Loreen blijft stevig op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Loreen Calvin Harris Ellie Goulding Libianca Miley Cyrus Tiësto David Guetta Anne-Marie Coi Leray Kris Kross Amsterdam Sofia Reyes Tinie Tempah Claude Suzan & Freek
Loreen blijft stevig op 1 in de Top 40

Voor de tweede week is het winnende Eurovisiesongfestivalnummer Tattoo de grootste hit van ons land. Loreen blijft Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding, de nummer 2, ruim voor in de Nederlandse Top 40.

Met haar succes klimt de 39-jarige Zweedse in de ranglijst van meest succesvolle Zweedse zangeressen waar ze nu Zara Larsson, Neneh Cherry, Mabel en Tove Lo nog voor zich moet laten. De Top 40 wordt ondertussen voor de 18e achtereenvolgende week aangevoerd door een solo-hit van een zangeres. Het is de tweede keer in de Top 40-geschiedenis dat we zo’n lange periode zien. Het record stamt uit 2011 toen Adele, Lady Gaga en Alexis Jordan een periode van 20 weken wisten te bouwen.

Calvin Harris bij 3 succesvolste Britse acts
Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding keert terug op de tweede plaats. Iedere week worden punten toegekend aan hits, oplopend van 1 punt voor de nummer 40 naar 40 punten voor de nummer 1. Calvin Harris heeft nu 9702 punten weten te verzamelen, 35 meer dan The Beatles. Daarmee staat hij nu bij de drie succesvolste Britse acts achter Ed Sheeran en The Rolling Stones. De top 3 wordt gecompleteerd door People van Libianca die in de remix-versies wordt bijgestaan door Cian Ducrot, Ayra Starr en Omah Lay.

Miley's bloemen zijn wat minder fris
Flowers van Miley Cyrus valt van 2 naar 5 en daarmee komt er een einde aan een indrukwekkend top 3-avontuur. De Amerikaanse staat met haar ex-nummer 1 nog wel bij de 5 populairste hits van ons land.  Haar hele periode in de Top 40 stond ze in de top 5 en dat is nu dus al 19 weken. Flowers komt daarmee bij 8 andere hits die het daar zo lang wisten vol te houden. De recordhouder is Blinding Lights van de man die zich toen nog The Weeknd noemde. Die track stond 25 weken in de top 5.

Tiësto staat met Lay Low inmiddels 20 weken in de lijst en weet deze week voor het eerst de top 4 te bereiken. Lay Low is daarmee pas de tweede hit ooit die zo laat de top 4 weet te bereiken. Lorde was in 2013, met Royals, de eerste.

Baby Don't Hurt Me gaat hard omhoog
David Guetta, Anne-Marie en Coi Leray klimmen met Baby Don’t Hurt Me vijf plaatsen naar nummer 8. Daarmee schrijft David Guetta een 25e top 10-hit op zijn naam. Het is de achtste keer dat een act die mijlpaal weet te bereiken. Madonna is recordhouder met 36 top 10-hits. De drie acts gaan niet het hardst omhoog. De snelste stijger van deze week komt op naam van Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes en Tinie Tempah. Voor How You Samba liet het vijftal zich inspireren door de top 10-hit van Bellini uit 1997, Samba De Janeiro. How You Samba klimt 24 plaatsen naar nummer 14. De hoogste van drie binnenkomers staat op naam van Suzan en Freek. Nooit Meer Slapen is hun 13e Top 40-hit; nieuw op nummer 36. Lees hier meer over de nieuwkomers. 

Weer een top 10-hit voor Claude
Voor de negende keer in de Top 40-geschiedenis staat er een tweetalige hit in de Franse- en Nederlandse taal in de top 10. Claude deed dat eerst met Ladada (Mon Dernier Mot) en nu met Layla. In de Top 40 is er één act die dat eerder wist te presteren: The Shorts. Zij stonden met Comment Ça Va op nummer 1 en daarna met Je Suis, Tu Es op nummer 4.

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube