Spotlight: Feels

- Releases

 Khalid
Spotlight: Feels

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van WATTS met Khalid.

Het is stiekem al best even geleden dat we Khalid voor het laatst in de hitlijsten tegenkwamen. De laatste keer was via ‘Know Your Worth’, zijn tweede samenwerking met Disclosure. Het laatste nieuwe werk dat hij sindsdien heeft uitgebracht was ‘Be Like That’, een samenwerking met Kane Brown en Swae Lee afgelopen zomer. Je zou dan verwachten dat hij een grootse comeback aan het stagen is en we binnenkort een album van de 23-jarige Amerikaan kunnen verwachten.

Hoewel we van dat album nog niks weten en de opvolger van ‘Free Spirit’ uit 2019 nog op zich laat wachten, is een grootse comeback zeker niet Khalid’s stijl. Sterker nog, zijn eerste nieuwe single in een jaar tijd werd vrij geruisloos uitgebracht. Misschien omdat het een duet is met de nog onbekende singer-songwriter WATTS. En met onbekend bedoelen we ook echt onbekend. WATTS heeft 2000 instagamvolgers, geen wikipediapagina en ook nog geen debuutalbum. In september 2018 bracht hij het nummer ‘Feels’ uit en dat kwam uiteindelijk bij Khalid terecht. Eindstand is het twee en een half jaar later zover en wordt de track als duet opnieuw uitgebracht.

En had Khalid gelijk om juist voor ‘Feels’ terug te keren? Redelijk. Het is niet gek dat hij de plaat hoorde en zichzelf er meteen op vond passen. Het had zo op ‘Free Spirit’ gekund. Maar dat is niet per se positief. ‘Free Spirit’ was een solide album dat vooral niet erg uitgesproken was in sound en tekst. Critici vonden dat Khalid wat aan het oppervlak bleef en dat is nog altijd een beetje het geval. Wel is het mooi om te zien dat hij, met de sterrenstatus die hij nu heeft, de getalenteerde WATTS een boost gunt. Ook is het een soulvolle, lichte plaat die prima past op een rustige zondagochtend. Maar echt vooruitstrevend is het nog niet.