New Releases: Regi, Jake Reese en OT willen hit in Nederland

- Releases

 Ariana Grande Jaap Reesema Ilse DeLange Justin Bieber
Jake Reese

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases. Met deze week onder andere de collab van Ariana Grande en Justin Bieber, Kom Wat Dichterbij van Regi, Jake Reese en OT en een liefdevol nummer van JP Cooper.

KOM WAT DICHTERBIJ – Regi ft. Jake Reese & OT
Wij hebben Beste Zangers, België heeft Liefde Voor Muziek. Net als in het AVROTROS-programma zingen in de VTM-show verschillende artiesten elkaars nummers. Uiteraard in een nieuw jasje. Producer Regi Penxten, onze eigen Jake Reese (Jaap Reesema) en zangeres OT (Olivia Trappeniers) maakten een nieuwe versie van Kom Wat Dichterbij, dat oorspronkelijk van de Belgische zanger Gene Thomas is. Het resultaat staat inmiddels op nummer 1 in dé hitlijst van België, de Ultratop 50. Je kunt het zien als een kruising tussen Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle en Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert.

STUCK WITH U – Ariana Grande with Justin Bieber
Als twee van de grootste sterren ter wereld met elkaar samenwerken, dan zijn verwachtingen hooggespannen. Justin Bieber kondigde vorige week plotseling aan dat er een duet aan zou komen met Ariana Grande en meteen gingen fans los op social media. Dat de twee samenwerken, is niet verwonderlijk. Ze hebben met Scooter Braun dezelfde manager. Hij is de initiatiefnemer van het hele project. Stuck With U is de eerste single in een reeks liefdadigheidsliedjes van SB Projects. De video bij de track bevat door fans ingezonden clips en homevideo’s van Ari en The Biebs zelf!

LITTLE BIT OF LOVE – JP. Cooper
Met Perfect Stranger (met Jonas Blue) en September Song scoorde JP. Cooper dikke hits in de Nederlandse Top 40. Met Little Bit Of Love wil hij vooral een beetje liefde geven aan de wereld. “Het nummer zegt het eigenlijk al,” zo liet hij weten. “Soms heeft iedereen een beetje liefde nodig. Dit nummer lag al meer dan een jaar op de plank en eigenlijk was ik van plan om het later uit te brengen. Maar met alles wat er op dit moment in de wereld gaande was, dachten we dat het nu tijd is voor de track.”

THANK YOU – Sheppard
Afgelopen maand checkte je met Come Back al een nieuwe track van Sheppard, maar de Australische band blijkt productiever dan ooit. Met Thank You staat er weer een nieuw nummer te trappelen om beluisterd te worden. Je zou het bijna vergeten, maar Moederdag is in aantocht. De bandleden van Sheppard dragen Thank You op aan hun moeders.

SAVED MY LIFE – Sia
Ook Sia wilde iets doen tegen het coronavirus. Daarom slingerde ze afgelopen week al Saved My Life de wereld in. De track is daarom op meerdere manieren te interpreteren. Het kan een lover zijn, die Sia’s leven heeft gered. Maar meer nog lijkt het erop dat Sia een eerbetoon aan de zorgverleners wereldwijd wilde brengen. De Australische zangeres schreef het nummer met Greg Kurstin en hij was ook medeverantwoordelijk voor hits als Try van P!nk, Burn van Ellie Goulding en This Town van NIall Horan

L.O.V.(e). – Ella Eyre
Ella Eyre? Waar kennen we die ook alweer van? Nou, van de Top 40-hits Came Here For Love (met Sigala) en Waiting All Night (met Rudimental). In de UK stond ze veel meer in de hitlijst, maar in Nederland moest ze het dus vooral van samenwerkingen hebben. Op L.O.V.(e). laat ze echter horen dat ze het ook prima alleen kan. De track blijft snel in je hoofd rond zoemen, dus wie weet lukt het de zangeres om nu ook eens in haar eentje een hit te scoren in Nederland.

24 – Arizona Zervas
“Roxanne, Roxanne…” wedden dat je de eerste Top 40-hit van de Amerikaanse rapper Arizona Zervas uit volle borst hebt meegezongen? ROXANNE werd mede een hit door een challenge op TikTok. Dat voordeel heeft hij nu niet en dus moet Arizona het op eigen kracht doen. 24 doet sterk denken aan werk van Post Malone en heeft een beetje dezelfde vibe als ROXANNE.

WRONG DIRECTION – Ilse Delange & Michael Schulte
In de lange geschiedenis van de Top 40 stond er maar één keer een track in de lijst met ‘wrong direction’ in de titel. Dat was The Wrong Direction van Passenger in 2013. Ilse Delange komt nu met een bijna vergelijkbare titel, al is ‘the’ weggelaten. Ze dook voor het nummer de studio in met Michael Schulte, die we nog kennen als de Duitse inzending van het Eurovisiesongfestival in 2018. Zijn You Let Me Walk Alone werd ook nog eens een Top 40-hit. Wrong Direction is net als haar huidige hit Changes een voorloper van Ilses nieuwe album dar deze maand zal verschijnen.

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk de releaselijst.