Onder de Radar: Janieck is terug met Life

- Releases

 Janieck
Onder de Radar: Janieck is terug met Life

In Onder de radar zetten we iedere week een track in het zonnetje die ondergesneeuwd dreigt te raken, maar die wel aandacht verdient. Deze week is het de beurt aan Life van Janieck.

Officieel leerden we Janieck in 2015 kennen via de hit Reality van Lost Frequencies. Maar eigenlijk gebeurde dat al veel eerder. De zanger speelde als 10-jarige de hoofdrol in de film Pluk van de Petteflet. Daarna was hij ook te zien in Kruistocht In Spijkerbroek en de politieserie Van Speyk. Tussendoor leerde hij gitaarspelen en begon hij zijn eigen nummers te schrijven. In 2012 bracht hij zijn eerste single Six String Thing uit, maar pas in 2014 volgde zijn grote doorbraak. Inmiddels staat Janieck op 4 Top 40-hits: Reality, Feel The Love, Does It Matter en Narcotic (met Younotus en Senex). Met Just Wanna Be With You en You Don’t Have To Like It (met Lucas & Steve) haalde hij de Tipparade.

Wonderful Life
Op Life pakt de zanger het slim aan. Zijn hit Does It Matter was gebaseerd op Better Off Alone van Alice Deejay en nu heeft hij weer het stof van een oude hit geblazen. Met Wonderful Life scoorde de Britse zanger Black in 1987 een Top 40-hit. Het nummer stond 7 weken in de lijst en behaalde de zevende plek. Matilde Santing en The Oversoul 13 waren net iets succesvoller: hun versie kwam in 1999 tot nummer 6. Janieck schreef een eigen tekst op de bekende melodie van het nummer, die door Léon Paul Palmen in een nieuw jasje werd gestoken. Hij werkte eerder al mee aan nummers van onder anderen Guus Meeuwis, Lucas & Steve, Kraantje Pappie, Martin Garrix, Miss Montreal, Rolf Sanchez, Suzan & Freek en Snelle.

Foto: cover single Does It Matter