Spotlight: Over Now

- Releases

 Calvin Harris Releases
Spotlight: Over Now

Deze week in de Spotlight: de nieuwe samenwerking tussen Calvin Harris en The Weeknd.

Soms wordt zelfs hit na hit na hit scoren eentonig. Calvin Harris had er duidelijk even genoeg van. Na de megasuccessen van ‘One Kiss’, ‘Promises’ en ‘Giant’ was de Schotse producer al die populaire mainstreamsamenwerkingen wel even zat. Hij besloot een heel andere richting in te gaan. Met zijn Love Regenerator project liet hij alle hitlijsten en toegankelijke sounds achter zich en maakte hij precies wat hij wilde maken: harde housemuziek die rijp is voor de club. Hij bracht er een paar singles mee uit voor de wereldwijde uitbraak van Corona. Of het feit dat dankzij die pandemie clubs tegenwoordig no go zones zijn, iets te maken heeft met zijn nieuwe single is niet duidelijk, maar zeker mogelijk.

Voor die nieuwe laat hij namelijk Love Regenerator weer even voor wat het is en keert hij terug naar de commerciële muziek waar hij zo lang zo succesvol mee was. Ook dit keer is niet zomaar een naam gestrikt. Niemand minder dan Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, zong ‘Over Now’ in. De man die dit jaar dankzij de astronomisch grote hit ‘Blinding Lights’ het beste jaar uit zijn carrière beleeft, is nog lang niet klaar. Zijn stijl is ook heel duidelijk hoorbaar op ‘Over Now’. Weg zijn Calvin’s clubbeats, daarvoor in de plaats een bedroom jam die zo op een The Weeknd-album had kunnen staan.

Niet alleen had ‘Over Now’ niet misstaan op een album van de Canadese R&B-zanger, het grijpt ook zeker terug op een eerdere sound van Calvin zelf. In 2017 bracht de Schotse producer namelijk het album ‘Funk Wav Bounces Vol. 1’ uit. Waar we nooit ‘Vol. 2’ hebben gekregen, zou dit er zo op kunnen. ‘Funk Wav’ was buiten Love Regenerator ook zeker een van de vernieuwendste, verrassendste projecten in Calvin’s carrière. Hij mixte zonder moeite een arsenaal aan A-list sterren met funky beats en hiphop en R&B-invloeden. Terug naar 2020. Calvin heeft duidelijk geluisterd naar de roep om een vervolg op de ‘Funk Wav’ sound en levert dat met ‘Over Now’, mede dankzij de enorm smooth stem van The Weeknd, uitstekend af.