New releases: Eindelijk opvolger voor Drivers License

- Releases

 Olivia Rodrigo Jaap Reesema Miss Montreal Demi Lovato Ariana Grande Fais Krezip Kevin Nona Iggy Azalea Tyga BTS Kav Verhouzer Blaudzun Timmy Trumpet Afrojack 3robi Josylvio
New releases: Eindelijk opvolger voor Drivers License

Op deze #NewMusicFriday zien we een aantal interessante nieuwe releases. Zo komt Olivia Rodrigo met de opvolger van Drivers License, brengen Jaap Reesema en Miss Montreal gevoelige ballads uit en vertelt Demi Lovato haar hele verhaal op haar nieuwe album.

DEJA VU- Olivia Rodrigo

Drivers License mag beslist de boeken in als dé verrassing van 2021. Want Olivia Rodrigo wist er de Top 40 mee binnen te komen op nummer 1 en zo’n enorme prestatie was er sinds oktober 2015 niet meer geleverd. Adele was met Hello dan ook de laatste met een binnenkomst op nummer 1. Nu de track overal langzaam begint af te zakken is het tijd voor een opvolger: Deja Vu.

ALLES KOMT GOED- Jaap Reesema

Jaap Reesema pakte met Nu Wij Niet Meer Praten in november van het afgelopen jaar de Alarmschijf en de track met Pommelien Thijs wist niet veel later de eerste plek van de Top 40 te bereiken. Die track is inmiddels bij de 25 meest succesvolle Nederlandstalige hits ooit aangekomen. Met Alles Komt Goed lanceerde Jaap donderdagmiddag zijn nieuwste single tijdens de middagshow van Domien op Qmusic.

MET HIM LAST NIGHT – Demi Lovato ft. Ariana Grande

Drie jaar geleden rond deze tijd gleed Amerikaanse popster Demi Lovato langzaam af in haar heroïneverslaving. Uiteindelijk overleefde ze ternauwernood een overdosis. Het hele verhaal rondom die heftige tijd vertelt ze nu voor het eerst uitgebreid. Dat doet ze met een docuserie, maar uiteraard ook met nieuwe muziek. Haar eerste album in vier jaar ‘Dancing With The Devil… The Art Of Starting Over’ is deze week uitgekomen. Naast dat enorm confronterende verhaal bevat het album ook zeker hitjes. En met een samenwerking met Ariana Grande, die onder hetzelfde management valt als Demi, kun je je hitkansen natuurlijk wel uittellen. Of ‘Met Him Last Night’ ook echt een single wordt is niet duidelijk, maar het lijkt onvermijdelijk.

ALLES- Miss Montreal

Met Door De Wind wist Miss Montreal iedereen een klap in het gezicht te geven. Het oorspronkelijke songfestivallied van België, geschreven door Stef Bos, kreeg dankzij de kwaliteiten van Sanne Hans een nieuw leven en werd uiteindelijk de eerste top 3-hit van Miss Montreal én haar grootste hit. Sinds 2019 zijn de hits van Miss Montreal Nederlandstalig met Een Stap Terug en Hier; Door De Wind was beslist een overtreffende trap. Alles is de volgende track van Miss Montreal die al eerder liet weten dat ze nu vooral alles in het Nederlands wil doen omdat ze voelt dat alles heel geloofwaardig overkomt.

LOVE YOU MORE – FAIS

Hit na hit scoorde hij een paar jaar geleden. ‘Hey!’ en ‘Used To Have It All’ met Afrojack, maar uiteraard ook zijn eigen gigantische radiohit ‘Know You Better’. FAIS werd gezien als een van onze grootste muzikale beloften. Maar toen verdween hij ineens. Naar Amerika weliswaar, waar hij woont en werkt aan nieuwe muziek. Nu, na jaren van stilte, keert hij terug met nieuwe single ‘LOVE YOU MORE’. Geen remake van de gelijknamige hit van Racoon, wel een plaat die in de lijn ligt met FAIS’ eerdere hits.

Deze tracks zou je ook moeten kennen

Krezip komt deze week met ‘Seventeen’, een ode aan de zorgeloze leeftijd van zeventien jaar. Nona, die het afgelopen jaar doorbrak met ‘Forever Yours’ brengt haar nieuwe track ‘Q&A’ uit. ‘Fancy’ rapper Iggy Azalea komt met ‘Sip It’, een nogal expliciete samenwerking met Tyga. Producer Kav Verhouzer releast ‘1 Op 1’. Kevin won afgelopen week een Edison in de categorie hiphop en komt deze week met de nieuwe track ‘Fisherman’. Verder zijn er nieuwe tracks van Blaudzun, Timmy Trumpet met Afrojack, BTS en 3robi ft. Josylvio en Monsif.