Nieuws
Hitlijsten

Flowers staat voor de 16e week op 1 en jaagt op As It Was

Flowers staat voor de 16e week op 1 en jaagt op As It Was
Miley Cyrus  Tiësto  Sera  Calvin Harris  Ellie Goulding  Metejoor  Hannah Mae  Libianca  Maan  Goldband  Purple Disco Machine  Kungs 

Flowers van Miley Cyrus is ook deze weer de nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Daardoor jaagt de hit van de zangeres alleen nog maar op As It Was van Harry Styles.

Miley staat inmiddels 16 weken op de eerste plek en Flowers is daarmee de derde hit ooit die de Nederlandse hitlijst zo lang wist aan te voeren. In 2012 schreef Balada van Gusttavo Lima het record van Marco Borsato uit de boeken. Sinds 1994 was Dromen Zijn Bedrog (met 12 weken op 1) de hit met de meeste weken op 1. Balada van Gusttavo Lima maakte daar in 2012 een week meer van.

De Braziliaan behield het Top 40-record vijf jaar, tot Ed Sheeran er in 2017 15 weken van maakte. Een jaar later werd het record scherper gezet door One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa met 16 weken op nummer 1. Vorig jaar werd ook One Kiss overtroffen door As It Was van Harry Styles, waardoor het record sinds 20 augustus 2022 op 18 weken staat. Miley heeft nog 3 weken om de bloemen in ontvangst te nemen en de kroon over te nemen. 

Elfde top 5-hit voor Tiësto
De top 5 van de lijst is deze week bijna ongewijzigd. Tiësto schuift van 6 naar 5 met Lay Low en dat levert de Nederlandse dj en producer zijn elfde top 5-hit op. Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding, People van Libianca, en Engelbewaarder van Marco Schuitmaker blijven plakken op respectievelijk 2, 3 en 4.

Eerste top 10-hit voor Sera
Wat Wil Je Van Mij van Metejoor en Hannah Mae klapt door de stijging van Tiësto uit de top 5 en moet het nu doen met een zesde plek. Daylight van David Kushner gaat van 8 naar 7 en ook Heaven van Niall Horan wint een plekje en is te vinden op nummer 9. Sera gaat net iets harder dan die twee nummers: zij stijgt van 12 naar 10 en staat voor het eerst in haar loopbaan bij de 10 populairste tracks van Nederland. Haar eerdere Top 40-hits Only Us (2021, #28) en Take A Chance (2022, #30) bleven bescheiden hitjes. Sera is de 677e act uit Nederland die een top 10-notering kan bijschrijven.

Top 40-record voor Stiekem van Maan en Goldband
Aan Top 40-hits worden punten toegekend. Wekelijks zijn er 40 punten voor de nummer 1 en zo aflopend naar 1 punt voor de nummer 40 in de lijst. Stiekem komt deze week op 982 punten. Met dat aantal nemen Maan en Goldband het record over van Gers Pardoel. Hij kreeg het record begin april 2012 in handen met zijn hit Ik Neem Je Mee dat later wist uit te lopen naar een puntenscore van 975 punten. Ik Neem Je Mee overtrof na 41 jaar de puntenscore van Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry en De Rekels (868 punten). Gers Pardoel was ruim elf jaar recordhouder waar nu Stiekem de grootste Nederlandstalige hit is geworden. Lees hier meer over het Top 40-record van Maan en Goldband.

Purple Disco Machine en Kungs gaan het hardst
Substitution van Purple Disco Machine en Kungs weet zes plaatsen winst te pakken. Daarmee is de Duits-Franse samenwerking op nummer 23 de snelste stijger. Curtains van Ed Sheeran is voor de Britse zanger zijn 31e Top 40-hit. Afgelopen week was dat de Alarmschijf op Qmusic en nu, op nummer 29, de hoogste van drie binnenkomers. Je vindt hier alles over de nieuwkomers. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube

(12/05/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy