Tipparade: Dolla Dolla Bill van Josylvio hoogste van 7 nieuwkomers

- Hitlijsten

 Keith Urban P!nk Armin Van Buuren Jaap Reesema Josylvio Bebe Rexha Doja Cat Lauv Conan Gray Demi Lovato Justin Bieber Benny Blanco Snelle Ronnie Flex Robin Schulz Kiddo
Tipparade: Dolla Dolla Bill van Josylvio hoogste van 7 nieuwkomers

Deze week voeren Keith Urban en P!nk de Tipparade aan. In de vijfde week in de lijst stijgt One Too Many van 3 naar 1. Zeven nieuwe tracks zijn in de race voor een plekje in de Top 40.

Armin van Buuren en Jake Reese brachten vorige week hun track Need You Now uit en die werd meteen goed ontvangen. Het resultaat is direct te zien in de lijst. Armin en Jake hebben namelijk de snelste stijger te pakken: Need You Now wint maar liefst 20 plekken en komt op nummer 9 terecht. Ook Chris Stapleton gaat in de tweede week met 14 plekken hard omhoog. Zijn Cold staat deze week op 12.

De complete Tipparade bekijk je hier en de binnenkomers zetten we, zoals je gewend bent, voor je op een rij.

22 (--) DOLLA DOLLA BILL – Josylvio
Met zijn eerste Top 40-hit Catch Up maakte het grote publiek in 2018 kennis met Joost Dowib, aka Josylvio. Inmiddels is de rapper uit Naarden één van de leading men van de Nederlandse hiphopscene. De tracks van de Hella Cash Gang-rapper worden flink gestreamd en dat gebeurt nu ook weer met zijn nieuwste nummer, Dolla Dolla Bill. Het is één van de voorproefjes die we zullen krijgen van zijn aankomende nieuwe album, dat binnenkort moet verschijnen. De komende tijd zullen er meer nieuwe nummers uitkomen.

25 (--) BABY, I’M JEALOUS – Bebe Rexha feat. Doja Cat
De koningin van de samenwerkingen. Zo kunnen we Bebe Rexha inmiddels wel noemen, want van haar elf Top 40-hits wist ze er slechts twee in haar eentje te scoren: Last Hurrah, dat vorig jaar tot 26 kwam en You Can’t Stop The Girl, dat de 29e plaats bereikte. Baby, I’m Jealous is weer een collab. Doja Cat werd gestrikt en dat kon niet op een beter moment, want zij brak afgelopen jaar door met Say So en Boss Bitch. Die laatste track is in Nederland geflopt, maar wist in het buitenland wel flink wat charts te bereiken. Baby, I’m Jealous gaat over de negatieve impact die social media kan hebben.

26 (--) FAKE – Lauv & Conan Grey
Conan Grey verovert de wereld momenteel met Heather, dat onder andere al op de tweede plek stond in Nieuw-Zeeland, op 17 in de UK en op 12 in Ierland. In Nederland is het nummer nog geen succes en hoewel de Amerikaanse zanger dit jaar zijn album Kid Krow uitbracht, brengt hij nu een gloednieuwe track uit met Lauv. Fake gaat over vrienden die twee gezichten hebben. Ze doen net of ze het goed met je kunnen vinden, maar wanneer je je rug omdraait roddelen ze over je. Volgens Lauv, die in het echt Ari Staprans heet, is het één van de beste tracks die hij ooit heeft gemaakt.

27 (--) COMMANDER IN CHIEF – Demi Lovato
Demi Lovato is dit jaar erg productief. Commander In Chief is na Anyone, I Love Me, I’m Ready (met Sam Smith), OK Not To Be OK en Still Have Me alweer de vijfde track die ze dit jaar uitbrengt. De track is een rechtstreekse aanval op de Amerikaanse president Donald Trump. Ze verwijt hem dat hij zijn ogen gesloten hield voor de raciale kwesties in het land en dat hij niet goed ingreep, toen corona het land overwoekerde. Demi vraagt zelfs aan de president hoe het voelt om nog steeds te kunnen ademen, een verwijzing naar de laatste woorden van George Floyd. Aan de andere kant verwijst het naar alle Amerikanen die zwaar werden getroffen door het coronavirus. Met de presidentsverkiezingen in aantocht, is het geen toeval dat de Commander In Chief nu wordt uitgebracht.

28 (--) LONELY – Justin Bieber & Benny Blanco
Natuurlijk ken je Benny Blanco van de Top 40-hits Eastside (met Halsey en Khalid) en I Found You (met Calvin Harris). Maar de 32-jarige Amerikaan loopt achter de schermen al langer mee, dan ervoor. Hij schreef (mee aan) en produceerde heel wat hits, waaronder I Kissed A Girl van Katy Perry, Don’t Wanna Know van Maroon 5 en Kendrick Lamar, Castle On The Hill, Perfect en Happier van Ed Sheeran en Love Yourself van Justin Bieber. Het is dan ook niet gek dat Justin nu opnieuw met Benny samenwerkt. Het is na Holy (met Chance The Rapper) de tweede track die The Biebs uitbrengt in zijn – naar eigen zeggen – nieuwe tijdperk.

29 (--) IN DE SCHUUR – Snelle & Ronnie Flex
Corona of niet, voor Snelle is 2020 qua succes een geweldig jaar. Met Smoorverliefd en 17 Miljoen Mensen (met Davina Michelle) bereikte hij de eerste plek en met Kleur (#7) en De Overkant (#3, met Suzan en Freek) scoorde hij dikke top 10-hits. Op zijn nieuwste track werkt hij samen met Ronnie Flex. Een rapper met een totaal andere stijl, maar op In De Schuur blijkt het prima te klikken tussen de twee. Het nummer gaat over de tijd voordat de twee succes kenden en nog niet beschikten over de dikste opnamestudio’s van het land.

30 (--) ALL WE GOT – Robin Schulz feat. KIDDO
De Zweedse KIDDO is misschien niet de bekendste naam, maar de Zweedse zangeres is in haar thuisland een bekende naam in de muziekscene. Zo schreef ze track voor onder anderen Alan Walker en Icona Pop. De laatste jaren is ze uit haar schaduw getreden en brengt ze zelf muziek uit. Dat moet ook Robin Schulz hebben opgemerkt. De Duitse dj en producer hoopt hiermee zijn tiende Top 40-hit te gaan scoren. Zijn laatste drie nummers (Speechless, met Erika Sirola, In Your Eyes, met Alida en Alane, met Wes) die de Lijst der Lijsten bereikten, wisten alle drie tot de top 10 te komen.

Foto: YouTube