New Releases: Snelle, Ronnie Flex en Justin Bieber gaan terug in de tijd

- Releases

 Snelle Ronnie Flex Justin Bieber Benny Blanco Lauv Conan Gray Ally Brooke Afrojack Robin Schulz Kiddo Stormzy Sevn Alias Shaed Tate McRae Ali Gatie Dopebwoy 3robi
New Releases: Snelle, Ronnie Flex en Justin Bieber gaan terug in de tijd

Zoals iedere week check je hier de heetste nieuwe releases. Je checkt nieuwe muziek van onder anderen Justin Bieber en Benny Blanco, Snelle en Ronnie Flex, Ally Brooke en Afrojack en Tate McRae en Ali Gatie.

IN DE SCHUUR – Snelle & Ronnie Flex
Als je hits scoort, openen zich deuren. Dat merkt ook Snelle. Hij mag werken met artiesten en producers, waar hij vroeger alleen maar van kon dromen. Treedt op in zalen, die voorheen onbereikbaar leken. In De Schuur brengt je terug naar zijn begintijd. Naar de periode waarin hij liever in de schuur liedjes maakte, dan dat hij op school zat. Je hoort ook Ronnie Flex, met wie Snelle al eerder samenwerkte op Frenna’s Venus. Volgens Ronnie was hij meteen om toen hij In De Schuur kreeg opgestuurd. “Hij viel meteen.”

LONELY – Justin Bieber with Benny Blanco
Toen Justin Bieber zijn huidige Top 40-hit uitbracht, Holy, liet hij weten dat het de start was van een nieuw tijdperk. Hij wilde vooral met eerlijke muziek komen. Een logisch vervolg op de goudeerlijke documentaire die hij begin dit jaar uitbracht. Op Lonely, dat hij maakte met Finneas en Benny Blanco, horen we hem zingen over zijn begintijd. De tijd waarin hij zich als tiener eenzaam voelde en waarin hij werd overstelpt door foute mensen uit de muziek, achtervolgende persfotografen en uitzinnige fans. Hij leefde in een bubbel en kon niet het leven leiden, dat iedere normale tiener leidde. “Ik besef dat heel veel mensen zich eenzaam voelen in deze tijd. Daarom wil ik mijn verhaal delen,” aldus The Biebs.

FAKE – Lauv & Conan Grey
Conan Grey wordt genoemd als 'the next big thing' in de popmuziek. Dat is nogal wat, maar hij heeft al een stap gezet: zijn Heather scoort wereldwijd in de hitlijsten. Alleen Nederland wil nog niet overstag. Op Fake werkt hij samen met Lauv, wiens carriere ook maar moeilijk van de grond komt in ons land. I’m So Tired… (met Troye Sivan) kwam bijvoorbeeld niet verder dan de Tipparade. Alleen met A Different Way (met DJ Snake) bereikte hij in 2017 de Nederlandse Top 40, met 25 als hoogst behaalde positie. Fake zou zijn volgende kunnen worden. De track is catchy en gaat over vrienden die in je gezicht leuk doen, maar achter je rug aan het roddelen zijn.

WHAT ARE WE WAITING FOR – Ally Brooke x Afrojack
Fifth Harmony is al lang verleden tijd, maar de dames zijn nog lang niet klaar. Zo scoorde Normani al drie Top 40-hits en is Camila Cabello uitgegroeid tot een superster. Ally Brooke blijft nog wat achter, maar ze geeft de moed niet op. Op What Are We Waiting For werkt de zangeres samen met onze eigen Afrojack. Dat is niet verrassend, want eerder brachten de twee al het nummer All Night uit. Eigenlijk wilde de Nederlander nog even onder de pet houden wie de zangeres op de track was, maar fans van Ally reageerden al snel: zij wisten dat de Amerikaanse het al eens tijdens haar tour had gezongen. Verwacht geen stampende clubtrack: What Are We Waiting For is een heerlijke popsong.

ALL WE GOT – Robin Schulz feat. KIDDO
Robin Schulz scoorde het afgelopen jaar een kwartet aan hits. De Duitse dj en producer is populairder dan ooit, maar schuwt niet om talent een kans te geven. Zo hoorden we bijvoorbeeld Alida op In Your Eyes en Erika Sirola op Speechless. Afgelopen zomer scoorde hij dan weer met een remix van Alane van Wes, maar nu heeft hij weer een voor het grote publiek onbekende zangeres weten te strikken. De Zweedse KIDDO wordt in haar eigen land als een groot talent bestempeld en Robin viel als een blok voor haar stem, die wel wat weg heeft van die van Tones And I.

I WANT IT ALL – Lucas & Steve
Met Another Life zijn Lucas & Steve deze week één van de binnenkomers in de Top 40. Die track met Alida stond eerder al 6 weken in de Tipparade. Met de release van hun debuutalbum Letters To Remember is er natuurlijk voldoende materiaal om een nieuwe single uit te kiezen. De keuze is gevallen op I Want It All. Een rammer die in de verte doet denken aan werk van Avicii. De boost die het nummer geeft, kan je misschien net dat stootje energie geven, die je tijdens de gedeeltelijke lockdown nodig hebt.

Ook deze tracks moet je horen!
Al wekenlang staan Headie One, Stormzy en AJ Tracey in de top 10 in de UK met Ain’t It Different. Speciaal voor Nederland is er nu een versie met rapper Sevn Alias gemaakt. De sample in de track is heel herkenbaar. Die komt oorspronkelijk uit de track Pretty Little Ditty van de Red Hot Chili Peppers, maar je kent ‘m misschien wel eerder van Crazy Town’s Butterfly. Dat nummer bereikte in 2001 de vijfde plek in de Top 40. Met Trampoline wist SHAED met Zayn net geen hit te scoren, maar het trio heeft met No Other Way een toegankelijkere track uit. Ook Tate McRae heeft nieuw werk uit, net als Major Lazer. Dopebwoy, 3Robi en SRNO brengen wat zomer in je herfst en je maakt kennis met de Nederlandse rapper DODO.

AIN’T IT DIFFERENT – Stormzy, Headie One, AJ Tracey & Sevn Alias

NO OTHER WAY – SHAED

LIE TO ME – Tate McRae & Ali Gatie

QUELOQUE – Major Lazer feat. Paloma Mami

MARBELLA – Dopebwoy, 3robi & SRNO

LA LA LA – DODO

Wil je meer nieuwe releases? Bekijk dan onze releaselijst of beluister onze playlist op Spotify!

Foto: YouTube