Spotlight: Easy Lover

- Releases

 Ellie Goulding Big Sean
Spotlight: Easy Lover

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Ellie Goulding.

Dat 80’s discopop het nog altijd lekker doet is een understatement. Hoewel de trend alweer twee jaar geleden startte met hits van The Weeknd en Dua Lipa, is hij verre van afgelopen. Nog steeds komen wekelijks grote artiesten met soortgelijk materiaal. Nu is het de beurt aan een oude Britse bekende.

Het is weer even geleden dat we voor het laatst nieuwe muziek hoorden van Ellie Goulding. De blonde zangeres scoorde al een heel aantal pophits en brandt nu haar handen aan de discosynths die de hitlijsten hebben gedomineerd in de afgelopen twee jaar. Haar comebacktrack heet Easy Lover en is een samenwerking met Amerikaanse rapper Big Sean.

Het resultaat is prima. Niet meer, niet minder dan dat. Om nou te zeggen dat Ellie met Easy Lover echt iets spannends probeert zou te gul zijn. Toch betekent dat ook niet dat het een slecht liedje is. Easy Lover heeft een knallend poprefrein met een sterke Big Sean-verse in het midden voor de nodige variatie. Het kan zo op de radio en heeft zeker kwaliteiten van een hit. Toch begint dit genre wel heel erg in herhaling te vallen en voelt Easy Lover ondertussen wel een beetje als de zoveelste. Verrassend is anders.