Spotlight: Gimme

- Releases

 Sam Smith Jessie Reyez Koffee
Spotlight: Gimme

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Sam Smith.

In de meest opvallende releases van afgelopen week zat een duidelijk thema: wraak. Miley Cyrus die een selflove-anthem dropt op de verjaardag van haar ex. En Shakira die een heuse disstrack maakt over voetballer Gerard Piqué die haar vorig jaar op brute wijze liet vallen. Toch was niet iedereen gevuld met bitterheid.

Sam Smith zoekt het namelijk in een sensuele hoek. Na het enorme succes van hun viral hit Unholy met Kim Petras is het bijna tijd voor Gloria, Smith’s vierde album. De eerste singles laten zien dat hen een bijzonder grote muzikale ontwikkeling heeft doorgemaakt. Weg zijn de soulloze, voorspelbare ballads. Daarvoor in de plaats sounds die totaal nieuw zijn voor de Britse artiest. De hyperpopinvloeden van Unholy waren daarvan het eerste voorbeeld en nu is er de opvolger.

Gimme is een samenwerking met R&B-zangeres Jessie Reyez en reggaezangeres Koffee. Een hele bijzondere match die op papier totaal niet zou moeten werken, maar die dat in de praktijk absoluut wel doet. De subtiele sensualiteit waarmee Smith Gimme inkleedt matcht verrassend goed met de door Reyez gezongen hook en Koffee’s ritmische verse. Gimme is een mix van werelden die verrassend natuurlijk overkomt en die laat zien dat Sam Smith eindelijk in staat is risico’s te nemen die zich meer dan uitbetalen.