Nieuws
Nederlandse Top 40

How You Samba voor de derde week op 1

How You Samba voor de derde week op 1
Kris Kross Amsterdam  Tinie Tempah  Sofia Reyes  Libianca  Cian Ducrot  Calvin Harris  Ellie Goulding  Marshmello  Farruko  Becky G  Omega  Kylie Minogue  Anne-Marie  Shania Twain  Flemming 

Nadat de hit van Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes en Tinie Tempah de gouden status wist te bereiken volgt ook een derde week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

De top 3 van de hitlijst is ongewijzigd en daarmee weet Kris Kross Amsterdam als act, nadat het eerst met Hij Is Van Mij al zeven weken op 1 stond, nu in de dubbele cijfers te komen met 10 weken als lijstaanvoerder. People van Libianca, Cian Ducrot, Ayra Starr en Omah Lay, staat ook deze week op nummer 2. Cian Ducrot klimt daarmee de top 3 in van Ierse acts met de meeste weken in de Nederlandse top 3. Voor Cian zijn dat nu 11 weken. U2 (25 weken op nummer 1) en Gilbert O’Sullivan (12 weken op nummer 1) staan daar nog boven. Tattoo van Loreen staat voor de vierde achtereenvolgende week op nummer 3.

Mijlpaal voor Calvin Harris
Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding zakt een plaatsje naar nummer 5. Iedere week worden punten toegekend aan Top 40-artiesten. Die krijgen 1 punt voor een notering op nummer 40 en zo oplopend naar 40 punten voor een week op nummer 1. Calvin Harris komt deze week op exact 10.000 punten en daarmee is hij de tiende artiest ooit die de mijlpaal weet te bereiken. Eerder dit jaar wist ook P!nk dat aantal punten te bereiken. De lijst wordt aangevoerd door David Guetta, die inmiddels 18.976 punten heeft.

Esta Vida naar 8
Deze week klimt Esta Vida van Marshmello en Farruko van 12 naar 8. Vorige week klom Arranca van Becky G en Omega de top 10 in en dus hebben we nu (weer) twee Spaanstalige hits bij de 10 populairste hits van Nederland staan. Dat gebeurde voor het laatst in september van 2020, toen Más Más Más (deels Spaanstalig) en Mamacita in de top 10 stonden. De laatste keer dat er twee volledig Spaanstalige hits in de top 10 stonden, was bijna vijf jaar geleden, op 18 augustus 2018, via La Cintura (Alvaro Soler) en Dura (Daddy Yankee).  Het record van Spaanstalige hits in de top 10 staat op 3, waarvan we inmiddels 3 periodes kennen (augustus 1991, mei/juni 2006 en augustus/september 2017). Of we dat nu gaan halen is nog maar de vraag… De derde Spaanstalige hit staat nog niet in de Top 40 en in de Tipparade doet wat dat betreft Copa Vacía (Shakira en Manuel Turizo) het dan het best… (#13 in die lijst).

Kylie Minogue gaat het hardst
De meeste winst in de Top 40 is deze week voor Kylie Minogue. Padam Padam klimt met zeven plaatsen winst naar nummer 28. De 55-jarige zangeres krijgt deze week gezelschap van nog een oud-gediende uit de hitlijst. Shania Twain, inmiddels 57 jaar oud, verliet ruim 20 jaar geleden de lijst na haar succes met Kaching!. Deze week keert ze terug in de lijst met Unhealthy. Die samenwerking met Anne-Marie was afgelopen week de Alarmschijf bij Qmusic. Alles over de nieuwkomers lees je hier. Bekijk hier de complete Top 40. 

(21/07/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season