Overpass Graffiti vier weken bovenaan Airplay Top 40

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Purple Disco Machine Sophie and The Giants Alesso Katy Perry Sorana David Guetta Lauren Spencer-Smith Willy William Suzan & Freek Tom Grennan Charlie Puth Joel Corry Bryson Tiller Flemming Meau
Overpass Graffiti vier weken bovenaan Airplay Top 40

Ed Sheeran voert een geheel nieuwe top 3 aan.

De Airplay Top 40 wordt deze week flink opgeschud. Ondanks dat weet Ed Sheeran zich staande te houden en voegt hij met Overpass Graffiti een vierde week op nummer 1 toe. Daarachter komt In The Dark van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants voor het eerst in de top 3 terecht door van 4 naar 2 te stijgen. Met hun vorige samenwerking Hypnotized stonden ze precies een jaar geleden bovenaan. Alesso en Katy Perry bereiken voor het eerst de top 3. When I’m Gone stijgt van 10 naar 3.

Twee hits bereiken voor het eerst de top 10 van de Airplay Top 40 deze week. De opvallendste is redruM van Sorana en David Guetta. Die hit stond al eerder vijf weken in de lijst, maar kwam niet verder dan plek 22. Deze week scoren ze een re-entry in Airplay Top 40 op nummer 8. Ook Lauren Spencer-Smith komt eindelijk op gang. Na meerdere keren uit de lijst te zijn gevallen sinds januari, stijgt ze met Fingers Crossed in haar vijfde week 11 plekken naar nummer 10.

Er zijn ook vijf binnenkomers deze week. De hoogste is voor Willy William. Ex-Alarmschijf Trompeta komt binnen op plek 11. Suzan & Freek scoren met Honderd Keer hun negende hit in de Airplay Top 40. Ze zijn nieuw op 21. Tom Grennan is daarachter nieuw binnen op nummer 24 met Remind Me. Onderaan de lijst zien we de laatste twee voorzichtige binnenkomers. Op 38 Light Switch van Charlie Puth en op 39 What Would You Do? van Joel Corry, David Guetta en Bryson Tiller.

Flemming heeft de weg omhoog weer gevonden. In zijn elfde week stijgt hij met Zij Wil Mij 12 plekken naar 18 en is daarmee de snelste stijger. Voor Meau gaat het de andere kant op. Dat Heb Jij Gedaan gaat het snelst omlaag en zakt van 14 naar 30.