Spotlight: Dancing With The Devil

- Releases

 Demi Lovato
Spotlight: Dancing With The Devil

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Demi Lovato.

Pijnlijk eerlijk. Dat is de enige manier waarop Demi Lovato’s nieuwe documentaireserie zich laat beschrijven. Alle heftige details rondom de overdosis die de Amerikaanse zangeres in 2018 op een haar na overleefde komen naar boven. Van het glas rode wijn waar haar terugval na jaren nuchter te zijn begon tot aan haar absolute dieptepunt. Het hele proces daar tussenin wordt tot in detail beschreven. Het gevoel waar je als kijker mee achterblijft, is dat de zangeres de dood echt in de ogen heeft gekeken. Maar, in tegenstelling tot haar vader die op een soortgelijke manier aan zijn einde kwam, kan Demi het navertellen.

En dat doet ze dus uitgebreid. Niet alleen in haar documentaireserie, maar ook zeker via haar nieuwe muziek. Volgende week verschijnt ‘Dancing With The Devil… The Art Of Starting Over’, haar eerste album sinds 2017 en dat belooft een onthullend geheel te worden. Althans, dat doet de lead single vermoeden. ‘Dancing With The Devil’ is namelijk niet voor niks zowel de titel van de serie als van die single. De plaat is namelijk zo’n beetje de samenvatting van de serie. Toch blijkt maar weer dat heftige verhalen zich meestal het best laten vertellen door middel van muziek. De plaat is namelijk een waar statement dat je tot op het bot kippenvel bezorgt.

Veel duidelijker dan ‘Thinfoil remedy almost got the best of me’ gaat het niet worden. Directe verwijzingen naar heroïne komen gelukkig niet heel vaak voor in muziek, maar op ‘Dancing With The Devil’ is het een onderdeel van een pijnlijk, maar waargebeurd verhaal achter een van de grootste popsterren ter wereld. ‘Dancing With The Devil’ is tekstueel zeker een van Demi’s sterkste platen ooit. Het is zo all cards on the table dat je er als luisteraar bijna ongemakkelijk van wordt. Dan weet je dat je als songwriter écht eerlijk bent geweest.