Coverafbeelding The Moody Blues - Ride My See-Saw
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   16 piekpositie
  •   117 punten
  •   1968

Artiestinformatie

Land   Groot-Brittannië

Moody Blues is een rockband die in de jaren zestig en zeventig enkele grote hits had met nummers als Go Now!, Nights In White Satin, Ride My See-Saw, Question en I'm Just A Singer (In A Rock And Roll Band). De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock.

The Moody Blues begonnen in de samenstelling:
Ray Thomas - zang, harp

Mike Pinder - zang, toetsen

Graeme Edge - drums

Denny Laine - solozang en gitaar

Clint Warwick - basgitaar
Uit deze periode stamt de hit Go Now! uit 1965, goed voor een 8e plaats in de Top 40. Hierna volgen I Don't Want To Go On Without You en From The Bottom Of Your Heart; langzame ballads, die geen groot succes worden. De band is tot dan toe vooral bekend met rhythm-and-blues.

In 1966 verlaten Denny Laine en Clint Warwick de groep en hun plaatsen worden ingenomen door Justin Hayward en John Lodge. Met de komst van deze nieuwe leden veandert het geluid van de band.

Als de band eind 1967, op aandringen van platenmaatschappij Decca, de studio ingaat om een popbewerking te maken van de negende symfonie van Antonín Dvořák, komt de grote doorbraak. Die Dvořák-bewerking komt er nooit, want de leden besluiten een eigen album op te nemen, waarin pop en orkestmuziek worden gecombineerd: Days Of Future Passed.Days Of Future Passed
levert een enorme popklassieker op: Nights In White Satin. De muziek op dit album had weinig overeenkomsten meer met de r&b van de oorspronkelijke band, maar was doorspekt met klassieke invloeden, mede door het gebruik van een orkest. Het wordt in brede kring beschouwd als de meest geslaagde poging een stuk op te nemen waarin pop en klassiek gecombineerd zijn. Op het volgende album, In Search Of The Lost Chord (1968), werd een meer psychedelische richting ingeslagen en werd het orkest vervangen door Mike Pinders mellotron. Deze richting werd voortgezet op de volgende vijf albums: On The Threshold Of A Dream (1969), To Our Children's Children's Children (1969), A Question Of Balance (1970), Every Good Boy Deserves Favour (1971) en Seventh Sojourn (1972). Een van de opvallendste dingen aan de albums is dat de tracks in elkaar overlopen. Ook meerdere singles weten de Top 40 te bereiken en met Question hebben ze in 1970 een nummer 1-notering.

Na de uitputtende tournee besloot de band in 1973 een rustperiode voor onbepaalde tijd in te lassen waarin soloalbums van diverse leden van de band verschijnen.

Het reüniealbum dat in 1978 verscheen, Octave, was het laatste album waarop Mike Pinder te horen was. Hoewel het album niet zo sterk was als zijn voorgangers, leverde het zowaar weer een Top 40-hit op: Had To Fall In Love. Het is tevens de laatste Top 40-notering, want daarna weten enkele singles alleen nog de Tipparade te bereiken.

Strange Times (1999) was het laatste album waaraan Ray Thomas zijn medewerking verleende. Na nog enkele jaren met de band concerten te hebben gegeven, stapte ook hij op, om gezondheidsredenen. Tegenwoordig treden de laatste drie overgebleven leden Justin Hayward, Graeme Edge en John Lodge als trio op. Als trio brachten zij in 2003 nog het kerstalbum December uit. In 2004, 2006, 2008, 2010, 2013 en 2015 gaven ze uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

Songtekst

Ride, ride my see-saw,
Take this place
On this trip
Just for me.

Ride, take a free ride,
Take my place
Have my seat
It's for free.

I worked like a slave for years,
Sweat so hard just to end my fears.
Not to end my life a poor man,
But by now, I know I should have run.

Run, run my last race,
Take my place
Have this number
Of mine.

Run, run like a fire,
Don't you run in
In the lanes
Run for time.

Left school with a first class pass,
Started work but as second class.
School taught one and one is two.
But right now, that answer just ain't true.

Ah ah ah ah, ah ah ah ah, ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah, ah ah ah ah, ah ah ah ah ah

My world is spinning around,
Everything is lost that I found.
People run, come ride with me,
Let's find another place that's free.

Ride, ride my see-saw,
Take this place
On this trip
Just for me.

Ride, take a free ride,
Take my place
Have my seat
It's for free.

Ride, my see-saw.
Ride, ride, ride, my see-saw.
Ride, my see-saw...

Songinformatie

Trivia

The Moody Blues wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock. De band is nog steeds actief al ligt de tijd van succesvolle singles en albums al geruime tijd terug. In 1978 stond de groep voor het laatst in de Top 40. In 1975 maakten Justin Hayward & John Lodge een muzikaal uitstapje tijdens een sabbitical leave van de groep. In die tijd neemt hij samen met John Lodge het album "Blue Jays" op, gevolgd door de single "Blue Guitar" en een korte Europese tournee waarbij "Blue Jays" gezien wordt als een surrogaat Moody Blues Ook (ex)leden Ray Thomas en Mike Pinder hebben naast John Lodge en Justin Hayward ook soloplaten gemaa
ArtiestThe Moody Blues
 A-kant
Titel Ride My See-Saw
Lengte 3:43
Componist(en) J. Lodge
Producer(s) Tony Clarke
 B-kant
Titel A Simple Game
Lengte 3:44
Componist(en) M. Pinder
Producer(s) Tony Clarke
 
Platenlabel Deram
Catalogusnr DM 213
Hoogste positie UK 42
Hoogste positie US 61
Album In Search Of The Lost Chord


Positieverloop