Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Claude lanceert opvolger Ladada: Layla

Tipparade: Claude lanceert opvolger Ladada: Layla
Claude  Coi Leray  Frenna  Mula B  Nothing But Thieves  Antoon  Frenna  Regard  Ella Henderson  Pnau  Khalid  Lil Kleine  Dimitri Vegas & Like Mike  Ne-Yo  Danna Paola  Taylor Swift  Sigourney K  Katnuf  Claude  Purple Disco Machine  Kungs  Kygo  Paul McCartney  Michael Jackson 

Coi Leray blijft met Players deze week plakken op de koppositie van de Tipparade. Hetzelfde geldt voor de rest van de top 3.

Het is deze week vrij rustig in de top 10 van de lijst. De meeste tracks blijven staan of stijgen hooguit één plek. Gelukkig is er ook plek voor nieuwe aanwas: Broski’s van Frenna en Mula B gaat van 14 naar 6 en Welcome To The DCC van Nothing But Thieves van 17 naar 9. Even buiten de top 10 vinden we de snelste stijger terug. Die eer is deze week voor Roddels van Antoon en Frenna (van 29 naar 13). Ook No Sleep van Regard & Ella Henderson en The Hard Way van Pnau + Khalid doen het bovengemiddeld goed.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

24 (--) ALLEEN (WEER) - Lil Kleine
Lil Kleine is blijkbaar nog lang niet klaar met (de nasleep van) zijn breuk met Jamie Vaes en dist reaguurders op de track Alleen (Weer), dat een vervolg lijkt te zijn op zijn hit Alleen (#5 in 2017). Ondertussen lijkt het na 6 weken afgelopen met Herinnering, zijn hit met Boef (#12). Vorige week werd bekend dat Lil Kleine na jaren van trouwe dienst het managementbureau Namam verlaat en overstapt naar Spec, het managementbureau van Ali B.

25 (--) MEXICO – Dimitri Vegas & Like Mike x Ne-Yo x Danna Paola
Wanneer we kijken naar de hits die het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Me in de Top 40 hebben gescoord, dan valt op dat de laatste hit altijd succesvoller was dan de vorige. Met hun laatste hit Instagram (met David Guetta, Daddy Yankee, Afro Bros & Natti Natasha) kwamen ze zelfs tot nummer 5. Dat belooft wat voor Mexico. Dimitri Vegas & Like Mike werkten al eerder met Ne-Yo op Higher Place uit 2015. Laatstgenoemde track werd in Nederland niet opgepikt, maar werd bijvoorbeeld in hun thuisland België wel een enorme hit.

26 (--) ALL THE GIRLS YOU LOVED BEFORE – Taylor Swift
Taylor Swift is onderweg. De zangeres is eindelijk bezig aan haar langverwachte Eras Tour, die onlangs werd afgetrapt in het Amerikaanse Glendale. Omdat deze stad zo blij was met haar komst, werd de naam voor de gelegenheid veranderd in jawel, Swift City. Om haar nieuwe tour kracht bij te zetten, trakteert Taylor ons ook nog eens op wat nieuwe muziek. Nou ja, nieuw… de nummers Eyes Open en Safe & Sound stonden al eerder op de soundtrack van de film The Hunger Games, maar werden opnieuw opgenomen. Ook All The Girls You Loved Before is al een oudje: het haalde haar album Lover destijds net niet, maar nu is de track volgens de zangeres toch goed genoeg om als single te fungeren.

27 (--) LEIDSEPLEIN – Sigourney K feat. Katnuf
Sigourney K veroverde eind 2021 en vorig jaar de Top 40 met Vluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam en Antoon) en met 100 Smsjes (met Ronnie Flex). Ben Je Wakker (met Kraantje Pappie) kwam eerder dit jaar niet verder dan de Tipparade en dus is het tijd om grof geschut in te zetten. Op Leidseplein werkt ze samen met één van de grootste talenten van dit moment: Katnuf. De zanger, die in Nederland woonde, maar opgroeide bij onze zuiderburen, scoorde vorig jaar een hit met Van Mij Zijn en maakte grote indruk op Noorderslag. Leidseplein is zo’n track die je na één keer horen al kunt meezingen en die dus blijft plakken.

28 (--) LAYLA – Claude
Vorige week kondigde Claude op zijn Instagram pagina de opvolger aan van het immens succesvolle Ladada (Mon Dernier Mot). De Frans-Nederlandstalige track staat inmiddels alweer 20 weken in de enige echte, waarvan 6 op nummer 1. Aan de previews te horen gaat Layla verder waar Ladada (Mon Dernier Mot) is gebleven. Wie nog twijfelde aan het feit of Claude een blijvertje ging worden, zal na het horen van Layla zijn of haar ongelijk moeten toegeven. Ook deze track ligt weer goed in het gehoor en het lijkt een kwestie van tijd totdat Layla de Top 40 bestormt.

29 (--) SUBSTITUTION – Purple Disco Machine & Kungs
De Duitse dj Tino Piontek, alias Purple Disco Machine, en de Franse dj Brunel Valentin, alias Kungs, hebben hun handen ineengeslagen. Het resultaat is Substitution, een track die eerder vandaag in première ging. De twee dj’s wisten tot dusver gezamenlijk 5 hits te scoren, maar werkten nog niet eerder samen. In 2021 en 2022 was de meeste gedraaide hit op de Nederlandse radio afkomstig van Purple Disco Machine, met respectievelijk Hypnotized en In The Dark (beide met Sophie + The Giants). Wie weet is het aan het eind van dit jaar weer raak met Substitution.

30 (--) SAY SAY SAY – Kygo feat. Paul McCartney & Michael Jackson
Het is alweer bijna 40 jaar geleden dat Paul McCartney en Michael Jackson een hit scoorden met Say Say Say. De track, die tot nummer 4 wist te komen in de Top 40, was de leadsingle van Paul’s vierde studio album Pipes Of Peace. Het was de tweede hit voor het duo, nadat ze in 1982 ook al wisten te scoren met The Girl Is Mine. Het is niet de eerste keer dat Kygo een remake maakt van een track waarop een reeds overleden artiest is te horen, eerder deed hij dit al met Whitney Houston (Higher Love), Avicii (Forever Yours (Tribute)), met Sandro Cavazza) en Donna Summer (Hot Stuff). Mocht deze remake van Say Say Say de Top 40 bereiken, dan betekent het voor Michael Jackson dat hij in 6 achtereenvolgende decennia een (postume) hit heeft weten te scoren. Hij evenaart hiermee de prestatie van David Bowie. Kygo is ondertussen erg bij met zijn nieuwe track. Hij zegt erover op Instagram: “I had so much fun making this one and have been playing it in my sets for a few months now. Can’t wait for everyone to hear it".

(30/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind