussen staat. Bongo Cha Cha Cha is wel leuk, maar snap dat die de top 40 niet gaat halen. Het grootste dieptepunt van deze week is dat er weer Nederlandse hiphop meuk hoog binnenkomt op 6 en na volgende week ook weer daalt in streaming en niet de top 40 haalt.
Top 40 profiel van Martijn Poortvliet
Martijn Poortvliet  - 
Mooie hoes voor Ed Sheeran => Pristine Karaoke vol. 39
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Binnenkomers op de nog niet hier te beluisteren niet veel soeps. Een remix van 2 golden oldies Schulz? Echt waar? Niets beters? Kygo en Dua meer van verwacht, Farruko en Rain Radio en Joel Corry gaan wel prima, evenals Garrix en Nielson die als de bliksem gaat. Denk Maan, Tiësto en LF door Industry weet ik zo net nog niet