Spotlight: Overdrive

- Releases

 Conan Gray
Spotlight: Overdrive

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Conan Gray.

Eens in de zoveel tijd duikt er zo’n talent op waarvan je meteen weet dat het een kwestie van tijd is voor het een wereldster wordt. Toen vorig jaar zijn debuutalbum ‘Kid Krow’ uitkwam, was duidelijk dat de 22-jarige Amerikaan Conan Lee Gray dat talent was. Het album werd van alle kanten geprezen. Van grote muziekmedia tot Taylor Swift, de reacties waren enorm enthousiast. Met zijn eigenzinnige, beeldende popmuziek, grotendeels geïnspireerd door Swift, maakte hij veel indruk.

Het leverde hem ook nog een heel behoorlijk hitje op. ‘Heather’ ging namelijk viral op TikTok en de prachtig geschreven ballad kwam toen in aardig wat hitlijsten te staan. Toch bleek de plaat uiteindelijk net niet radiovriendelijk genoeg om tot in de hoogste regionen van de charts door te dringen. Maar daar gaat nu verandering in komen. Zonder twijfel.

Op zijn eerste nieuwe single sinds ‘Kid Krow’ maakt Conan namelijk een enorme draai. Van weelderige ballads naar het snoeiharde anthem ‘Overdrive’. Dat hij nog veel meer in zijn mars had, was duidelijk, maar dat we hem een van de sterkste poprammers van 2021 tot nu toe mochten toeschrijven, is toch wel een verrassing van formaat. De beeldende songwriting blijft, maar dit keer verpakt in een poppy productie die tot een geweldige climax komt in het refrein. De plaat doet ergens denken aan een mix van alle goeie eigenschappen van Shawn Mendes en Troye Sivan. En mocht Conan met ‘Overdrive’ nou nog niet doorbreken, dan is het op z’n minst bijzonder sterk bewijs dat dat nooit lang meer kan duren.