Tipparade: Lemonade is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Sam Smith Kygo Donna Summer Justin Bieber Chance The Rapper Keith Urban P!nk Nick & Simon Conan Gray Internet Money Gunna Don Toliver Nav
Tipparade: Lemonade is hoogste nieuwe

Deze week brengt Lemonade een hele rits debutanten in de Tipparade want nooit eerder zagen we een track van Gunna, Don Toliver en Nav in de lijst.

Vier tracks van vorige week weten de overstap naar de Top 40 te maken waar Cardigan, Laugh Now Cry Later en Agua zijn afgehaakt. Met 7 weken Tipparade is Way Back Home van Taylor Swift de langst genoteerde track in de lijst die deze week ook geen zittenblijvers telt. Het aandeel van Nederlandse nummers is de afgelopen periode teruggelopen tot 8 en deze week krijgen we er, via Nick & Simon, weer eentje bij. Zowel Tate McRae (You Broke Me First) als Lucas & Steve en Alida (Another Life) weten met twaalf plaatsen winst de meeste vooruitgang te boeken. Da’s heel wat anders dan zeven andere nummers die voorzichtig een plekje vooruit schuifelen.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

23 (--) LEMONADE- Internet Money feat. Gunna, Don Toliver & Nav
Wie dacht dat Internet Money een rapper is heeft het bij het verkeerde eind. Het is het muziekinitiatief van Danny Snodgrass Jr die met Nick Mira in 2016 een productiebedrijfje begon. Eigenlijk wel een klein succesverhaal want Danny bracht zijn spulletjes in onderpand om zo zijn eigen thuisstudio te kunnen bouwen. Met zijn eerste beat wist hij 250 dollar te verdienen en sinds dat moment doet hij niks anders meer dan produceren. Internet Money was het afgelopen jaar in de Verenigde Staten verantwoordelijk voor 34 hits in de Amerikaanse top 100. Eind vorige maand verscheen het debuutalbum van het label, B4 The Storm, met daarop een enorme keur aan acts. De 17e en laatste track van dat album is Lemonade. Dat nummer met Gunna, Don Toliver en Nav is de hoogste van zeven binnenkomers in de Tipparade.  

24 (--) HEATHER- Conan Gray
Voor Conan Gray is Heather een nummer waar hij steeds weer tranen van in zijn ogen krijgt: “Het gaat over een meisje dat Heather heet. Iedereen heeft wel een Heather in zijn leven. De persoon die ik echt heel leuk vond was verliefd op Heather en niet op mij. En daarom haatte ik Heather. Eigenlijk had ik daar geen reden voor want ze was echt een heel aardig meisje. Perfect. Maar ik haatte haar. Dat moet ik met het schaamrood op mijn wangen bekennen”, zo schreef hij bij de track op Apple Music. Heather is de zesde en laatste single die van het debuutalbum van Gray wordt getrokken. Dat album, Kid Krow, stond al in de top 5 van de Amerikaanse albumlijst. 

25 (--) OOSTENWIND- Nick & Simon
Nick en Simon gingen op zoek naar het geluid van Simon & Garfunkel en de inspiratie die ze tijdens die muzikale reis wisten te vinden kwam in Oostenwind terecht. In Volendam, waar het duo woont, betekent dat altijd weinig goeds want voor het vissersdorp is dat aanlandige wind. Oostenwind kwam tegelijk met een serie andere nummers die later dit jaar op het album NSG gaan komen, een afkorting voor Nick & Simon & Garfunkel. Naast 12 eigen Nederlandstalige nummers zullen er ook een aantal covers van het befaamde Amerikaanse duo op het album komen. 

27 (--) ONE TOO MANY- Keith Urban with P!nk
P!nk heeft geen introductie meer nodig. Achter Rihanna, Madonna en Anouk is ze de vierde meest succesvolle zangeres in de Top 40. Keith Urban zagen we nog niet eerder in de Tipparade. En dat is beslist geen kleintje want de uit Nieuw-Zeeland afkomstige zanger en schrijver is al sinds 1991 actief. In 1997 besloot hij te verhuizen naar Nashville, Tennessee, de bakermat van de countrymuziek. Deze vrijdag verschijnt The Speed Of Now en dat is inmiddels zijn elfde studioalbum. Op het album staan samenwerkingen met onder meer Eric Church en Nile Rodgers waar One Too Many, als derde single, een samenwerking met P!nk is. 

28 (--) HOLY- Justin Bieber & Chance The Rapper
Justin Bieber kondigt al de hele week aan dat er deze vrijdag een nieuw tijdperk gaat beginnen voor de Canadese zanger. Dat doet hij met de release van Holy, een track met Chance The Rapper. Twee keer eerder stonden de twee samen op een track want DJ Khaled vroeg het stel in 2017 mee te werken op I’m The One en een jaar later op No Brainer. In 2021 mogen we Justin Bieber ook weer op het podium verwachten als op 2 juni een Amerikaanse tournee gaat beginnen. Kehlani en Jaden Smith, die het voorprogramma zouden verzorgen, zijn nu niet meer van de partij.

29 (--) HOT STUFF- Kygo x Donna Summer
In 1984 zette Tina Turner het nummer What’s Love Got To Do With It op het album Private Dancer. Het werd de derde single van dat album en kwam in ons land op nummer 15. Kygo wist zijn remake tot nummer 19 in de Top 40 te brengen. Voor zijn nieuwste track gaat Kygo terug naar 1979 met Hot Stuff dat op het zevende studioalbum van Donna Summer stond, Bad Girls. Op 13 april van dat jaar, twee weken voor de release, werd het de eerste single van het album. Voor Kygo is Hot Stuff inmiddels zijn derde track rond een overleden artiest. Vorig jaar verscheen Higher Love rond de vocalen van Whitney Houston en dit jaar verscheen er met Forever Yours (Tribute) een eerbetoon met en aan Avicii. 

30 (--) DIAMONDS- Sam Smith
Eerder dit jaar vertelde Sam Smith niet gelukkig te zijn met zijn nieuwe album. Dat ging toen nog schuil achter de titel To Die For maar dat bleek niet de meest handige keuze. Smith sleutelde verder aan de nummers en in de aanloop naar dat album is Diamonds nu de volgende single die verschijnt. Sinds To Die For verschenen ook een aantal samenwerkingen met Burna Boy, Tiwa Savage en Demi Lovato. Zijn belofte dat er dit jaar nog een album gaat verschijnen staat nog steeds.