Dance Monkey nu 8 weken op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Kensington Coldplay Camila Cabello Cardi B Tones And I Sam Feldt Dua Lipa Janieck
Tones And I

Al 8 weken regeert Tones And I nu met harde hand in de Top 40. De afgelopen week bleek ze met Dance Monkey opnieuw onverslaanbaar voor de concurrentie.

Dance Monkey is inmiddels ook al bijna de langst genoteerde nummer 1-hit van een Australische act; alleen Olivia Newton-John stond in 1979 met haar Grease-hit You’re The One That I Want een weekje langer op de eerste plek. Tones And I's nummer is ook nog eens de 50e Top 40-hit ooit die de lijst voor acht of meer weken weet aan te voeren.

Sam Feldt schiet door naar 5
De top 4 zit deze week muurvast, want ook Memories van Maroon 5 (#2), Circles van Post Malone (#3) en Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez (#4) komen niet van hun plek. Wel is er winst voor Sam Feldt en Rani, die met hun Post Malone van 7 naar 5 gaan. Daarmee scoort de Boxtelse dj en producer voor de tweede keer een top 5-hit. De vorige keer dat hij dat flikte, was met Summer On You (met Wulf). Dat nummer wist het tot de vierde plaats te schoppen.

Nieuw unicum voor Dua Lipa
Ook Dua Lipa maakt een klein sprintje binnen de top 10. Haar nieuwste track Don't Start Now gaat van 9 naar 6. Afgelopen week meldden we al dat zij met al haar tien Top 40-hits de top 10 heeft bereikt. Sinds deze week komen slechts twee van haar Top 40-hits niet hoger dan 10: Hotter Than Hell uit 2016 en No Lie, met Sean Paul, uit datzelfde jaar. 

Twee top 10-hits voor Camila Cabello
De nummers 7 tot en met 9 dalen allemaal. Liar van Camila Cabello zakt van 6 naar 7, Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank van 5 naar 8 en Only Human van de Jonas Brothers levert een plaats in en staat nu op 9. Voor Camila is er gelukkig ook goed nieuws: ze heeft er namelijk weer een top 10-hit bij. South Of The Border, met Ed Sheeran en Cardi B, gaat van 12 naar 10. Voor Ed Sheeran is het zijn elfde nummer 1-hit in de Lijst der Lijsten en ook nog eens zijn derde top 10-hit in 2019, na I Don't Care (met Justin Bieber) en Beautiful People (met Khalid).

YouNotUs, Janieck en Senex scoren verrassend grote hit
Narcotic, de cover van Liquido's rammer uit 1999, is voor YouNotUs, Janieck en Senex toch nog een verrassend grote hit aan het worden. In hun tiende week Top 40 stijgen de drie acts opeens hard door, van 17 naar 12. Aan de basis van de hit staat een cover, die de zanger bij onze vrienden van Qmusic maakte tijdens de Top 500 van de 90's van vorig jaar. Samen met Q-dj Stephan Bouwman en gitarist Alon Dreesde maakte de Nederlandse zanger toen een eigen versie van het nummer. De zanger van Liquido, Wolfgang Schrödl oftewel Senex, was daar erg van onder de indruk.

Coldplay's Orphans in de top 15
Deze week kwam Everyday Life van Coldplay uit en de eerste track van dat nieuwe album gaat lekker. Het nummer stijgt van 18 naar 15. Het levert de band van Chris Martin zijn eerste hit in de top 15 op, sinds 2015. Destijds kwam Something Just Like This met The Chainsmokers tot de vierde plek. Heeft Coldplay nog meer met die vijftiende plek? Ja, zeker! Lost! uit 2008 en Life In Technicolor II uit 2009 kwamen niet verder dan die positie.

Kensington gaat het hardst
Uncharted van Kensington is deze week de snelste stijger in de lijst. De Utrechters, die laatst nog de release van hun nieuwe album Time vierden, stijgen 8 plaatsen en komen terecht op 30. Daarmee doen ze het nu al beter dan met hits als Home Again, All For Nothing, Fiji en Bats, want die kwamen niet verder dan 31. 

Wil je meer Top 40? Bekijk hier dan de complete lijst van deze week!

Foto: Qmusic