Spotlight: Skin Of My Teeth

- Releases

 Demi Lovato
Spotlight: Skin Of My Teeth

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Demi Lovato.

Het is pas een jaar geleden dat Demi Lovato’s laatste album uitkwam. Op Dancing With The Devil was zij eerlijker dan ooit over de verslaving die haar een paar jaar geleden bijna fataal werd. Het album blonk uit wat betreft openheid en Demi durfde het hele verhaal te vertellen. Toch was het album niet het succes dat voorganger Tell Me You Love Me was.

Dat kwam misschien omdat Dancing With The Devil qua stijl en vibe niet de ballen liet zien die de lyrics wel hadden. Het waren vooral redelijk veilige popsongs die qua productie grotendeels binnen de lijntjes kleurden. Tijd dus voor een radicale ommezwaai. Dat die kwam, kondigde Demi eerder dit jaar al aan toen zij een begrafenis hield voor de popmuziek. Op het nieuwe album Holy Fvck gaat Demi namelijk een decennium terug in de tijd naar het begin van haar carrière. De eerste single heet Skin Of My Teeth en die is nu uit.

Je zou het bijna vergeten, maar ooit was Demi Lovato een punkrock-artiest. En nu is zij dat opnieuw. Skin Of My Teeth is namelijk vol met gitaren, energie en rockvibes. Wat blijft, zijn Demi’s fenomenale vocale uithalen en kwetsbare tekst waarin ze toegeeft niet ver van de afgrond te hebben geleefd. Skin Of My Teeth is voor Demi een hele geslaagde en onverwachtse nieuwe carrièremove. Dat Demi Lovato en rock op papier een goeie combinatie zijn was duidelijk, maar ook in de praktijk klopt het precies.