Tipparade: Josylvio hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Janieck Dotan Kraantje Pappie Josylvio Miley Cyrus Camila Cabello Tino Martin René Froger Post Malone Yung Felix
Tipparade: Josylvio hoogste nieuwe

Net als vorige week zien we deze week 8 binnenkomers in de Tipparade. Daarbij is de track van Josylvio met Mula B en Yung Felix de hoogste nieuwe op nummer 19.

Vier nummers weten deze week de Tipparade te verlaten en de oversteek naar de Top 40 te maken waar vier andere nummers die oversteek weer niet hebben gemaakt. Met inmiddels tien weken in de Tipparade zijn Ali Gatie (met It’s You) en Sam Feldt (met Post Malone) de langst genoteerde acts. Lil Tecca weet de grootste opmars te maken; zijn Ransom klimt elf plekken naar nummer 5.

De volledige Tipparade bekijk je hier en de binnenkomers nemen we onder de loep.

19 (--) WAAROM ZOEKEN NAAR LIEFDE- Josylvio ft. Mula B & Yung Felix
Voor Josylvio en Mula B is liefde niet belangrijk. Althans… zo doen ze het overkomen in de nieuwste track die ze met Yung Felix maakte. De rappers kiezen er duidelijk voor om de zakken gevuld te hebben en te houden en hebben aan den lijve ondervonden hoe het is om geen cent te hebben. Waarom Zoeken Naar Liefde is de nieuwste Josylvio-track in de aanloop naar een compleet album dat voor 4 oktober op de planning staat.

24 (--) NARCOTIC- YouNotUs & Janieck & Senex
In 2015 werkte het Duitse duo YouNotUs mee aan Supergirl, een cover van de eerdere hit van Reamonn uit 2000. Tobi en Gregor hebben nu een ander oudje onder handen genomen: Narcotic. Dat was in 1999 een top 4-hit voor Liquido waarvan we op hitparadevlak sindsdien niets meer hebben vernomen. YouNotUs werkte voor hun remake samen met Senex en Janieck en die laatste kwamen we al drie keer eerder tegen in de Top 40 met Does It Matter en Feel The Love waar hij via zijn samenwerking met Lost Frequencies, Reality, in 2015 een top 3-hit op zijn naam schreef.

25 (--) CIRCLES- Post Malone
Deze week verschijnt Hollywood’s Bleeding, het derde studioalbum van Post Malone. Op dat album zullen onder meer Sunflower (met Swae Lee) en zijn huidige Top 40-hit Goodbyes (met Young Thug) terug te vinden zijn naast 15 andere tracks. Daarbij zitten ook samenwerkingen met bijvoorbeeld Halsey, Ozzy Osbourne en Sza. Circles verscheen afgelopen vrijdag en inmiddels is ook de clip bij die track wereldkundig. 

26 (--) SLIDE AWAY- Miley Cyrus
Voor Slide Away schakelde Miley Cyrus bij het schrijven de hulp in van onder meer Alma. Met haar werkte ze eerder al aan Mother’s Daughter en klaarblijkelijk is die samenwerking bevallen. Afgelopen week zong ze het nummer al tijdens de MTV Video Music Awards en de echte fans viel het al op dat ze een kleine wijziging doorvoerde in de tekst van het nummer. Waar op de single “we’re grown now” te horen is zong ze op het podium “I’m grown now”. Mogelijk dat ze daarmee ook muzikaal afscheid neemt van haar relatie met Liam Hemsworth. Slide Away is de volgende Miley-track die we noteren voor het album She Is Miley Cyrus waarvan we nog steeds verwachten dat het nog dit jaar zal verschijnen.

27 (--) LIAR- Camila Cabello
“Zeg maar nee want dan krijg je er twee”. Of Camila dat ook heeft gedacht is de vraag maar deze donderdag slingert onze señorita met Shameless en Liar wel gewoon twee nieuwe tracks in één keer de wereld in. Het is overigens niet voor het eerst dat ze twee nummers tegelijk uitbrengt want dat deed ze ook met OMG (met Quavo) en Havana (met Young Thug). Die laatste stond uiteindelijk 33 weken in de Top 40 en werd haar grootste hit. Tot nu toe dan natuurlijk want het succes van haar vorige single, Señorita, lijkt nog niet over te zijn.

28 (--) VALLENDE STER- Kraantje Pappie
Al de hele week telt Kraantje Pappie af naar de release van zijn nieuwe single, Vallende Ster. Een vrolijke deun, compleet met trompetten, die je de energie kan geven om lekker door die herfstachtige periode kan trekken. “Ik heb er verdomme veel zin in”, zo deelde hij. Afgelopen week wist hij met zijn bijdrage op de Kris Kross Amsterdam-hit Moment zijn grootste Top 40-hit te boeken.

29 (--) LETTING GO- Dotan
Deze week was te zien hoe Dotan diepgaande gesprekken voerde met Johnny de Mol tijdens een reis door IJsland, de plek die hij eerder dit jaar bestempelde als ‘de hemel op aarde’. Tijdens het gesprek liet hij zich ook voor het eerst uit over zijn voorliefde voor mannen, een aspect waar hij zich niet eerder over uit durfde te laten uit angst dat het zijn carrière zou schaden. Op Instagram liet hij na de uitzending weten dat hij zich bevrijdt voelt nu dat geheim is verdwenen. “Het is een groot deel van me en jarenlang probeerde ik te verstoppen wie ik werkelijk ben.” Deze week verscheen Letting Go als opvolger van Numb, de Alarmschijf waar hij eerder dit jaar mee op nummer 20 kwam in de Top 40.

30 (--) PROOSTEN OP HET LEVEN- Tino Martin & Rene Froger
Tino Martin was vijf jaar oud toen Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken een hit was. Sindsdien is hij René Froger nooit uit het oog verloren. De twee kregen nog niet zolang geleden contact met elkaar en samen stonden ze op het podium tijdens het concert dat Tino gaf in het Olympisch Stadion. “Een jongensdroom, mijn held”, zo bestempelt Tino zijn duetpartner met wie hij deze week de single Proost Op Het Leven afleverde.