Tipparade: Ed Sheeran releaset Eyes Closed

- Hitlijsten

 Coi Leray Bebe Rexha Kevin JoeyAK Jax Jones Calum Scott Creeds Loreen Kempi Nothing But Thieves Hozier Regard Ella Henderson Pnau Khalid Antoon Frenna Ed Sheeran
Tipparade: Ed Sheeran releaset Eyes Closed

Players van Coi Leray is deze week de nieuwe nummer 1 in de Tipparade. Bebe Rexha is nieuw in de top 3 met My Heart Wants What It Wants.

Er zijn deze week 3 tracks die de top 10 binnenkomen. Allereerst gaan Kevin en Joeyak met Kipstraat van 17 naar 4. Twee plekken lager komen we Jax Jones en Calum Scott tegen met Whistle (van 11 naar 6). Op nummer 10 zien we ten slotte nog Push Up van Creeds (van 13 naar 10) voorbijkomen. De snelste stijger van de week valt net buiten de top 10. Het is Loreen die met de Zweedse inzending voor het Eurovisiesongfestival nu al hoge ogen gooit: Tattoo schuift op van 25 naar 11. Één plekje lager komt Kempi als hoogste nieuwe binnen op nummer 12 met Ik Heb Schijt. Ook Nothing But Thieves doen nog goede zaken.: Welcome To The DCC stijgt van 29 naar 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

12 (--) IK HEB SCHIJT – Kempi
De Eindhovense rapper gaat al een tijdje mee in de scene, maar heeft de Top 40 nog nooit weten te bereiken. Met Ik Heb Schijt doet hij nu een nieuwe poging en heeft hij gelijk ook de hoogste binnenkomer van de week te pakken. De melodie van de track, een samenwerking met producer Magicknocker, doet denken aan Don’t Matter van Akon uit 2007 (#15).

25 (--) EAT YOUR YOUNG – Hozier
Ruim 7 jaar lang was de Ierse zanger Andrew Hozier-Byrne, alias Hozier, een eendagsvlieg in de enige echte. Na het succes van Take Me To Church in 2014 (#2) was het lang stil. Een collab met het Italiaanse dj-trio Meduza bracht hier eind 2021 verandering in. Tell It To My Heart werd een bescheiden hit en kwam tot nummer 26. Nu probeert hij het weer solo met Eat Your Young, een track waarin hij kritiek uit op de menselijke moraal en de keuzes die mensen maken, een tamelijk zwaar thema dus. Het nummer staat op de gelijknamige ep die vorige week verscheen.

26 (--) NO SLEEP – Regard & Ella Henderson
Ella Henderson is de laatste jaren op heel wat nummers van dj’s te horen geweest. We hoorden haar in 2015 bijvoorbeeld op Here For You van Kygo en vanaf 2021 was het raak via Hurricane (met Ofenbach), Crazy What Love Can Do (met David Guetta en Becky Hill) en 21 Reasons (met Nathan Dawe). En nu werkt ook Dardan Aliu, alias Regard, samen met de 27-jarige Britse, die ooit zesde werd bij X Factor in haar thuisland. Regard over de track: “Ik begon afgelopen zomer met het creëren van het begin van wat No Sleep zou worden. Ik was zo in beslag genomen door het maken van de track, dat ik me niet realiseerde dat het aan het einde van mijn sessie ochtend was. Ik heb me de hele nacht doorgewerkt aan dit nummer. Ironisch genoeg werd het pas No Sleep, toen Ella zich ermee ging bemoeien. Haar stem maakt dit nummer.”

27 (--) THE HARD WAY – Pnau + Khalid
Het Australisch dj-trio Pnau leerden we in 2014 (toen nog als duo) kennen op Changes, een samenwerking met Faul & Wad Ad (#15). De heren scoorden erna officieel geen hit meer in de Top 40, maar ze waren in 2021 wel verantwoordelijk voor de remix van Cold Heart, waar Elton John en Dua Lipa mee tot nummer 2 kwamen. Ze slaan nu de handen ineen met de Amerikaanse zanger Khalid, die reeds 10 hits op zijn naam heeft staan. The Hard Way gaat verder waar Cold Heart is gebleven en ligt lekker in het gehoor. De track zit momenteel in Repeat Of Niet bij Qmusic.

28 (--) MORGEN WORDT FANTASTISCH - Acda & De Munnik
Tien jaar na hun laatste notering in de Tipparade maakten Thomas Acda en Paul de Munnik vanmiddag live op Qmusic bekend dat Acda & De Munnik weer bij elkaar komen. Morgen Wordt Fantastisch is hun nieuwe single.

29 (--) RODDELS – Antoon x Frenna
Vanaf 21 april is het zover. Dan is de Antoon-Engel, een muzikale film over het leven van de jonge en succesvolle rapper, te zien in de Nederlandse bioscopen. Zowel Antoon’s jeugd als de opbloei van zijn muziekcarrière komen aan bod, een must-see voor de fans. Tot die tijd moeten we het eerst nog even doen met nieuwe muziek. Na het enorm succesvolle 2022, waarin Antoon 5 hits wist te scoren, is Roddels, een duet met collega Frenna, nu zijn eerste wapenfeit van 2023.

30 (--) EYES CLOSED – Ed Sheeran
De ene hit is de lijst nog niet uit, of de opvolger staat alweer klaar. Waar acts als P!nk en Miley Cyrus momenteel met 2 hits in de Lijst der Lijsten staan, lijkt dit binnenkort ook het geval te zijn bij Ed Sheeran. De Britse superster zal in mei zijn vijfde studio album - (subtract) releasen en Eyes Closed, een typische Ed Sheeran ballad, is daar de leadsingle van. Dit nieuwe album wordt gekenmerkt door thema’s als wanhoop, verdriet en hoop en sluit aan bij de moeilijke tijd die Ed heeft doorgemaakt. Met de release van - zal ook een persoonlijke documentaire op Disney+ verschijnen: The Sum Of It All. In deze documentaire krijgen de fans een open kijk in het privéleven van de zanger, een leven dat de laatste tijd behoorlijk op zijn kop stond.