Tipparade: Alvaro Soler & Topic bereiken de top

- Hitlijsten

 Alvaro Soler Topic Nathan Dawe Ella Henderson Rema LF System Bastille Rosa Linn Meau Racoon Angèle Burna Boy Nicky Youre Dazy Charlie Puth Jung Kook Alok Ella Eyre Kenny Dope Never Dull Nessa Barrett Miss Montreal Kygo Dean Lewis Bløf S10
Tipparade: Alvaro Soler & Topic bereiken de top

Na 11 weken hebben Alvaro Soler & Topic dan eindelijk de top van de Tipparade bereikt: Solo Para Ti, tevens de langst genoteerde track, gaat van 2 naar 1.

Nu Don’t You Worry (Black Eyed Peas, Shakira en David Guetta) en Boot (FMG) de oversteek naar de Top 40 hebben gemaakt, is de top 3 wat opgeschud. Nathan Dawe en Ella Henderson gaan met 21 Reasons van 4 naar 2 en Rema met Calm Down van 7 naar 3. Iets verder naar onder zijn LF System (Afraid To Feel) en Bastille (Remind Me) nieuw in de top 10. Buiten de top 10 gaan er 3 tracks erg hard. Allereerst is daar Snap van Rosa Linn, de Armeense inzending voor het Eurovisiesongfestival in Turijn (tevens de huidige Repeat Of Niet bij Qmusic) gaat van 21 naar 11. De snelste stijger van de week is voor Meau & Racoon: Dans M’n Ogen Dicht stijgt maar liefst 16 plekken van 30 naar 14. Ten slotte zit ook de Belgische Angèle in de lift, haar Libre schuift op van 27 naar 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

23 (--) LAST LAST – Burna Boy 
Wat is de overeenkomst tussen Toni Braxton en Burna Boy? Bij het luisteren van Last Last kan het zijn dat het kwartje snel valt. Burna Boy heeft bij zijn nieuwste track gebruik gemaakt van een sample uit He Wasn’t Man Enough van Toni Braxton. De zangeres scoorde er in 2000 haar één na grootste hit mee, die kwam tot nummer 4. Burna Boy lijkt een onbekende in de Top 40, maar toch scoorde de Nigeriaanse zanger al een hit in de enige echte: Own It, een collab met Stormzy en Ed Sheeran, kwam in 2020 tot plek 33.

24 (--) SUNROOF – Nicky Youre & Dazy
Het kan snel gaan in de muziekwereld, daar kan inmiddels ook de Amerikaanse zanger Nicky Youre over meepraten. In 2017 maakte hij nog muziek op zijn slaapkamer en 3 jaar later brengt hij al zijn debuutsingle uit: Sex And Lemonade. Eind vorig jaar was daar de opvolger Sunroof, die nu viral is gegaan dankzij TikTok. Nicky Youre werkt op de track samen met Dazy, een producer die tevens uit de VS afkomstig is en nu zijn doorbraak beleeft.

25 (--) LEFT AND RIGHT – Charlie Puth feat. Jung Kook
Het was nogal even schrikken voor de fans van BTS vorige maand, de populaire band uit Zuid-Korea kondigde aan om er, voor onbepaalde tijd, mee te stoppen. De break komt 9 jaar nadat het succesverhaal van de 7-koppige band begon. Nu de (tijdelijke) split een feit is, kunnen de leden afzonderlijk ook aan hun solocarrière werken, zo ook Jung Kook. Het is niet voor het eerst dat Charlie Puth en de Koreaanse zanger samenwerken. In 2018 zongen ze al eens samen tijdens de MGA Awards in Zuid-Korea. Ze zongen destijds Charlie’s hit We Don’t Talk Anymore.

26 (--) DEEP DOWN – Alok, Ella Eyre & Kenny Dope feat. Never Dull
Alok, de populaire dj uit Brazilië, heeft voor zijn nieuwste track een heel blik aan artiesten opengetrokken. Op Deep Down horen we allereerst de vocals van Ella Eyre, die eerder in de Top 40 stond met Waiting All Night (met Rudimental) en Came Here For Love (met Sigala). Daarnaast horen we de invloeden van house producers Kenny Dope en Never Dull. Kenny Dope is ook geen onbekende in de Top 40. De producer scoorde in 1995, onder de naam The Bucketheads, een grote hit met The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind). Hiervoor gebruikte hij een sample van de Amerikaanse band Chicago. Over samples gesproken, ook Gypsy Woman (La Da Dee La Da Da) van Crystal Waters is gesampled op Deep Down.

27 (--) DIE FIRST – Nessa Barrett
De Amerikaanse zangeres en songwriter Janesa Jaida Barrett, beter bekend als Nessa Barrett, bracht op 17-jarige leeftijd haar eerste single uit: Pain. Het was het startschot van een nu al succesvolle carrière, waarbij vooral de tracks I’m Dead (met Jxdn) en I Hope Ur Miserable Until Ur Dead het goed deden. Nu is er Die First, een ballad die ze opdraagt aan een overleden vriend.

28 (--) NOEM EEN DAG – Miss Montreal
I Want Your Song, zo heet het nieuwe muziekprogramma dat sinds vorige week te zien is op SBS6. In dit programma staan elke week 5 songwriters centraal die een nummer hebben geschreven voor een bekende gastartiest. Deze artiest kiest zelf het nummer uit dat nog diezelfde avond zal worden uitgebracht. In de eerste aflevering was het de beurt aan Miss Montreal. Zij koos uiteindelijk voor Noem Een Dag van Amanda van den Hil. Amanda is zelf ook actief als zangeres, onder de naam Amanda Collis en Van Den Hil.

29 (--) NEVER REALLY LOVED ME – Kygo & Dean Lewis
Dean Lewis scoorde in 2019 een dikke hit met Martin Garrix. Used To Love kwam tot de negende plek in de Nederlandse Top 40 en stond 20 weken in die lijst. Iets minder dan drie jaar later schakelt Kygo de Australische singer-songwriter in voor Never Really Loved. Het resultaat is opnieuw een track die perfect past bij de stem van de zanger. Kygo heeft het er ondertussen maar druk mee. Hij scoort momenteel nog een hit met DNCE: Dancing Feet zakte vorige week van 34 naar 37 in de Top 40.

30 (--) LAAT ME LOS – S10 & BLØF
Afgelopen weekend vond, voor het eerst sinds 2019, weer het Concert At Sea festival plaats in Zeeland. Op het festival trad zaterdag ook organisator Bløf op, die rond middernacht nog met een verrassing op de proppen kwam. Ze brachten voor het eerst hun nieuwe single Laat Me Los, een samenwerking met S10. Bløf scoorde vorig jaar hun veertigste hit in de Top 40 met Horizon. S10 heeft met Adem Je In (al dan niet in de remix met Frenna & Kevin) en De Diepte momenteel 2 hits op haar naam staan.