New Releases: Purple Disco Machine werkt samen met Kungs

- Releases

 Purple Disco Machine Kungs Claude Zoë Tauran Kygo Paul McCartney Michael Jackson Pommelien Thijs Cian Ducrot Charlie Puth Dan + Shay Armin Van Buuren Bebe Rexha Rosa Linn
New Releases: Purple Disco Machine werkt samen met Kungs

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Purple Disco Machine, Claude en Zoë Tauran nieuwe nummers uit.

SUBSTITUTION – Purple Disco Machine & Kungs
Achter Purple Disco Machine schuilt de Duitse dj en producer Tino Piontek en ook de Franse dj Kungs is een schuilnaam. Het is de stagenaam van Brunel Valentin. De één heeft 3 Top 40-hits op zijn naam staan - waarvan In The Dark (met Sophie And The Giants) de grootste werd - terwijl de ander op 2 Top 40-hits staat en met This Girl (met Cookie’ On 3 Burners) zijn grootste hit scoorde. De twee zijn nu samen aan de slag gegaan en het resultaat is Substitution. De 80’s-sound van Purple Disco Machine vervloeit hierop prima met de vrolijke beats van Kungs. Tel daar een herkenbaar refrein bij op en een nieuwe oorwurm is geboren.

LAYLA – Claude
Met Ladada (Mon Dernier Mot) beleefde Claude een doorbraak, waarvan veel artiesten alleen maar kunnen dromen. De track belandde al snel op nummer 1 in de Top 40 en was de afgelopen maanden niet uit top 5 van de lijst te branden. Simultaan kwamen er een hoop eerste keren op de zanger uit Enkhuizen af: een gouden en platina award, optreden in een uitverkochte Ziggo Dome en op de Top 40 Awards, promo’s in het buitenland… En dat voor een jongen die net zijn havo-diploma op zak had. Nu is het tijd voor de tweede single en dat is Layla geworden, een track over een mysterieuze vrouw. "Er is geen Layla", zo onthulde hij donderdag aan Domien Verschuuren in de Q-middagshow op Qmusic. Ze is verzonnen. "We wilden met de producers een beetje een mysterieuze stijl. We hadden een klank en we hadden een woord, maar dat bij elkaar was 'm net niet helemaal. Maar we wilden wel graag een 'lay-klank' erin. Daar hebben we Layla van gemaakt en vervolgens 'om haar heen' een verhaal geschreven."

ER WAS EENS EEN MEID – Zoë Tauran
Zoë Tauran maakt sinds vorig jaar grote stappen. Het begon met Solo (met Bilal Wahib), waarna ook Gebruik Me (met Frenna) een hit werd. Beide nummers werden op een slimme manier opgepakt op TikTok, waardoor ze in korte tijd heel wat mensen bereikte. Met Adrenaline (met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex) scoorde Zoë haar eerste top 10-hit en die overtreft ze met haar huidige hit Therapie, die eerder dit jaar de vijfde plek bereikte. Waar die track nog ging over de nasleep van een break-up, gaat haar nieuwe nummer Er Was Eens Een Meid over een meisje dat opgroeit onder moeilijke omstandigheden.

SAY SAY SAY – OFFICIAL REMAKE – Kygo ft. Paul McCartney & Michael Jackson
Het is alweer bijna 40 jaar geleden dat Paul McCartney en Michael Jackson een hit scoorden met Say Say Say. De track, die tot nummer 4 wist te komen in de Top 40, was de leadsingle van Paul’s vierde studioalbum Pipes Of Peace. Het was de tweede hit voor het duo, nadat ze in 1982 ook al wisten te scoren met The Girl Is Mine. Het is niet de eerste keer dat Kygo een remake maakt van een track waarop een reeds overleden artiest is te horen. Eerder deed hij dit al met Whitney Houston (Higher Love), Avicii (Forever Yours (Tribute)), met Sandro Cavazza) en Donna Summer (Hot Stuff). Mocht deze remake van Say Say Say de Top 40 bereiken, dan betekent het voor Michael Jackson dat hij in 6 achtereenvolgende decennia een (postume) hit heeft weten te scoren. Hij evenaart hiermee de prestatie van David Bowie. Kygo is ondertussen erg bij met zijn nieuwe track. Hij zegt erover op Instagram: “I had so much fun making this one and have been playing it in my sets for a few months now. Can’t wait for everyone to hear it".

HYPOTHETISCH – Pommelien Thijs
Pommelien Thijs leerden we in 2020 kennen via Nu Wij Niet Meer Praten, haar samenwerking met Jaap Reesema. Die track wist in 2021 op nummer 1 te komen in de Nederlandse Top 40 en daarmee leek de weg vrij voor de doorbraak van de Vlaamse zangeres in ons land. Helaas bleef het bij ons bij die ene grote hit. Maar bij onze zuiderburen was het hek van de dam. Ze scoorde in haar thuisland hits met Tranen (met Kris Kross Amsterdam en Kraantje Pappie), Meisjes Van Honing en Ongewoon, haar zomerhit, bereikte de nummer 1-positie. Daarna scoorde ze top 10-hits met Wat Een Idee!? en Zilver. De opvolger van dat laatste nummer heet Hypothetisch en is net als eerdere nummers geproduceerd door het Nederlandse duo The Companions, bestaande uit Stefan van Leijsen en Sasha Rangas. Het nummer gaat over de gedachten die je krijgt als een aantrekkelijke man of vrouw naar je informeert voor, zogenaamd, een vriend of vriendin.

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog veel meer uit deze week. Cian Ducrot komt met het gevoelige Part Of Me. Charlie Puth werkt samen met Dan en Shay, die je nog kent van hun hit met Justin Bieber, 10.000 Hours. Tijdens de Top 40 Awards liet Armin van Buuren On And On al horen en die track, met Punctual en Alika is nu uit. Bebe Rexha strooit kwistig met uptempo nummers en gooit er met Call On Me nogmaals één op de stapel, terwijl Rosa Linn het juist heel klein houdt op Never Been Mine.

PART OF ME – Cian Ducrot

THAT’S NOT HOW IT WORKS – Charlie Puth feat. Dan + Shay

ON AND ON – Armin van Buuren & Punctual feat. Alika

CALL ON ME – Bebe Rexha

NEVER BEEN MINE – Rosa Linn

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: cover remix