New Releases: Miley Cyrus brengt River uit

- Releases

 Miley Cyrus Duncan Laurence Calvin Harris Ellie Goulding Mae Muller Pnau Khalid Tiësto Armin Van Buuren Sophie and The Giants Frenna Mula B
New Releases: Miley Cyrus brengt River uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Miley Cyrus, Calvin Harris en Ellie Goulding en Duncan Laurence nieuwe tracks uitgebracht.

RIVER – Miley Cyrus
Met Flowers voert ze al wekenlang de internationale hitlijsten aan, waaronder de Nederlandse Top 40, en fans zaten maanden in spanning voor haar nieuwe album Endless Summer Vacation. Zaten, inderdaad. Vanaf deze week is het album te streamen en meteen is er ook een opvolger voor Flowers gekozen: River. Deze keer geen harde afrekening met haar ex Liams Hemsworth, maar wel een terugblik naar de tijd dat alles nog koek en ei was. Zo zingt de Amerikaanse: “I can't stop from thinking lately, you could be the one, have the honor of my babies, hope they have your eyes and that crooked smile...” Bijzonder openhartig, maar Miley slaagt erin om absoluut niet suikerzoet te klinken.

SKYBOY – Duncan Laurence
“Voor mij is Skyboy één van mijn favoriete liedjes ooit,” zo onthulde Duncan Laurence afgelopen week aan Domien Verschuuren bij Qmusic, bij de primeur van de nieuwe track van de Rotterdammer. “Ik denk zelfs dat het stiekem boven Arcade staat. Het is zo’n persoonlijk liedje.” Skyboy gaat over de zoektocht en acceptatie van de identiteit van de zanger. Daar viel het verhaal van zijn partner mee samen. “Jordan en ik hebben onze beide jeugdverhalen in dit liedje gestopt en we hebben er zo iets emotioneel en persoonlijks van gemaakt. We hebben geprobeerd de hoop in het refrein te stoppen, waar wij in onze jeugd zo naar zochten, omdat er nog niet echt queer-voorbeelden waren in die tijd. Jordan is heel erg in een christelijke omgeving opgegroeid, ik ben vlakbij Rotterdam opgegroeid waar de acceptatie van queer zijn ook nog niet lekker liep, dus dit is een emotioneel verhaal met heel veel zeer erin. Maar tegelijkertijd is het zo’n hoopvol nummer, dat heerlijk is om te zingen en te schreeuwen. Daarom is het één van mijn favorieten."

MIRACLE – Calvin Harris with Ellie Goulding
Calvin Harris en Ellie Goulding. Een duo dat bijna een garantie voor succes is. In 2013 kwamen we ze voor het eerst samen tegen in de Top 40. I Need Your Love stond 7 weken in de Top 40 en behaalde de 29e stek. Geen groot succes, maar toch vond de Schotse dj en producer het genoeg om het recept een jaar later te herhalen en toen was het wél goed raak. Outside kwam tot nummer 7 en stond maar liefst 19 weken in de Lijst der Lijsten. Nu, ruim 9 jaar later, blijkt Calvin weer op Ellie terug te vallen. En dat lijkt vooral voor de zangeres goed nieuws, want solo kan ze de laatste jaren weinig potten meer breken. Miracle bevat een stevige portie 90’s-Invloeden, die je zo terug lijken te voeren naar die tijd. Denk aan een willekeurig groot dancefeest uit die tijd en je herkent de sound direct. Wel weet Calvin met zijn beats ook een brug naar nu te maken. In de verte hoor je I’m Good van David Guetta en Bebe Rexha naschallen.

I WROTE A SONG – Mae Muller
Mae Muller vertegenwoordigt dit jaar het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met I Wrote A Song. Een nummer dat zich al snel in je hoofd weet te nestelen en bovendien erg radiovriendelijk is. Mae schreef het nummer samen met Karen Poole, die eerder schreef voor onder anderen Becky Hill en Lewis Thompson, die voor Rita Ora en Joel Corry schreef. In Nederland scoorde de zangeres tot nu toe één Top 40-hit: Better Days (met Neiked en Polo G) kwam in 2021 niet verder dan nummer 30.

Nog meer nieuwe tracks
Er is nog meer hitgevoelige muziek uit. Pnau, dat je de laatste jaren vooral kent van de remix van Elton John en Dua Lipa van Cold Heart, werkt op The Hard Way samen met Khalid. Waar Calvin Harris kiest voor de sound van de jaren 90, kiezen de Australiërs voor de 80’s als uitgangspunt. De tekst is hartverscheurend, maar de track is vrolijk en dat is volgens Khalid juist de tegenstelling die de twee acts tegenover elkaar wilden zetten. Tiësto en Armin van Buuren hebben met All Nighter en Vulnerable nummers gemaakt, die menig club zal gaan veroveren. Sophie And The Giants, die je kent van hun hits met Purple Disco Machine en nu samenwerken met Mearsby, hebben een breder publiek op het oog. Ook nostalgische vibes op deze track, die bijzonder dansbaar is. Frenna heeft deze week twee tracks uitgebracht: Broski’s (met Mula B) en 5 Vingers (met Francis). Eerstgenoemde lijkt de grootste kans op een (streaming)hit te hebben, dankzij de catchy beat en de dito hooks.

THE HARD WAY – Pnau + Khalid

ALL NIGHTER – Tiësto

VULNERABLE – Armin van Buuren feat. Vanessa Campagna

DNA – Sophie And The Giants, Mearsby

BROSKI’S – Frenna ft. Mula B

Wil je nog meer nieuwe releases beluisteren? Check dan onze playlist op Spotify. 

Foto: YouTube