Net als Marco Borsato op 1 in de Belgische Ultratop 50

- Overig

 BLØF Zonderling Nielson Janieck Davina Michelle Armin Van Buuren Marco Borsato
Marco Borsato

Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle staat op nummer 1 in de Belgische Ultratop 50 (Vlaanderen). Het is zijn zesde nummer 1-hit bij onze goede vrienden van Ultratop, de enige echte Belgische hitlijst. Maar welke zes Nederlanders stonden hiervoor op de eerste plek?

Hoe Het Danst is de eerste nummer 1-hit voor volledig Nederlandse artiesten sinds Sexy Als Ik Dans van Nielson, dat op 22 november 2014 op nummer 1 stond. Sindsdien kwamen Nederlanders alleen op nummer 1, met behulp van een Belgische act. Die zul je dan ook vooral in deze lijst tegenkomen. Klaasje Meijer rekenen we in dit geval niet mee. Zij stond als lid van K3 met 10.000 Luchtballonnen op 21 november 2015 op nummer 1. 

Jake Reese (ELLIE – Regi & Jake Reese, 7 weken op 1 in 2018) 

Bij ons deed Ellie van de Belgische producer Regi Penxten (het brein achter Milk Inc) helemaal niets, maar bij onze zuiderburen was het dé zomerhit van het afgelopen jaar. Maar liefst zeven weken stond Jake Reece, die bij ons vooral bekend is van zijn collabs met Hardwell en van zijn winst bij X Factor, op de bovenste plek van de Ultratop 50.

BLØF (ZOUTELANDE – BLØF & Geike Arnaert, 6 weken op 1 in 2018)

In Nederland mocht BLØF met Geike Arnaert maar liefst 10 weken de nummer 1-positie bezetten met Zoutelande, maar in het thuisland van Geike waren dat er 6. Desondanks was de track zo populair, dat het aantal Vlamingen in het Zeeuwse dorpje flink toenam.

Zonderling (CRAZY – Lost Frequencies & Zonderling, 5 weken op 1 in 2018)

Achter Zonderling gaan de Drentse Jaap de Vries en Martijn van Sonderen schuil. Vorig jaar werkten ze samen met Lost Frequencies en dat legde hen geen windeieren: Crazy stond maar liefst 5 weken op nummer 1. In de Nederlandse Top 40 was de twaalfde plek de hoogst behaalde positie. In de Airplay Top 40 stond Crazy wekenlang hoog in de lijst.

Janieck (REALITY – Lost Frequencies & Janieck Devy, 4 weken op 1 in 2015) 

Janieck kende we vooral als kindsterretje uit Pluk van de Petteflet, maar in 2015 liet hij voor het eerst muzikaal van zich horen. Reality, met Lost Frequencies, betekende zijn doorbraak als volwassen artiest. Inmiddels reist de sympathieke zanger door heel Europa en heeft hij al tracks opgenomen met onder anderen Lucas & Steve. Ook schreef hij dit jaar mee aan de Ierse Songfestivalinzending. Reality stond vier weken op 1 in België. Ook in Nederland was het een grote hit, met een derde plek als hoogst behaalde positie.

Ummet Ozcan (THE HUM – Dimitri Vegas & Like Mike & Ummet Ozcan, 1 week op 1 in 2015)

Ummet Ozcan, geboren in Putten, stond even daarvoor op nummer 1 in de Ultratop 50. Het vreemde aan The Hum, is dat het alleen in Belgie en Frankrijk de hitlijsten wist te bereiken. Daarbuiten flopte de track. Misschien komt dat ook wel door het geweldige jaar dat Dimitri Vegas & Like Mike beleefden in hun thuisland. Dat werd in oktober van 2015 bekroond met de nummer 1 in de DJ Mag Top 100. Zelden was er zoveel discussie over de nummer 1-positie in die lijst…

Nielson (SEXY ALS IK DANS – Nielson, 1 week op nummer 1 in 2014)

Dat Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren ervoor zorgen dat er weer alleen Nederlanders op 1 staan bij onze Vlaamse vrienden, werd toch wel weer eens tijd. Bijna vijf jaar geleden was Nielson de laatste die dat flikte. In de Nederlandse Top 40 bleef de catchy track op 12 plakken. Dotan wist met Home ook in 2014 tot de eerste plek te komen in de Ultratop 50.

Foto: Instagram