Spotlight: That's Hilarious

- Releases

 Charlie Puth
Spotlight: That's Hilarious

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Charlie Puth.

Een aantal jaren hoorden we niks van hem, maar Charlie Puth is nu wel echt terug. Na het tegenvallende succes van een aantal losse singles in 2019 ging hij terug naar de tekentafel. Wat eruit kwam waren twee hits. Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber en zijn eigen Light Switch. Wat die twee platen gemeen hadden, waren de duidelijke 80’s invloeden.

Om nou te zeggen dat hij het wiel opnieuw had uitgevonden met die twee platen, is absoluut overdreven. Toch was het voor Charlie niet alleen een terugkeer naar onmiskenbaar catchy pop, maar ook een andere richting. Daarbij komt dat hij TikTok slim inzette om Light Switch lang van tevoren te teasen. Dat deed hij ook met opvolger That’s Hilarious.

Waar Light Switch ergens toch een beetje als een gimmick klonk, doet Charlie er op That’s Hilarious alles aan om duidelijk te maken dat hij het dit keer meent. Het resultaat is verrassend sterk. That’s Hilarious is een powerballad met interessante productiedetails. Wat echter het beste is aan Charlie Puth’s nieuwste wapenfeit, is de tekst. ‘You took away a year of my fucking life’ liegt er niet om. Luisterend naar de track, voel je hoe woedend Charlie is op de ex tegen wie hij zich wendt. Het is een hele nieuwe kant die we niet vaak van hem te zien krijgen.