Coverafbeelding The Moody Blues - Never Comes The Day
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1969

Artiestinformatie

Land   Groot-Brittannië

Moody Blues is een rockband die in de jaren zestig en zeventig enkele grote hits had met nummers als Go Now!, Nights In White Satin, Ride My See-Saw, Question en I'm Just A Singer (In A Rock And Roll Band). De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock.

The Moody Blues begonnen in de samenstelling:
Ray Thomas - zang, harp

Mike Pinder - zang, toetsen

Graeme Edge - drums

Denny Laine - solozang en gitaar

Clint Warwick - basgitaar
Uit deze periode stamt de hit Go Now! uit 1965, goed voor een 8e plaats in de Top 40. Hierna volgen I Don't Want To Go On Without You en From The Bottom Of Your Heart; langzame ballads, die geen groot succes worden. De band is tot dan toe vooral bekend met rhythm-and-blues.

In 1966 verlaten Denny Laine en Clint Warwick de groep en hun plaatsen worden ingenomen door Justin Hayward en John Lodge. Met de komst van deze nieuwe leden veandert het geluid van de band.

Als de band eind 1967, op aandringen van platenmaatschappij Decca, de studio ingaat om een popbewerking te maken van de negende symfonie van Antonín Dvořák, komt de grote doorbraak. Die Dvořák-bewerking komt er nooit, want de leden besluiten een eigen album op te nemen, waarin pop en orkestmuziek worden gecombineerd: Days Of Future Passed.Days Of Future Passed
levert een enorme popklassieker op: Nights In White Satin. De muziek op dit album had weinig overeenkomsten meer met de r&b van de oorspronkelijke band, maar was doorspekt met klassieke invloeden, mede door het gebruik van een orkest. Het wordt in brede kring beschouwd als de meest geslaagde poging een stuk op te nemen waarin pop en klassiek gecombineerd zijn. Op het volgende album, In Search Of The Lost Chord (1968), werd een meer psychedelische richting ingeslagen en werd het orkest vervangen door Mike Pinders mellotron. Deze richting werd voortgezet op de volgende vijf albums: On The Threshold Of A Dream (1969), To Our Children's Children's Children (1969), A Question Of Balance (1970), Every Good Boy Deserves Favour (1971) en Seventh Sojourn (1972). Een van de opvallendste dingen aan de albums is dat de tracks in elkaar overlopen. Ook meerdere singles weten de Top 40 te bereiken en met Question hebben ze in 1970 een nummer 1-notering.

Na de uitputtende tournee besloot de band in 1973 een rustperiode voor onbepaalde tijd in te lassen waarin soloalbums van diverse leden van de band verschijnen.

Het reüniealbum dat in 1978 verscheen, Octave, was het laatste album waarop Mike Pinder te horen was. Hoewel het album niet zo sterk was als zijn voorgangers, leverde het zowaar weer een Top 40-hit op: Had To Fall In Love. Het is tevens de laatste Top 40-notering, want daarna weten enkele singles alleen nog de Tipparade te bereiken.

Strange Times (1999) was het laatste album waaraan Ray Thomas zijn medewerking verleende. Na nog enkele jaren met de band concerten te hebben gegeven, stapte ook hij op, om gezondheidsredenen. Tegenwoordig treden de laatste drie overgebleven leden Justin Hayward, Graeme Edge en John Lodge als trio op. Als trio brachten zij in 2003 nog het kerstalbum December uit. In 2004, 2006, 2008, 2010, 2013 en 2015 gaven ze uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

Songtekst

Work away today, work away tomorrow.
Never comes the day for my love and me.
I feel her gently sighing as the evening slips away.
If only you knew what's inside of me now
You wouldn't want to know me somehow,
But
You will love me tonight,
We alone will be alright,
In the end.

Give just a little bit more
Take a little bit less
From each other tonight
Admit what you're feeling
And see what's in front of you,
It's never out of your sight.
You know it's true,
We all know that it's true.

Work away today, think about tomorrow
Never comes the day for my love and me.
I feel her gently sighing as the evening slips away.
If only you knew what's inside of me now
You wouldn't want to know me somehow,
But
You will love me tonight,
We alone will be alright,
In the end.

Give just a little bit more
Take a little bit less
From each other tonight
Admit what you're feeling
And see what's in front of you,
It's never out of your sight.
You know it's true,
We all know that it's true.

Songinformatie

ArtiestThe Moody Blues
 A-kant
Titel Never Comes The Day
Lengte 4:42
Componist(en) J. Hayward
Producer(s) Tony Clarke
 B-kant
Titel So Deep Within You
Lengte 3:06
Componist(en) M. Pinder
Producer(s) Tony Clarke
 
Platenlabel Deram
Catalogusnr DM 247
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US 91
Album On The Threshold Of A Dream


Positieverloop